$
פרסום ושיווק

הצעת החוק לפיצול ערוץ 2 מגיעה לאישור הממשלה

הצעת החוק תועלה לאישור בישיבת הממשלה הבאה. שתי זכייניות ערוץ 2, קשת ורשת, יחויבו להתפצל כבר באפריל 2015 ולעבור לשדר בערוצים עצמאיים של 7 ימים בשבוע

אופיר דור 17:5519.10.14

שר התקשורת גלעד ארדן לא מבזבז זמן בקידום הצעת החוק לפיצול ערוץ 2. הצעת החוק לפיה יחויבו שתי זכייניות ערוץ 2, קשת ורשת, לעבור לשדר בערוצים עצמאיים של 7 ימים בשבוע, מתוכננת לעלות לאישור הממשלה וועדת שרים לחקיקה כבר בישיבתן ביום ראשון הבא.  

 

 

לפי הצעת החוק שפורסמה בתחילת ספטמבר, יחויבו שתי הזכייניות להתפצל כבר באפריל 2015, ולא יוכלו להמשיך ולשדר בערוץ עד סוף 2017 כפי שמתיר להם החוק הנוכחי.

 

כמו כן יצטרכו שתי הזכייניות להפעיל החל מאפריל שתי חברות חדשות עצמאיות, כאשר החוק הנוכחי מתיר להן להחזיק בחברת החדשות של ערוץ 2 עד ל-2019.

 

לאחר אישור החוק, יקיימו קשת ורשת התמחרות על חדשות 2 והזכיינית שתציע את המחיר הגבוה ביותר תזכה בה והמתחרה תצטרך להקים חברת חדשות משלה או לקנות את חברת החדשות של ערוץ 10, אם הוא ייסגר.

 

הצעת החוק זוכה להתנגדות נחרצת לפחות מצידה של רשת, שבעלי המניות שלה מתנגדים להזרמת מאות מיליוני השקלים הדרושים על מנת לממן את המעבר לערוץ של 7 ימים בשבוע בשלב זה.

 

מנכ"ל רשת, אבי צבי באחד מדיוני ועדת הכלכלה (ארכיון) מנכ"ל רשת, אבי צבי באחד מדיוני ועדת הכלכלה (ארכיון) צילום: מיקי אלון

 

קשת הודיעה כי היא תומכת בפיצול ערוץ 2 אך רק בסוף 2015. שתי הזכייניות העבירו למשרד התקשורת רשימת דרישות ובקשות להבהרה בנוגע לתנאים הרגולטורים שישררו לאחר הפיצול והמעבר ממשטר של זיכיונות לרישיונות.

 

להפחית את הדרישות הרגולטוריות

 

במקביל במשרד התקשורת מעוניינים להפחית את הדרישות הרגולטוריות לאחר המעבר לרישיונות, כדי להקל על כניסת שחקנים חדשים להיכנס לשוק. בחודשים האחרונים ביצעה חברת ייעוץ בינלאומית עבודת השוואה של הרגולציה בעולם עבור הרשות השנייה, כאשר המגמה היא להפחית את דרישת המינימום להשקעה בתוכן המוטלות על בעל רישיון שמגיעה כיום ל-280 מיליון שקל, כמו גם להפחית את הערבויות הכספיות הנדרשות לקבלת רישיון שמגיעות עד למעל ל-150 מיליון שקל.

 

המלצות אלו פועלות לטובת ערוץ 10. במבנה האחזקות הנוכחי, כאשר אין אף בעל מניות המוכן להזרים כסף לערוץ, לא יכול לעמוד הערוץ בדרישות להגדיל את ערבויותיו ולעמוד בדרישות ההשקעה בתוכן. זיכיון הערוץ מסתיים בסוף השנה וללא קבלת רישיון ל-15 שנה נוספות, הוא צפוי להיסגר. אולם לערוץ ישנה בעיה נוספת והיא העובדה שבלי הכנסת משקיע חדש, אין מי שיבטיח את תשלום החובות שצבר למדינה.

 

עד סוף השנה יצבור הערוץ חוב של 30 מיליון שקל בדמי זיכיון לרשות השנייה, שלא ברור כיצד יוכל הערוץ להחזירם. בנוסף הערוץ אמנם מדווח על כך שלאחר צעדי ההתייעלות האגרסיביים שבוצעו בחודשים האחרונים, הוא הגיע לאיזון תפעולי. אך איזון זה הושג גם באמצעות עצירת הפקות ואי עמידה במחויבויות ההשקעה בתוכן ב-2014.

 

לאחר אישור הממשלה, צפויה הצעת החוק לעלות לקריאה ראשונה במליאת הכנסת ואחר כך לעבור לדיון בוועדת הכלכלה במהלך מושב החורף של הכנסת שנפתח בסוף החודש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x