סגור
CORPORATE.890/100

דו"ח מדעי החיים החדש חושף: עלייה של 25% בהשקעות שהגיעו ל-2.7 מיליארד דולר למרות המלחמה; 1,700 משתתפים מ-32 מדינות מגיעים להתרשם מהחדשנות הישראלית

ירושלים, 4 במרץ 2025 - כנס MIXiii Health-Tech.IL, הכנס הבינלאומי המוביל לחדשנות בתעשיות מדעי החיים, נפתח הבוקר בבנייני האומה בירושלים בסימן עניין גלובלי גובר בחדשנות הישראלית. הנוכחות המרשימה של 1,700 משתתפים מ-32 מדינות משקפת את האמון הבינלאומי בתעשיית הביוטק הישראלית, אמון שמגובה בנתוני השקעות חסרי תקדים למרות המלחמה המתמשכת

במקביל לפתיחת הכנס, פרסמו האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI) ורשות החדשנות בשיתוף PwC את דו"ח מדעי החיים השנתי המאשש את המגמה: גידול של 25% בהשקעות בחברות ישראליות שהסתכמו בכ-2.7 מיליארד דולר. הדו"ח חושף גם גידול של 37% במספר חברות מדעי החיים החדשות שנפתחו ב-2024, וארבע הנפקות ראשוניות בארה"ב לעומת אפס בשנת 2023.
קרין מאיר רובינשטין מנכ"לית ונשיאת האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI) מציינת: "מאז 7 באוקטובר, המלחמה בישראל מתנהלת בשלוש חזיתות קריטיות – המבצע הצבאי בצפון ובדרום, המאבק על דעת הקהל העולמית, והמאמץ להבטיח את יציבות הכלכלה הישראלית. ובחזית הכלכלית- אנו מוכיחים את עוצמתנו". בנוסף, מציינת רובינשטין, "בזכות נחישות בלתי מתפשרת, עבודה מסביב לשעון, והמאמצים המשותפים של כולם, תעשיית ההייטק הישראלית ממשיכה להסתגל, לחדש, ולדחוף את המדינה קדימה." על אף המלחמה, תעשיית הביומד הישראלית הפגינה חוסן מרשים והאיצה פיתוחים בתחום הרפואה השיקומית, עם חדשנות פורצת דרך בטכנולוגיות DNA לזיהוי, פרוטזות חכמות, ומכשור רפואי מתקדם לטיפול בפצועים. רשות החדשנות תמכה במגמה זו עם מענקים בסך חצי מיליארד ש"ח, כשמעל למחציתם הופנו לחברות ציוד רפואי.
1 צפייה בגלריה
קרין מאיר רובינשטין, מנכ"לית ונשיאת האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI)
קרין מאיר רובינשטין, מנכ"לית ונשיאת האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI)
קרין מאיר רובינשטין, מנכ"לית ונשיאת האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI)
(צילום: קונסטנטין קוסטה)
"MIXiii צמח להיות כנס הבריאות הגדול ביותר במזרח התיכון," ציין יעקב מיכלין, יו"ר הכנס. "למרות שאנו מתמודדים עם אי-ודאות – עם חטופים בעזה וחיילים הנלחמים בגבורה עבורנו – הצלחנו ליצור פלטפורמה יוצאת דופן. אני גאה לשתף שיש לנו מעל 1,700 משתתפים, יותר מ-160 מרצים, מעל 60 מציגים, וסדר יום מרתק וגדוש. למרות הרקע של מלחמת 'חרבות ברזל', ההשקעות בחברות מדעי החיים הישראליות צמחו משמעותית, 2.7 מליארד דולר גויסו ב 2024. גידול של מעל 25% משנה שעברה. וכמו כן 4 הנפקות ראשוניות ו 4 אקזיטים שעולים על 300 מיליון דולר".
הכנס, שיימשך יומיים, מתמקד במיצוב ישראל כמעצמה טכנולוגית בתחום מדעי החיים ומהווה הזדמנות לחיזוק הקשרים בין חברות ישראליות למשקיעים בינלאומיים. המפגש המאורגן על ידי IATI מגיע בנקודת זמן קריטית, כאשר ההשקעות הזרות בביוטק הישראלי מהוות 58% מסך ההשקעות בתחום, ומשקפות את המוניטין העולמי של החדשנות הישראלית.
במסגרת הכנס יתקיימו מושבים מקצועיים בנושאים מובילים בתעשייה, ביניהם: מושב שיקום המתמקד בטכנולוגיות חדשניות לשיקום פצועים, מושב סרטן שיציג פריצות דרך בטיפולים אונקולוגיים, ומושב מיוחד בנושא טכנולוגיות מתקדמות ברפואת עיניים. בנוסף, תתקיים תחרות סטארטאפים בשיתוף EY, שתחשוף את החברות המבטיחות ביותר בתחום מדעי החיים בישראל.
עיקרי דו"ח מדעי החיים:
- בשנת 2024 חלה התאוששות מסוימת בהשקעות וגיוסים בתעשיית מדעי החיים בישראל, כך עולה מהנתונים בדו"ח.
- בעוד מספר החברות הפועלות בישראל ועוסקות בתחום מדעי החיים לא השתנה מהותית, ישנו גידול במספר החברות החדשות שנפתחו בשנה זו - גידול של 37% לעומת השנה הקודמת.
- גידול נרשם גם במספר כולל של עסקאות הגיוס בחברות ציבוריות ופרטיות. עם זאת, נמשכת המגמה של קיטון בסכום הממוצע לעסקה, שירד לסך של כ 10 מיליון דולר בממוצע לעסקה.
- ההשקעות הפרטיות בחברות מדעי החיים הסתכמו בשנת 2024 ליותר מ- 2 מיליארד דולר. בדומה לשנים קודמות, רוב ההשקעות הפרטיות הגיעו ממשקיעים זרים, והסתכמו בכ- 1.2 מיליארד דולר, או 58% מסך ההשקעות.
- חלקם של המשקיעים הישראלים אמנם עדיין נמוך משמעותית מהמשקיעים הזרים, אך סך ההשקעה שלהם עלה בכ- 62% לעומת שנת 2023. רוב ההשקעות בחברות מדעי החיים, הן מצד משקיעים זרים והן מצד משקיעים ישראליים, נעשות על ידי קרנות הון סיכון. קרנות אלה אחראיות לכ- 84% מסך ההשקעות הפרטיות שנעשו השנה, והסתכמו לכ- 1.7 מיליארד דולר. שנת 2024 חתמה חצי עשור בו בכל שנה היתה לפחות עסקה אחת בסכום העולה על חצי מיליארד דולר, והשנה עסקה זו הינה אחת מעשר עסקאות הרכישה הגדולות בענף ההיי-טק כולו.
- רוב חברות מדעי החיים הציבוריות פונות לשוק המניות בארצות הברית כמקור מימון עיקרי. מגמת הגידול בגיוסים בבורסות השונות בארצות הברית, ובעיקר בנאסד"ק, המשיכה גם השנה עם סך גיוסים של כ- 637 מיליון דולר המהווים גידול של 47% לעומת שנת 2023. לאחר עצירה בהנפקות הראשוניות (IPO) בשנה שעברה, בשנת 2024 היו ארבע הנפקות ראשוניות של חברות ישראליות בארה"ב, זאת בעוד מספר עסקאות גיוסי ההמשך דומה השנה לזה של השנה שעברה. בבורסה בתל אביב, שנת 2024 הינה השנה השלישית ברציפות בה לא היו הנפקות חדשות של חברות ממגזר מדעי החיים. עם זאת, סך גיוסי ההמשך קפץ השנה פי 9 לערך, והגיע לסך של כ- 19 מיליון דולר.