$
בשולי החדשות

החיים היוקרתיים של בני המלוכה הכי עשירים

צי מכוניות רולס רויס, היהלום המלוטש הגדול בעולם, תחרות "למי יש יאכטה יותר גדולה" עם רומן אברמוביץ', הוצאת 18 מיליון דולר על אמנות בכל שנה ודברים נוספים שרק מלכים יכולים להרשות לעצמם

סוכנויות הידיעות 22:0920.07.11

כסף וכוח - לבני המלוכה העשירים בעולם באמת יש את שניהם. רוב בני המלוכה שמופיעים ברשימת העשירים של "פורבס" אמנם מגיעים מאסיה ומהמזרח התיכון, אך היא כוללת גם כמה נציגים אירופאים מכובדים. כקבוצה, הונם של בני המלוכה העשירים ביותר ירד בכ-9%, או 10 מיליארד דולר, מהשנה הקודמת לפי פורבס. הירידה הייתה בעיקר תוצאה של בעיות פיננסיות באיחוד האמירויות, אך למרות זאת המשיכו העשירים המלכותיים לחיות בגדול.

 

פומיפון אדוניאדט, מלך תאילנד

שווי: 30 מיליארד דולר

אדוניאדט אינו רק המלך העשיר בעולם - הוא גם ראש המדינה בעל תקופת השלטון הארוכה ביותר, שכן הוא מולך מאז 1946. הונו ירד מכ-35 מיליארד דולר ב-2008, בעיקר עקב ירידות במניות ובנדל"ן. הונו של אדוניאדט מגיע בעיקר מלשכת נכסי הכתר בתאילנד, בה הוא נאמן. יש לו קרקעות בשטח של יותר מ-14 אלף דונם וצי של שלושה מטוסים, כולל בואינג 737-800 ואיירבוס A319, וגם שתי לימוזינות שעוצבו במיוחד בשבילו. כמו כן, אדוניאדט הוא בעליו של היהלום המלוטש הגדול בעולם, במשקל 545.67 קראט, אשר ניתן לו לציון יובל להכתרתו. היהלום בורך על ידי האפיפיור, והוא נמצא כעת בארמון המלכותי התאילנדי כחלק מאוסף תכשיטי הכתר של המשפחה המלכותית.

 

היהלום של מלך תאילנד היהלום של מלך תאילנד צילום: בלומברג

 

חסן אלבלקיה, סולטן ברוניי

שווי: כ-20 מיליארד דולר

הונו של אלבלקיה, המושל בברוניי מאז 1984, נובע בעיקר מנכסי נפט וגז. במעונו של הסולטן יש 1,788 חדרים ו-257 חדרי אמבטיה ושירותים, והוא נחשב לארמון השני בגודלו בעולם, אחרי העיר האסורה בבייג'ינג. הארמון כולל מוסך ל-110 מכוניות, אורווה ממוזגת ל-200 סוסי פוני שנועדו למשחקי פולו וחמש בריכות שחייה. אלבולקייה ידוע כאספן מכוניות עם אוסף הכולל אלפי מכוניות, ביניהן 350 רולס-רויס, שמונה מקלארן F1, שש דאואר 962 LM, מרצדס CLK-GTR היחידה בעולם לנהיגה בצד ימין, למבורגיני דיאבלו ג'וטה, שתי יגואר XJR-15, ודגמים רבות של פרארי, מרצדס, יגואר, פורשה ובנטלי.

  

רולס רויס רולס רויס cc by lorentey

 

שייח' ח'ליפה בן זאיד בן סולטן אל נהיאן, נשיא איחוד האמירויות

שווי: כ-15 מיליארד דולר

הונו של השייח' נובע בעיקר מהשקעותיו ברשות ההשקעות של אבו דאבי. הוא מונה לנשיא ב-2004, לאחר מות אביו. שמו של הבניין הגבוה בעולם שונה לבורג' דובאי, על שמו של השייח' ב-2010, לאחר שהוא סייע לדובאי לשלם עבור הפרויקט העצום. השייח' בונה אחוזה ענקית בגובה 7 קומות בראש הר באיי סיישל, שמעורר את זעמם של המקומיים ופעילי הסביבה.  התושבים טוענים שהבנייה גרמה נזק חסר תקנה להיצע המים, ודורשים שהוא יפצה אותם בכ-10 מיליון דולר. לשייח' חליפה כ-270 דונם באי המרכזי של סיישל, מאהה, שבו נבנית האחוזה.

  

הבורג' בדובאי הבורג' בדובאי צילום: בלומברג

 

מוחמד בן ראשיד אל מכתום, ראש ממשלת איחוד האמירויות ושליט דובאי

שווי: 4.5 מיליארד דולר

הונו של השייח' נובע מאחזקותיו בדובאי הולדינג ומהשקעות ברשות ההשקעות של אבו דאבי. הונו התכווץ ב-7.5 מיליארד דולר ב-2010 עקב הפסדים על השקעותיו, והוא הפסיד כ-6 מיליארד דולר בשנה הקודמת. השייח' חובב מרוצי סוסים ומחזיק באורוות גודולפין היוקרתיות בפאתי דובאי, וכן בדארלי סטאד, מפעל להרבעת סוסים. לאחרונה הוא גם הוציא מיליוני דולרים לרכישת אימפריית המירוצים הגדולה באוסטרליה. בנוסף, השייח' הוא הבעלים של "דובאי", יאכטה באורך 162 מטרים שבעת בנייתה הייתה היאכטה הגדולה ביותר שנבנתה אי פעם. לאחר שגילה שה"אקליפס" של רומן אברמוביץ' תהיה ארוכה יותר בכמה סנטימטרים, השייח' דאג שמעצבי היאכטה יאריכו אותה בכמה מטרים. 

 

היאכטה של שליט דובאי היאכטה של שליט דובאי צילום: cc by Imre Solt

 

האנס-אדם השני, נסיך ליכטנשטיין

שווי: כ-3.5 מיליארד דולר

 האנס-אדם השני הוא המונרך העשיר באירופה. הוא עומד בראש ליכטנשטיין מאז 1989, אם כי העביר את סמכויות קבלת ההחלטות היומיומיות לבנו אלואה ב-2004.

המשפחה המלכותית של ליכטנשטיין הוציאה כ-28 מיליון דולר ב-2004 על שיפוץ טירה וינאית שבה יציגו את אוסף האמנות המדהים שלהם. "פורבס" הגדיר את האוסף כ"אוסף האמנות הפרטי השני בגודלו בעולם" ורבות מהיצירות בו הוסתרו מאז שהנאצים סיפחו את אוסטריה ב-1938. האוסף כולל יצירות של רפאל, רמברנט וון דייק, וכולל כ-1,600 תמונות, פסלים ויצירות נוספות. הנסיך מוציא כ-18 מיליון דולר על אמנות מדי שנה, לפי "פורבס". טירת ואדוז, ארמון מהמאה ה-12, היא מעונו הרשמי של נסיך ליכטנשטיין ומשפחתו מאז 1938.

 

טירת ואדוז טירת ואדוז צילום: בלומברג

 

מוחמד השישי, מלך מרוקו

שווי: 2.5 מיליארד דולר

המלך מוחמד השישי נמצא בשלטון מאז 1999 ומקדם את הדמוקרטיה במדינתו. נכסיו המלכותיים כוללים נתח שליטה ב-OCP גרופ, חברת הכרייה היחידה במדינה לפוספטים, ואחזקות משמעותיות בנכסים. המלך לא חוסך בהוצאות על אוסף המכוניות שלו. ב-2009 הוא חכר מטוס של חיל האוויר להעברת אסטון מרטין בת 10, אחת מני רבות בצי שלו, מרבאט לתיקונים בבריטניה.

  

אסטון מרטין אסטון מרטין

 

חמד בן ח'ליפה אל ת'אני, אמיר קטאר

שווי: 2.5 מיליארד דולר

האמיר הוכתר ב-2000, כמה שנים לאחר שהדיח את אביו בהפיכה. הוא פעיל בעסקאות, רכש את בית הכלבו הלונדוני הארודס והיה הכוח המניע מאחורי ההצעה הזוכה של קטאר לאירוח מונדיאל 2022. האמיר הוא הבעלים של אל מירקאב, סופר-יאכטה המונעת בדיזל ובחשמל, שאורכה 133 מטרים. האמיר הוא אספן אמנות נלהב, שאינו חוסך בצבירת אוסף אמנות מדהים. ב-2007 הוא הוציא 72.8 מיליון דולר על רוקפלר של רותק וב-2010 בחן את כדאיות רכישת כריסטי'ס, אחד מבתי המכירות הפומביות הגדולים בעולם. תחת שלטונו קטאר הפכה לרוכשת האמנות המודרנית הגדולה בעולם.

  

מונדיאל בקטאר מונדיאל בקטאר צילום: רויטרס

 

אלבר השני, נסיך מונקו

שווי: מיליארד דולר

הונו של אלבר השני כולל שטחי אדמה נרחבים במונקו ובצרפת וכן את ארמון הנסיך במונקו. הנסיך, שהיה בעבר חבר בנבחרת המזחלות הרשמית של מרוקו, נחשב בעבר ל"נסיך פלייבוי", אך התחתן לאחרונה. אלבר השני ומשפחתו גרים בארמון הנסיך במונקו שנבנה ב-1191. הארמון היה ביתה של גרייס קלי כשנישאה לנסיך רנייה. הוא כולל אוסף מרשים של חדרים רשמיים שעוצבו בהשראת ורסאי.

 

הנסיך אלברט השני הנסיך אלברט השני צילום: אי פי אי
בטל שלח
    לכל התגובות
    x