S&P: "על המחוקקים בארה"ב להגיע להסכמות כדי למנוע פגיעה בכלכלה ב-2013"
הסוכנות קבעה כי תחזית דירוג האשראי של ארה"ב עדיין שלילית; "אם יש דבר אחד שאנחנו מצפים שהרפובליקאים והדמוקרטים יסכימו עליו - לאור שיעור האבטלה הגבוה והמשך הסיכונים להתאוששות הכלכלית בארה"ב- הוא שיש להימנע מהתאמות פיסקאליות פתאומיות"
סוכנות דירוג האשראי S&P הודיעה כי היא מצפה שהמחוקקים בארה"ב יתעלמו מהמחלוקות ביניהם - כדי למנוע פגיעה בכלכלה בתחילת 2013. הסוכנות הותירה את דירוג AA של ארה"ב על כנו, אך הזהירה כי התחזית למדינה עדיין שלילית.
אישור דירוג האשראי החל תקופה בת 6-24 חודשים, שבה הסוכנות עשויה להוריד שוב את דירוג האשראי של ארה"ב.
"אם יש דבר אחד שאנחנו מצפים שהרפובליקאים והדמוקרטים יסכימו עליו - לאור שיעור האבטלה הגבוה והמשך הסיכונים להתאוששות הכלכלית בארה"ב- הוא שיש להימנע מהתאמות פיסקאליות פתאומיות", הודיעה הסוכנות.

ארה"ב איבדה את דירוג האשראי המקסימלי שלה - ברמה של AAA - באוגוסט האחרון, בעקבות קרב קשה בקונגרס על העלאת תקרת החוב הממשלתית. הצדדים להסכמה לבסוף להעלות את תקרת החוב ל-16.4 טריליון דולר כמה שעות לפני שארה"ב הוגדרה כחדלת פירעון.
"אנו צופים שעשויה להיות התאמות פיסקאליות פתאומיות אם כל סעיפי המסים וההוצאה שתוקפם אמור לפוג או שעומדים להיכנס לתוקף ב-2012, יתקיימו בהתאם לחוק הקיים", נמסר מ-S&P.
קיצוצי המסים מעידן בוש אמורים לפוג ב-31 בדצמבר, וקיצוצי הוצאות אוטומטיים ועמוקים אמורים להיכנס לתוקף ב-1 בינואר 2013; לכן יהיה צורך בהעלאת רף ההלוואות של ארה"ב בתחילת השנה - כדי למנוע את הסיכון לחדלות פירעון.


