$
התעשייה

חגיגות אמובי: העובדים יקבלו 80 מיליון דולר בעקבות המכירה לסינגטל

חברת הפרסום, שנמכרה למפעילת הסלולר הסינגפורית ב-321 מיליון דולר, צפויה להכפיל את מספר העובדים בהרצליה פיתוח העומד כיום על 50 איש. הקרנות סקויה ואקסל, המשקיעות המרכזיות באמובי, צפויות לרשום תשואה של פי 8 על השקעתן

אסף גלעד 11:0206.03.12

סינגטל צפויה להשלים את רכישת אמובי הישראלית עד חודש יוני הקרוב: אתמול הודיעה חברת הפרסום הסלולרי הישראלית כי היא נמכרה למפעילת הסלולר הסינגפורית תמורת 321 מיליון דולר - פי 6 מהסכום שהושקע בה מאז הקמתה מ-2005. המגעים בין החברות נחשפו לראשונה ב"כלכליסט".

 

זוהי הרכישה הראשונה של סינגטל מחוץ לסינגפור. בעלת המניות העיקרית בחברה הסינגפורית היא טמאסק, שבעברה השקיעה במודו הישראלית. סינגטל מתכוונת להשאיר את פעילותה של אמובי בישראל, תחת שמה הישן. אמובי תשמש כחטיבת המדיה הדיגיטלית של סינגטל, והיא צפויה להכפיל את מספר העובדים במרכז בהרצליה פיתוח, המעסיק כיום 50 איש. מנכ"ל סינגטל, אלן לו, אמר כי רכישת אמובי נעשתה מתוך אסטרטגיה שנועדה להפוך את סינגטל לשחקן משמעותי בשוק הפרסום הסלולרי.

 

מייסד אמובי וסגן היו"ר שלה, זוהר לבקוביץ', יחד עם 70 העובדים (בהרצליה ובקליפורניה), יקבלו יחד כ-80 מיליון דולר. מהעסקה ירוויחו היטב בעלי המניות המרכזיים באמובי, קרן סקויה ישראל וקרן אקסל האמריקאית. כל אחת מהן השקיעה כ-10 מיליון דולר תמורת 25% בחברה כל אחת, והן יכניסו סך הכל כ-80 מיליון דולר כל אחת. המשקיעים הנוספים: סיסקו, מוטורולה מוביליטי, טלפוניקה, וודאפון, טריפלפוינט וגלובספאן, יתחלקו בסכום הנותר. מרבית ממשקיעים אלה השקיעו בחברה בשווי גבוה, של כ-100 מיליון דולר, בשנים 2008-2007.

  

בעמוד הפייסבוק שלו כתב לבקוביץ': "זהו אחד האקזיטים היפים בישראל בשנים האחרונות. שבע שנים לקח לנו, שליש מחיי הבוגרים. שבע שנים מחורבנות של עבודה אינסופית, מתח, הקרבת המשפחה והחיים הפרטיים, ביקורת מכל צד ומטוסים. הרבה מטוסים. באקונומי, אגב", כותב לבקוביץ'. "וגם שבע שנים מדהימות. נאמנות, חברים, הישגים וציונות. אין תחליף לתחושת ההישג שבמכירה הסופית, הזכיות שבדרך, לקוחות הענק, וכן, גם האגו והפרסים."

 

חיים סדגר, שותף בסקויה ישראל, שניהל את ההשקעה של הקרן האמריקאית בחברה הישראלית, הגיב לדבריו של לבקוביץ'. "לא פשוטה היתה הדרך, הכאב חתך והייאוש לא פעם הופיע", כתב סדגר. "הרצון לסיים את הסיוט ברגעים מסוימים גבר על הרצון להמשיך. כוחו של יזם גדול הוא בכח להמשיך גם כשהכח אוזל. היית שם, והוכחת שאפשר לעשות את הבלתי אפשרי".

 

ל"כלכליסט" אמר סדגר כי "לבקוביץ' שירטט את הרעיון הזה שנקרא פרסום סלולרי עוד לפני שהמציאו אותו, לפני שבע שנים". סדגר, שהיה המשקיע הראשון בחברה, מספר כי בעקבות ההשקעה באמובי הישראלית הוחלט בקרן להשקיע גם בחברת הפרסום הנייד אדמוב, שנמכרה לגוגל ב-750 מיליון דולר. "במשך שלוש שנים לא היה לנו שוק. עכשיו עם פריחת פייסבוק והעלייה בגלישה הסלולרית מפעילות מבינות שהפרסום בסלולר הוא מקור הכנסה מבטיח".

 

בתמונה: מנכ"ל אמובי הנוכחי, טרבור הילי בתמונה: מנכ"ל אמובי הנוכחי, טרבור הילי

 

הרוכשת: מחזיקה בנתח מחברת הסלולר השנייה בגודלה בעולם

 

אמובי נחשבת לאחת החברות המובילות בעולם בפיתוח טכנולוגיות לשילוב פרסומות בסלולר, ורכישתה מהווה כרטיס כניסה לתחום עבור סינגפור טלקום. אמובי פיתחה פלטפורמת פרסום סלולרי המאפשרת למפעילות סלולריות ומשרדי פרסום להתאים בין פרסומות לקהל יעד מפולח. לפי גורמים בתעשייה, הטכנולוגיה שלה מאפשרת להעלות את מחיר שטחי הפרסום הסלולרים פי 10. בחברה הושקעו 54 מיליון דולר, ובשנה שעברה התכוננה אמובי להנפקה בנאסד"ק, אך בחרה לבסוף שלא לצאת לבורסה.

 

סינגפור טלקום נחשבת לקבוצת הסלולר הגדולה והחשובה ביותר באזור אסיה-פסיפיק ומספקת שירותים לכ-400 מיליון איש באזור. היא מחזיקה בנתחים ממפעילת הסלולר השנייה בגודלה בעולם, איירטל ההודית, ויש לה אחזקות בחברת הסלולר הגדולה בפיליפינים, גלוב, ובסינגטל אופטוס, המפעילה הסלולרית השניה בגודלה באוסטרליה. לסינגטל אחזקות משמעותיות בקרב מפעילות נוספות באינדונזיה, מלזיה, וייטנאם ופקיסטן. 

 

אייל רשף, מנכ"ל IMA המתמחה בעסקאות עם מפעילות סלולריות בעולם, מסר: "סינגטל רוכשת בלא הרבה כסף נכס שיכול להגביר את היכולת שלה לייצר הכנסות מפעילות סלולרית, כפי שמפעילות רבות מנסות לפצות את עצמן על הירידה בהכנסות משיחות קוליות, ובהעדר פיצוי הולם מעליית השימוש באינטרנט סלולרי".

 

"ישנה תפיסה מוטעית שכאילו כוחן של המפעילות הסלולריות יורד לטובת ספקיות התוכן והמכשירים כמו אפל וגוגל. אלא שמבט על סל ההוצאות בתחום הבידור של הצרכן הממוצע מהשנתיים האחרונות מראה כי הצרכנים מוציאים על בידור נייד הרבה יותר מבעבר. שוק האפליקציות הסלולריות מוערך כיום ב-15 מיליארד דולר", אומר רשף. "למפעילות תקשורת באסיה מעמד גבוה יותר מזה שיש להן במערב, והן עושות שימוש בקופת המזומנים שלהן כדי להתרחב לתחומים נוספים.

 

"העסקה הזאת מסמלת שינוי מגמה מהותי. אם את סינגפור - מדינה משמעותית מאוד מבחינת חברות טכנולוגיה - ראינו עד כה בתור צרכנית של ציוד בטחוני ישראלי, הרי שבקרוב נמשיך לראות עסקאות נוספות שזורמות מכיוונה ומכיוון מדינות נוספות באסיה כגון הודו וסין".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x