$
עולם

אופים ומנפיקים: המאפייה הבריטית פטיסרי ואלרי בדרך לבורסה בלונדון

השווי של רשת הקפה והמאפים הפופולארית הפועלת מ-1926 צפוי לעמוד על כ-200 מיליון ליש"ט בעת ההנפקה

שירות כלכליסט 13:24 05.05.14

 

הרעב של משקיעים למניות של הבעלים של רשת בתי הקפה הבריטית פטיסרי ואלרי, פירושו שהשווי של רשת המאפים והקפה עשוי לעמוד על 200 מיליון ליש"ט בעת ההנפקה שלה בבורסה בלונדון, כך לפי העיתון הבריטי הגרדיאן.

לפי הדיווח, פטיסרי הולדינגס, שמפעילה גם את רשת הסנדוויצים פיליפוטס ואת מאפיית פלור פאואר סיטי, הציבה טווח מחירים שנע בין 170-200 פני למניות.

 

הבורסה בלונדון
הבורסה בלונדוןצילום: בלומברג

 

יו"ר החברה הוא המסעדן לוק ג'ונסון, שחברת הפרייבט אקוויטי שלו, ריסק קפיטל מחזיקה ב-70% מהרשת. הסניף הראשון של פטיסרי ואלרי נפתח בסוהו ב-1926 כעסק משפחתי, הוא נשאר כך עד שנרכש על ידי הפרייבט אקוויטי של ג'ונסון ב-2006. לדבריו של ג'ונסון, שהיה מעורב גם ברשתות פיצה אקספרס, ג'ירף וסטראדה, העוגות של ולארי הן פינוק במחיר סביר, והלקוח הממוצע מוציא בכל ביקור פחות מ-10 ליש"ט. "אנחנו לא מוכרים עוגות מפוארות, אלא קינוחים במחירים סבירים", הסביר באחד הראיונות שהעניק.

 

מאז הרכישה ב-2006, הרשת התרחבה במהירות. כיום היא מפעילה קרוב ל-140 בתי קפה. בשנה הפיסקאלית שהסתיימה ב-30 בספטמבר, המכירות עמדו על 60.1 מיליון ליש"ט, והחברה מעריכה כי יש פוטנציאל לפתיחת 250 סניפים נוספים. "אנחנו פועלים במיקומים גמישים שמושכים לקוחות לארוחות בוקר, לארוחת צהריים קלילה , לפגישה שקטה אחרי צהריים או לארוחת ערב מרגיעה", הסביר לגרדיאן המנכ"ל פול מיי.

 

פטיסרי הולדינגס מקווה לגייס 33 מיליון ליש"ט בהנפקה המתוכננת החודש בשוק המשנה של בורסת לונדון, Alternative Investment Market. הרווחים אמורים לשמש לתשלום חובות ולהחזרת 11 מיליון ליש"ט בהלוואות של בעלי המניות. בעקבות ההנפקה ירוויח גם היזם הסדרתי ג'ונסון, שכן בעלי המניות הנוכחיים מתכוונים למכור מניותב שווי של עד 55 מיליון ליש"ט.

 

x