$
איך לעשות הכל

איך לא להרדים את הקהל שלך

התחילו בטוב, בואו מוכנים, אל תתישו, השתמשו בדימויים, עבדו מסודר והביטו בעיניים

שירות כלכליסט 11:3921.09.10

התחילו בטוב

מאחורי הקלישאה "לפתוח בבדיחה" עומד עיקרון חשוב: בשניות הראשונות צריך גם לתפוס את השלטון בחדר וגם לגרום לקהל לחבב אתכם. אפשר לנסות להצחיק, או לשאול שאלה לא מאיימת עם תשובה בהרמת יד (בקורס נהיגה מונעת שואלים: "מי חושב שהוא הגיע כאן בטעות?"), או שסתם אפשר לצוות על כולם לעמוד ולהתמתח קצת. העיקר להרגיע קצת.

 

בואו מוכנים, כמו שחקן להצגה

בין אם אתם מנסים ללמד, למכור משהו או לנאום בפני קבוצה, הדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא לדבר באופן טבעי וחופשי, כאילו הקהל הוא חבר שלכם מהיסודי. הסוד של הדיבור הזה הוא אפס אלתור: הנאום כולו צריך להיות מוכן מראש ומתורגל לפחות פעמיים, כולל העקיצות לקהל והדאחקות הקטנות.

 

אל תתישו

הפצצה כבדה מדי של נתונים אולי תבהיר לקהל שלכם שאתם בקיאים בחומר, אבל תוריד לו את המוטיבציה להקשיב לכם. מספרים, אחוזים או תאריכים רק יבלבלו את המאזינים.

 

לבוא כמו שחקן להצגה לבוא כמו שחקן להצגה צילום: shutterstock

 

עבדו מסודר

אחת השיטות הידועות למבנה בסיסי של נאום היא להביא מסר אחד שברצונכם להעביר ואז שניים או שלושה סיפורים אישיים או דוגמאות כדי להוכיח את אותה הנקודה. בצורה הזאת אתם גם נותנים למסרים שלכם דגש אמיתי, וגם לא מעייפים את הקהל עם ריבוי מסרים.

 

השתמשו בדימויים

דוגמאות פשוטות או דימויים ברורים תמיד יעבדו היטב. אנשים אוהבים "לראות" את הדברים שאתם מדברים עליהם, ואם תוכלו לצייר להם תמונה מספיק ברורה גם המסר יעבור היטב.

 

הביטו בעיניים

נסו ליצור קשר עין עם כמה שיותר אנשים. כך גם "תגייסו" אותם לצד שלכם, וגם תמנעו מהעיניים שלכם להתרוצץ במרחב, מה שעלול לגרום לכם להיראות חסרי ביטחון.

 

4 דברים שאסור לומר בנאום

1. "אל חשש, בתוך שעה וארבעים דקות אני בטוח מסיים". אלא אם אתם מכריזים על הקמתה של מדינה חדשה לעם היהודי, זה פשוט לא קביל.

2. "תעירו בבקשה את הבחור הזה שם". עדיף לתת לו לישון ולא להודיע לשאר האולם שאתה משעמם נורא.

3. "אגב, שמעתם על התימני שהלך למכולת?". יש לפחות תימני אחד בקהל, וזה לא הולך להצחיק אותו.

4. I Have A Dream. כי מישהו לפניך כבר אמר את זה יותר טוב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x