המשק הטורקי סובל קשות מהסנקציות על איראן
שר הכלכלה הטורקי: היצוא צנח בכ-20% בעוד שווי יבוא מוצרי האנרגיה של ארצו זינק בכ-40%
11:39
18.04.12
הסנקציות הבינלאומיות המחריפות על איראן פוגעות קשות לא רק ברפובליקה האיסלאמית אלא גם בשכנתה, טורקיה. זאפר קגליאן, שר הכלכלה הטורקי אמר אמש כי הייצוא הטורקי צנח בכ-20% בעוד מחיר יבוא מוצרי האנרגיה זינק בצורה חדה. "מדינות נוספות משלמות את מחיר הסנקציות", אמר.
השר הטורקי מסר כי בעקבות עליית מחירי הנפט בשוק העולמי כתוצאה מהמתיחות עם איראן עלה שווי יבוא מוצרי האנרגיה של ארצו בכ-40%. שווי יבוא האנרגיה של טורקיה במהלך 2011 הסתכם בכ-54 מיליארד דולר.
יצוין כי במהלך המחצית הראשונה של שנת 2011, דורגה טורקיה במקום ה-6 ברשימת הקנייניות של הנפט האיראני. בממוצע רכשה טורקיה כ-182 אלף חביות ביום מאיראן, כמות שהיוותה 7% מייצוא הנפט של איראן.
קגליאן הצהיר כי טורקיה אינה מחוייבת לסנקציות האמריקאיות כנגד איראן כמו שהיא מחוייבת לסנקציות המוטלות על ידי האו"ם. חרף זאת, ציין השר כי אנקרה החליטה לקצץ ב-20% את רכישות הנפט שלה מאיראן.
טורקיה שואפת לקבל פטור מהממשלה האמריקאי בכל הנוגע לסנקציות על איראן, אך בשלב זה המגעים עם ממשל אובמה לא הובילו להסכם בנושא זה.
הכותב הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il


