$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": זרוע ההייטק של סמי עופר בדרך לבורסה

עופר הייטק, שבראשה עומד אודי אנג'ל, מתכוונת לגייס 60 מיליון דולר לפי שווי של 300 מיליון דולר. אחזקותיה בלומניס ובבטר פלייס יהיו חלק מהפורטפוליו של החברה הציבורית החדשה

עומר ענבר 07:0021.02.10

סמי עופר ואודי אנג'ל בדרך להנפקה נוספת בבורסה בתל אביב. עופר גרופ שבשליטתם מתכננת להנפיק את עופר הייטק, זרוע ההשקעות בחברות הטכנולוגיה, ולגייס כ־60 מיליון דולר לפי שווי חברה של 300 מיליון דולר.

 

בשלב זה מנהלת עופר גרופ מגעים עם כמה חתמים, בהם כלל פיננסים חיתום ומיטב, ולפי התוכנית, תצא ההנפקה אל הפועל בחודש מאי הקרוב.

 

נראה כי הפתיחות להנפקות חדשות בשוק ההון המקומי והיעדר אקזיטים המתוכננים בחברות הפורטפוליו בטווח הזמן הקרוב, הם שהובילו את עופר גרופ לבצע את המהלך של הנפקת זרוע ההייטק.

 

עופר הייטק משקיעה בתחומי הטכנולוגיה בישראל ומחזיקה ב־42 חברות בשלושה תחומים עיקריים: מדעי החיים (בעיקר מכשור רפואי), מערכות מידע ותקשורת והחממה הטכנולוגית ניות, שבמסגרתה הוקמו כ־50 חברות במהלך העשור האחרון. עופר הייטק מחזיקה בשליטה מלאה בניות ומשקיעה בחברות החממה 4–6 מיליון דולר בכל שנה. חברות אשר צולחות את מבחן ההיתכנות ומסיימות את שלב החממה, עוברות לניהולה של עופר הייטק.

 

שתיים מהחברות הבולטות שיצאו מהחממה ומוחזקות על ידי עופר הייטק הן קוראסיסט (CorAssist), המפתחת טיפול לחולים הסובלים מאי־ספיקת לב, ואי.זי סרג'יקל (EZSurgical), המפתחת מכשור רפואי לפרוצדורות כירורגיות. בבוגרת נוספת של החממה, חברת MGVS, השקיעה גם חברת התרופות טבע סכום של 4 מיליון דולר לפני כמה חודשים בתמורה לאחזקה של כ־16%. שווי כלל אחזקותיה של עופר הייטק בתחום מדעי החיים מוערך כיום ב־100 מיליון דולר.

 

יו"ר עופר הייטק הוא אודי אנג'ל, המחזיק ב־50% בחברה, והמנכ"ל הוא יואב דולפט. בדירקטוריון החברה חברים בין היתר עידן עופר, יו"ר החברה לישראל, ועמי לוי, מנכ"ל עופר ניהול. מאז הקמתה בשנת 1997 הושקעו בעופר הייטק כ־200 מיליון דולר על ידי החברה האם, עופר גרופ.  לפי הערכות, תבצע עופר הייטק כמה שינויים בפורטפוליו החברות שבשליטתה, בטרם תצא למהלך ההנפקה.

 

בשלב זה לא גובשה עדיין הרשימה הסופית של החברות שייכנסו תחת כנפיה של החברה הציבורית החדשה, ואולם, נודע כי אחזקתה של עופר הייטק במיזם המכוניות החשמליות בטר פלייס של שי אגסי תיכלל במסגרת ההנפקה הצפויה. חלקן של החברות הפרטיות בקבוצת עופר, ובהן עופר הייטק, במיזם המכוניות החשמליות עומד על 8.5%, כאשר חלקה של החברה לישראל הציבורית, שבשליטת משפחת עופר, עומד על 33%. עופר הייטק השקיעה בבטר פלייס סכום הנאמד בעשרות מיליוני דולרים בשני סבבים: הן בסבב הגיוס הראשוני של בטר פלייס והן בסבב האחרון שנערך בסוף חודש ינואר, ואשר במסגרתו גויסו למיזם של אגסי 350 מיליון דולר לפי שווי חברה של מיליארד דולר.

 

חברה נוספת מקבוצת עופר שצפויה להיות חלק מהחברה הציבורית החדשה של עופר הייטק היא לומניס, הרשומה כיום תחת הזרוע של עופר פרייבט אקוויטי. לומניס, המפתחת מערכות לייזר ליישומים רפואיים ואסתטיים, היתה בעבר חברה ציבורית, עד שנרכשה על ידי עופר הייטק וקבוצת משקיעים נוספת בשנת 2006. מאז הצטרפותה לקבוצת עופר שב ועלה הרעיון להחזיר את לומניס לשוק ההון כחברה ציבורית, אך הדבר לא יצא לפועל עד כה. לפני חצי שנה ביצעה לומניס גיוס נוסף של 15 מיליון דולר, ובמסגרתו השקיעה עופר הייטק בחברה סכום של 5 מיליון דולר. לומניס דיווחה בתקופת הגיוס על הפסד של 44 מיליון דולר ב־2008. על פי גורמים המקורבים לחברה, תפעל עופר הייטק, המחזיקה ב־40% מלומניס, להחזרתה למעמד של חברה ציבורית בטווח הזמן הבינוני.

 

מעופר הייטק נמסר בתגובה כי החברה בודקת מספר אלטרנטיבות ונמצאת בשלב בחינה בלבד אך עדיין רחוקה מהחלטה בנושא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x