$
חברה וסביבה

המערב חייב להפסיק את שריפת הפחם עד 2030

כדי לעמוד ביעדי הסכם האקלים שנחתם אשתקד בפריז המדינות העשירות יאלצו לסגור אלפי תחנות כוח פחמיות

בלומברג 20:0413.11.16

המדינות העשירות יצטרכו לסגור את כל תחנות הכוח הפחמיות עד 2030 אם ברצונן לעצור את ההתחממות הגלובלית - כך קובע מחקר חדש.

 

בנוסף קובע המחקר כי סין תצטרך להפסיק להשתמש בדלקי מאובנים עד 2040 ואילו שאר העולם יאלץ ללכת בעקבותיה עד 2050. המחקר נערך בידי ארגון קליימט אנליטיקס, שמרכזו בברלין. הוא חוקר את הדרכים באמצעותן יכולות מדינות לצמצם את פליטת גזי החממה כדי להשיג את המטרות שנקבעו בוועידת האקלים בפריז ב־2015.

 

 

ממצאי המחקר מדגישים את הקשיים בביצוע ההסכם, שנועד למנוע התחממות של יותר מ־2 מעלות צלזיוס בטמפרטורה הממוצעת של כדור הארץ עד סוף המאה.

 

ברחבי העולם פועלות כיום 8175 תחנות כוח פחמיות, ו־733 נוספות נמצאות בתהליכי בנייה. תחנות הכוח הפחמיות מספקות כ־40% מכלל אספקת האנרגיה בעולם.

"סגירת כל התחנות המונעות בפחם והפסקת הבנייה של תחנות פחמיות חדשות הוא חיוני למניעת זיהום אוויר והשפעות שליליות על האקלים", אמרה ג'ניפר מורגן, יו"ר קבוצת גרינפיס העולמית בריאיון.

 

תחנות הכוח הפחמיות פולטות פי 2.5 יותר פחמן דו־חמצני מהנדרש לשמירה על רף 2 המעלות, נכתב במחקר. מחברי המחקר סבורים שאם תחנות הכוח הפחמיות לא ייסגרו, העולם יצטרך להשתמש בהנדסה סביבתית כדי לעצור את ההתחממות הגלובלית. בין הצעדים האפשריים נמנה, למשל, פיזור חלקיקים דמויי מראה באטמוספירה כדי לשקף את אור השמש חזרה לחלל. בעבר נדחו הצעות דומות עקב ההשלכות הבלתי צפויות שעלולות להיות להן על המערכת האקולוגית הגלובלית.

 

המחקר פורסם על רקע פגישת נציגי יותר מ־190 מדינות הקרובים במרקש, מרוקו, כדי לקדם את המטרות שהוצבו בשנה שעברה בוועידת פריז.

 

 

תחנת הכוח של חברת החשמל בחדרה תחנת הכוח של חברת החשמל בחדרה צילום: אלעד גרשגורן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x