• תפריט
הפסקה לעסקית

הפסקה לעסקית: קלאסיקה מודרנית

השיפוץ ברפאל הסתיים, העיצוב בהיר יותר ומנות חדשות הצטרפו לתפריט, אך יש גם דברים שלא משתנים - הרמה הגבוהה של המטבח והרכב הסועדים המקושר

גלי וולוצקי 10:1314.11.11

מסעדת רפאל, שנפתחה לפני עשר שנים, הצליחה במהלך העשור שחלף למלא את היציעים כמעט מדי יום, אך ברמה התקשורתית השנתיים האחרונות קצת השאירו אותה מתחת לרדאר. צעירות ואופנתיות ממנה תפסו את הפוקוס, וזירת המשחק של השפים עברה אט אט מהמסעדות שלהם למסך הטלוויזיה ולדפי העיתונים.

 

אך לא מסעדן כרפי כהן ירשה למסיבה להתנהל בלעדיו. לפני כשבועיים פתח מחדש את המסעדה אחרי שיפוץ מקיף שבמסגרתו נבנה מחדש המטבח והעיצוב שונה על ידי האדריכל אורי בן דרור.

 

העסקית ברפאל נשארה כשהיתה, ומציעה ראשונה ועיקרית ב־88 או 115 שקל, אך למנות הוותיקות נוספו חדשות רבות, שאותן בחרנו לנסות. העיצוב בהיר וצעיר יותר, ומקנה למסעדה מראה קליל, אך לא פרוע. בצהרי יום המקום מלא מפה לפה בכל הפרצופים המקושרים, וקשה להשיג שולחן אם לא הזמנתם מקום מראש.

 

את הארוחה פתחנו בסלסילת הלחמים שכללה לחם שאור ובגט וגם את הפוקצ'ה המדהימה של רפאל.

 

המנות הראשונות היו הבטחה לארוחה מצוינת. סלט הקוד המומלח הורכב מלבבות רעננים של חסה אמריקאית, נתחי דג קוד מומלח, פרוסות תפוח אדמה מזן ראטה, בוטרגו (ביצי דגים דחוסות) צרפתי כתמתם במרקם לח ועשיר, פיסות אנשובי וביצה חצי קשה עם חלבון כתום בוהק. הסלט היה יפה ושילב בתבונה את הטעמים העזים של הבוטרגו והאנשובי עם העדינות והניקיון של החסה והקוד. עוד ראשונה, מרק פריקי (חיטה מעושנת) עם ברוסקטה שעליה סלסת עגבניות, היתה מעולה. כהן לקח את הפריקי המזרח־תיכונית לכיוון האיטלקי, ובישל אותה עם קליפות של פרמזן שיצרו מרק עשיר וטעים מאוד, וגם מי שאינו חובב את טעמה המעושן של הפריקי יאהב אותו בשל עדינותו.

 

לינגוויני שרימפס. אטריות במרקם אל- דנטה מושלם ושרימפס קריסטל בשרניים לינגוויני שרימפס. אטריות במרקם אל- דנטה מושלם ושרימפס קריסטל בשרניים צילום: אלה סברדלוב קרן

 

גם העיקריות היו טובות. לינגוויני שרימפס (115 שקל) הורכב מאטריות ביתיות גמישות במרקם אל־דנטה מושלם שהוגשו עם שרימפס קריסטל טריים ובשרניים וציר שרימפס שהתבסס על חמאה מוזהבת, שהעניקה למנה טעמים אגוזיים עמוקים. ראמפ סטייק של פרה שמנה (88 שקל) שב והדגים את כישרונו של כהן בבחירה ובטיפול בנתחי בשר. נתח השייטל הבשרני שהוגש נלקח מפרה בוגרת שטעמה עמוק ובשרני, והמנה הפשוטה והקלאסית אך העשויה כהלכה הושלמה עם ירקות שורש קטנטנים (סלק, קולורבי וארטישוק ירושלמי).

 

אנשי העסקים היפנים שישבו על הבר הזמינו עוד קוקטייל, והתעשיין המושמץ לחץ את היד למכר העשירי שפגש תוך עשר דקות מאז שנכנס. קינחנו במלבי חלב שקדים מדויק (38 שקל לסועדי העסקית) ויצאנו לשמש הסתווית. אם לשפוט לפי הארוחה שאכלנו ומקדם ההתחככות הגבוה, החורף הזה עומד להיות חורף חם ברפאל.

gali.volotzky@calcalist.co.il

 

שם: רפאל

ז'אנר: מטבח שף

מיקום: הירקון 87, מגדל המלך דוד, תל אביב

טל': 03-5226464

מחיר העסקית: 115/88 שקל, א'־ה', 16:00-12:00

התחככות: סועדים נאמנים וגם סקרנים

כשרות: אין

שירות: מופתי

חניה: בתשלום, בחניון

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: שלא ישתנה לעולם

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x