$
השורה התחתונה

השקעה רחוקה בכלכלה חזקה

חוסנה הפנימי של הכלכלה האוסטרלית והצמיחה בה מציעים שקט נפשי ויציבות. ראש בראש: שתי קרנות נאמנות זרות המתמחות במניות של חברות אוסטרליות

ארז ברית ויוליה ויימן 07:4726.06.12

נתוני הצמיחה של כלכלת אוסטרליה ברבעון הראשון של השנה (4.3%) היו טובים בהרבה מהתחזיות. הורדת הריבית על ידי הבנק המרכזי ברבע אחוז ל־3.5% צפויה להיטיב עם הצמיחה ועם שוק המניות. צמיחה חזקה במגזר הכרייה תורמת רבות להתרחבות הכלכלה האוסטרלית, וההשקעות במגזר זה צפויות להמשיך ולגדול. אוסטרליה אמנם אינה חסינה מסיכונים חיצוניים כגון האטה בסין, יעד היצוא העיקרי של חומרי הגלם, והסלמת משבר החובות באירופה, אך חוזקה של הכלכלה הפנימית מעניק מרווח נשימה מסוים גם במקרים אלו. תחזית הבסיס היא לצמיחה של 3.1% השנה ו־3.7% בשנה הבאה, גבוה מרוב המדינות המפותחות. בנוסף, אוסטרליה היא בית לכמה מהחברות הגדולות והחזקות בעולם .

 

בטור זה בחרנו להתמקד בשתי קרנות נאמנות המתמחות בהשקעה במניות באוסטרליה. הראשונה היא הקרן מבית ברינג (Baring) שהוקמה בדצמבר 1981 ונקובה בכמה מטבעות - לרבות דולר אמריקאי ואוסטרלי - ורשומה באירלנד. מדד הייחוס של הקרן הוא MSCI Australia 10/40 Total. מאז 2006 הקרן מנוהלת על ידי סו־האי לים, בעל ניסיון של יותר מ־14 שנה בתחום ההשקעות. מטרת הקרן היא להשיג את צמיחה בשווי הנכסים בטווח הארוך על ידי יצירת תיק מגוון של מניות, המונפקות בעיקר על ידי חברות הרשומות באוסטרליה.

 

בית האופרה של סידני, אוסטרליה בית האופרה של סידני, אוסטרליה צילום: בלומברג

 

נכון לסוף אפריל 2012, 98% מנכסי הקרן הושקעו במניות והשאר הוחזקו במזומן. המגזרים העיקריים לפי גודל אחזקתם בקרן הם חומרי גלם, פיננסים, אנרגיה, קמעונאות, תעשייה ושירותי בריאות.

 

ב־12 החודשים האחרונים הניבה הקרן תשואה שלילית של 20.5%, כאשר בשלוש השנים האחרונות הניבה תשואה חיובית של 42%. מדד הייחוס הניב לעומתה תשואות של -17.5% ו־46%, בהתאמה.

 

 

הקרן השנייה, המנוהלת ע"י פידליטי הוקמה ב־1991 והיא נקובה בדולר אוסטרלי. הקרן מנוהלת על ידי פול טיילור, שהצטרף לפידליטי ב־1997 וב־2003 הקים את צוות מניות אוסטרליה שהוא עומד בראשו.

 

מדיניות הקרן היא השקעה בחברות גדולות ובינוניות באוסטרליה שבהן יש יותר הזדמנויות, בשל ניסיון החברה וההנהלה. כמו כן, הקרן מצהירה כי עשר האחזקות הגדולות שלה יהוו כמחצית מאחזקות הקרן, שינועו בסך הכל בין 30 ל־50 חברות. מדד הייחוס של הקרן הוא S&P ASX 200.

 

נכון לסוף אפריל 2012, 97% מנכסי הקרן הושקעו במניות, בעיקר ממגזרי הפיננסים, חומרי גלם, תעשייה, אנרגיה, קמעונאות, IT ושירותי בריאות.

 

ב־12 החודשים האחרונים הניבה הקרן תשואה שלילית של 16.7% ותשואה של 51% בשלוש השנים האחרונות, לעומת מדד הייחוס שלה שהניב תשואה של -15.5% ו־55%, בהתאמה.

 

את ביצועי הקרנות ניתן להשוות לקרן הסל iShares MSCI Australia Index המנהלת 2.7 מיליארד דולר. קרן הסל הניבה ב־12 החודשים האחרונים תשואה שלילית של 18.6%, "טוב" יותר מקרן ברינג אך פחות טוב מפידליטי. בשלוש השנים האחרונות הניבה קרן הסל 41%, פחות מברינג והרבה פחות מפידליטי. מבחינת תנודתיות, סטיית התקן של ברינג בשלוש השנים האחרונות עמדה על 28, לעומת 15 בפידליטי ו־28 בקרן הסל.

 

ארז ברית הוא מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל. יוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x