$
חברה וסביבה

ה-OECD: זיהום האוויר בישראל גבוה ועובדים פה יותר מדי - אבל הישראלים עדיין מרוצים

לפי דו"ח "איך החיים", איכות האוויר בישראל היא הנמוכה ביותר מבין מדינות הארגון, ביחד עם קוריאה. 15% מהמועסקים בישראל עובדים מעל 50 שעות בשבוע - כאשר רק בטורקיה ובארה"ב עובדים יותר. הדו"ח אינו מתייחס למצב הביטחוני בישראל

רן אברמסון 21:1213.10.15

ארגון המדינות לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD) פרסם הערב (ג') את הדו"ח "איך החיים?" שבוחן מדדים שונים שמשפיעים על איכות החיים של תושבי המדינות החברות. הדו"ח הוא חלק מפרוייקט גדול יותר של הארגון ששם לו למטרה להביא למודעות מדדים משלימים לתמ"ג כדי לדווח על מצבן הכלכלי של המדינות. הדו"ח אינו מתייחס למצב הביטחוני בישראל.

 

מהשוואה שערך הארגון עולה שהמדד שבו מצטיינת ישראל הוא שביעות הרצון הסובייקטיבית של האזרחים מהחיים במדינה. מדדים אחרים שבהם ישראל עוברת את הממוצע ב-OECD הם השכלת התושבים ותוחלת החיים.

 

מנגד, איכות האוויר בישראל נופלת בהרבה מהממוצע של מדינות הארגון והיא הגרועה ביותר בו בצוותא עם קוריאה. ההכנסה הממוצעת לנפש בישראל נמוכה גם היא ביחס לממוצע OECD, כמו גם מספר החדרים לנפש.

 

בישראל עובדים יותר מאשר ברוב מדינות הארגון בישראל עובדים יותר מאשר ברוב מדינות הארגון

 

ב-OECD דיווחו שבישראל, שמדורגת במקום הרביעי מבין מדינות הארגון באי שוויון בהכנסות לפי מדד ג'יני, נרשם שיפור קל במדד בנתוני 2012 לעומת 2011. שיעור המובטלים בישראל שדיווחו כי הם לא מצליחים למצוא עבודה במשך יותר משנה היה מהנמוכים בארגון אשתקד ונע סביב 1% בלבד. רק בנורבגיה, מקסיקו ודרום קוריאה שיעורי האבטלה לטווח הארוך היו נמוכים יותר.

 

עם זאת, הישראלים שיש להם עבודה נאלצים להקדיש לה זמן רב ביחס לעמיתיהם במדינות אחרות. שיעור הישראלים שעובדים יותר מ-50 שעות בשבוע עומד על כ-15% מכלל המועסקים במשק, ורק טורקיה וארה"ב מקדימות את ישראל במדד זה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x