$
חברה וסביבה

קשה כאן? 4,000 מיליונרים זרים היגרו לישראל בשנה שעברה

ישראל היתה בשנה שעברה אחת מקולטות המיליונרים הגדולות בעולם, כאשר מחצית מהמיליונרים שהיגרו עברו לתל אביב. מנגד, צרפת בולטת בהגירה השלילית ממנה, על רקע עלייה במתח הדתי והיעדר הזדמנויות

שירות כלכליסט 15:0103.04.16

4,000 מיליונרים זרים, רובם מצרפת, עברו ב-2015 להתגורר בישראל, והגדילו את מספר המיליונרים בארץ ב-6% ל-71,700 איש. ישראל היתה בשנה שעברה אחת מקולטות המיליונרים הגדולות בעולם – לאחר אוסטרליה, ארה"ב וקנדה. רוב המיליונרים היגרו מאירופה, ובעיקר מצרפת, בעקבות הגברת נטל המיסוי והרגולציה המכבידה. מן הדו"ח, שפרסם ארגון New World Wealth, עולה כי מחצית מהמיליונרים (2,000 משפחות) שהיגרו לישראל התיישבו בתל אביב , בה חיים כיום 29 אלף מיליונרים, והשאר קבעו את ביתם החדש בנתניה, הרצליה וירושלים.

 

כפי שמשתמע מכך, צרפת הפכה ליעד ממנו בורחים המיליונרים. על פי הדו"ח, בסביבות עשרת אלפים מיליונרים עזבו את המדינה ב-2015. פריז חוותה את הבריחה הגדולה ביותר של תושבים בעלי שווי הון גבוה, כש-7,000 עשירים עזבו בשנה שעברה את עיר האורות. מדובר על קרוב ל-6% מ-126 אלף המיליונרים בעיר. מרביתם עזבו לבריטניה, לארה"ב, לקנדה, לאוסטרליה וכאמור לישראל. הסיבות העיקריות אותן מונה הדו"ח לעזיבה הגדולה של מיליונרים מצרפת היא עלייה במתח הדתי והיעדר הזדמנויות, ואף הוצגה הערכה כי קצב העזיבות יגבר בעשור הקרוב, במקביל להתגברות במתחים הללו. בדומה, 6,000 עשירים עזבו את איטליה ו-3,000 את יוון. המיליונרים שבחרו לעזוב את יוון עשו זאת בעיקר בשל המשבר הכלכלי ובשל ההסלמה במשבר הפליטים.

 

עוד מעריכים בדו"ח כי טורקיה וניגריה יחוו בשנים הקרובות עלייה במספר המיליונרים שיעזבו אותן. שתי המדינות סובלות מבעיות פוליטיות וכלכליות לא פשוטות, זאת בנוסף להיותן יעד של טרור ואלימות דתית.

 

תל אביב. מחצית מהמיליונרים שהיגרו לישראל התיישבו בה תל אביב. מחצית מהמיליונרים שהיגרו לישראל התיישבו בה צילום: שאטרסטוק

 

לצד ההגירה ממדינות אירופה, גם המדינות המתפתחות באסיה, ובראשן סין, חוו עזיבה של מיליונרים. 9,000 מיליונרים סינים, המייצגים 1% מכלל המיליונרים במדינה, עזבו אותה ב-2015. במקביל, 4,000 עזבו את הודו. "העזיבות בהודו ובסין לא מדאיגות במיוחד, שכן המדינות הללו עדיין מייצרות הרבה יותר מיליונרים מכפי שהן מאבדות", נכתב בדו"ח. "ברגע שאיכות החיים במדינות הללו תשתפר, ההערכה היא שמספר עשירים יעברו בחזרה". עם זאת, בדו"ח מציינים כי עזיבת מיליונרים היא "סימן רע" למדינות. "המיליונרים לרוב הם הראשונים שעוזבים יש להם את האמצעים לעזוב, בניגוד למעמד הביניים". העזיבה של תושבים עשירים פוגעת גם בכלכלה, שכן רבים מהם הם בעלי עסקים שמעסיקים עובדים ומשלמים שיעור מס גבוה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x