$
עולם

במחיר מציאה: סין הבטיחה לעצמה 90% ממשלוחי הנפט העתידיים של אקוודור

זאת בתמורה לכיסוי 61% מצרכי המימון של המדינה ב-2013, שעומדים על 6.2 מיליארד דולר. לפי רויטרס, מכירות הנפט השנתיות של אקוודור מוערכות ב-13 מיליארד דולר

סוכנויות הידיעות 11:3227.11.13

סין הבטיחה לעצמה את הזכויות לעד 90% ממשלוחי הנפט של אקוודור בשנים הבאות, כך על פי דיווח בסוכנות רויטרס. לפי התחקיר עולה כי אקוודור, שלא הצליחה לשוב לשוקי האשראי מאז הכריזה על חדלות פירעון ב-2008 על חובות של 3.2 מיליארד דולר, החליטה לפנות לסין.

 

על פי ההסכם שהושג בנובמבר בשנה שעברה, בתמורה לכיסוי 61% מצרכי המימון של המדינה ב-2013, שעומדים על 6.2 מיליארד דולר. (לשם השוואה, סין מחזיקה ב-23% מהחוב האמריקאי שבידי זרים).

 

קיטו, אקוודור קיטו, אקוודור צילום: shutterstock

 

אקוודור נחשבת ליצואנית נפט קטנה יחסית למדינות החברות באופ"ק. היא מפיקה 520 אלף חביות ביום, המייצגות 5% בלבד מהתפוקה של סעודיה. החברות הסיניות שרוכשות את הנפט מאקוודור רשאיות לסחור בו בכל מקום. עם זאת, מרבית הנפט למעשה כלל לא נשלח לסין למעשה פחות מ-150 אלף חביות ביום נשלחו השנה לסין, ומרבית הנפט האקוודורי נשלח לארה"ב.

 

לפי רויטרס, מכירות הנפט השנתיות של אקוודור מוערכות ב-13 מיליארד דולר, ואילו הזרמות ההון הסיניות מכסות רק "חתיכה" מהסכום שאקוודור הייתה יכולה להרוויח ממכירת הנפט.

 

"זהו מעבר עצום ודרמטי", הגיב רנה אורטיז, מזכ"ל אופ"ק, ולשעבר שר האנרגיה באקוודור. "אקוודור מעולם לא הבטיחה את הנפט שלה למלווה".

 

ברויטרס אף מדגישים כי נשיא אקוודור הסוציאליסט רפאל קוראה, שנחשב למבקר בולט נגד חברות הנפט המערביות וחברות האנרגיה הפרטיות שפעלו בעבר באקוודור, מציג את העסקאות הסיניות כניצחון למסחר בין בנות ברית קרובות. לעומת זאת, מתנגדי העסקאות טוענים כי התלות של הממשלה בהלוואות בתנאים מכבידים עשויה לפגוע בתחרותיות של חברת הנפט הממשלתית, פטרו אקוודור ולחבל השקיפות בתעשיית הנפט שמייצגת מחצית מהייצוא של אקוודור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x