$
חברה וסביבה

ארגון הבריאות העולמי: משקאות "רותחים" עלולים לסרטן

לדברי הארגון, שתיית משקה בטמפרטורה מ-65 מעלות צלסיוס, כולל מים, קפה ותה, עלולה להעלות את הסיכון לחלות בסרטן הוושט; לעומת זאת הארגון נסוג מדבריו בעבר: שתיית קפה לא בהכרח גורמת לסרטן

שירות כלכליסט 14:3715.06.16
ארגון הבריאות העולמי (WHO) נסוג קמעה מאזהרתו נגד שתייה קפה, וטוען כעת כי אין ראיות חד-משמעיות לכך שצריכת קפה גורמת לסרטן. עם זאת, בארגון מציינים כי כל המשקאות ה"רותחים" קרוב לוודאי שמסרטנים.

 

הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן (IARC) דירגה בעבר את הקפה תחת הקטגוריה "בעל סבירות שמסרטן", לצד חומרים כמו כלורופורם ועופרת. אך כעת שינו את דעתם. בדו"ח שיתפרסם היום נטען כי הבדיקה האחרונה לא מצאה "ראיות חד-משמעיות להשפעה מסרטנת".

 

 צילום: שאטרסטוק

 

עם זאת, הדו"ח יטען כי ראיות מדעיות אחרות מצביעות על כך ששתייה של כל משקה שבטמפרטורה גבוהה – בסביבות 65 מעלות צלסיוס או יותר – כולל מים, קפה, תה ומשקאות אחרים, ככל הנראה כן מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן הוושט.

 

 

הארגון, שעלה לכותרות בשנה שעברה לאחר שהזהיר כי בשר מעובד עלול לגרום לסרטן, הגיע למסקנות החדשות לאחר שעבר על מעל אלף מחקרים מדעיים שנערכו בבני אדם ובחיות. הטענה הנוכחית היא שלא נמצאו מספיק ראיות לסווג את הקפה כמסרטן או לא מסרטן. איגוד הקפה הארצי בארה"ב בירך על שינוי הסיווג והכריז כי מדובר ב"חדשות טובות עבור שותי הקפה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x