$
הפסקה לעסקית

אייל שני בר השגה

המיזם החדש של השף המתוקשר, פורט סעיד, מציע בתפריט הצהריים מנות בינוניות־גדולות שהדנ"א שלו טבוע בהן. למעט אכזבה אחת נרשמה הנאה צרופה

גלי וולוצקי 10:1426.11.12
רבים כבר ניסו לפענח את סוד הקסם של אייל שני - זה שגורם לאנשים לעמוד בתור במזנון לפיתה עם תפוחי אדמה, לערוג לראשי כרובית אפויים במלח גס בצפון אברקסס, ולשלם מחיר שווה ערך ללילה במלון עבור ארוחה זוגית בסלון.

 

עסקיו של שני הולכים ומתרחבים, והמיזם החדש שלו הוא מסעדת פורט סעיד, השוכנת בחלל שאכלס בעבר את הפאב ההיפסטרי התדר מול בית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי. בשעות היום המקום מתפקד כמסעדה קלילה, ובערב הוא הופך לבר־מסעדה שפונה בעיקר לצעירים.

 

אף על פי שניסוחי התפריט הרבה פחות מתפייטים מהמקובל אצל שני, אי אפשר לטעות בחתימת ידו הברורה. גם כאן ניכרת הקפדה על חומרי גלם מצוינים (למשל, לחמים הנאפים במקום), וחלק הארי של המנות כולל שימוש בעגבניות, פלפלים חריפים, טחינה וקרם פרש.

 

פורט סעיד לא מציעה ארוחה עסקית, אלא תפריט מיוחד לצהריים ובו כשמונה מנות בינוניות־גדולות, הנקראות "היסודות", כמו ליבת חציל בטחינה והמבורגר בלחם, שישה סוגי כריכים וגם חמישה נשנושים לליווי משקאות.

התחלנו בסלט לחם (38 שקל), שהורכב מקרעי לחם עם עגבניות, פלפלים חריפים, פרוסות בצל סגול ועשבי תיבול, והיה פשוט וטוב בזכות חומרי הגלם המצוינים והחיתוך רק בעת ההזמנה.

 

מסבחה של שעועית לימה (28 שקל) הוגשה עם מעט שמן זית משובח, זרעי עגבניות, ובצל סגול ופלפל חריף קצוצים. זו היתה מנה טעימה מאוד, שהיתה יכולה להיות טובה עוד יותר אם היתה מוגשת חמימה ולא רותחת, ועם קצת יותר לימון ושמן זית.

 

מינוט סטייק (44 שקל), עוד אחת ממנות הדגל של השף, דווקא היתה הפספוס של הארוחה. ולא בגלל הרעיון - פרוסות דקות של בשר שאמורות להיצלות, כשם המנה, לרגע אחד. הפרוסות נחרכו ונהפכו לקשות, וחבל, שכן בני הלוויה - טחינה משובחת ועגבניות ופלפלים קצוצים - דווקא הרכיבו רוטב ממכר שחוסל עד מהרה עם החלה הביתית שהוגשה לנו.

 

סנדביץ' רובן. מנה מעולה, שיכולה בקלות להשביע גם שני סועדים סנדביץ' רובן. מנה מעולה, שיכולה בקלות להשביע גם שני סועדים צילום: אוראל כהן

 

אבל את האכזבה ריככה המנה הבאה שהוגשה לנו, שהיתה המנה הטובה ביותר בארוחה כולה והטובה ביותר שאכלנו בעת האחרונה. סנדביץ' רובן (64 שקל), במחיר שנראה שערורייתי רק לפני שאוכלים אותו, הוא כריך עצום ממדים, העשוי משתי פרוסות חלה וביניהן פרוסות של קורנביף שנכבש במקום, עגבנייה, בצל, חמוצים וקטשופ ביתיים וגבינה צ'רקסית. כל הכבודה הזאת נקשרת בחוט שמשון ונקלית עד להשחמה. התוצאה היא כריך שיכול בקלות להשביע גם שני סועדים, וכזה שקשה מאוד להוציא מהראש מרגע שטועמים את הביס הראשון.

 

קינחנו בצ'ייסרים של פרנה ברנקה (18 שקל), וסיימנו ארוחה שהתחילה בסקפטיות והסתיימה בתענוג גדול.

 

שם: פורט סעיד

ז'אנר: בר־מסעדה

מיקום: הר סיני 5 ת"א, 03-6207436

פרטי תפריט הצהריים: 38–48 שקל למנות בשר, 38–17 למנות ירקות, 64–16 שקל לכריך, ראשון־חמישי, 12:00–17:00

התחככות: קהל שבא קצת לאכול וקצת לשתות

שירות: מקצועי ונעים

כשרות: אין

חניה: בחניון בית הכנסת הגדול

נגישות נכים: יש, אך אין שירותי נכים

שורה תחתונה: ניסוחי התפריט פחות מתפייטים, והאוכל מוקפד

בטל שלח
    לכל התגובות
    x