$
עולם

איי התעלה הבריטיים בניסיון נואש לשמר פטור ממע"מ

עורכי דין מטעם ג'רזי וגרנזי ינסו להציל את תעשיית המכירות המקוונות של האיים הנהנית מההקלה

סוכנויות הידיעות 22:17 11.03.12

 

עורכי דין המייצגים את איי התעלה הבריטיים יגיעו השבוע לביהמ"ש העליון בלונדון בניסיון אחרון לחסום איסור על פטור ממע"מ שיפגע לדבריהם אנושות במכירות המקוונות המתבצעות באיים של תקליטורים, די.וי.די ושאר מוצרים — על כך מדווח "הגרדיאן" הבריטי.

 

אחרי שנים ארוכות שבמהלכן טענו כי היקפי התופעה אינם כה גדולים, רשויות ג'רזי וגרנזי טוענות עתה כי עצירת התעשייה תהיה "הרת אסון". עורכי דין מטעם שר הפיתוח של ג'רזי אלן מקלין הזהירו: "אם ההליך הזה יאושר הוא יגרור זינוק של 50% באבטלה בג'רזי, על כל המשתמע מכך".

 

במהלך העשור האחרון צמחו המכירות פטורות המע"מ להיקפים של מאות מיליוני ליש"ט בשנה, ועם הקמעונאים שהשתלבו בתעשייה אפשר למנות ארבעה מאתרי הקניות המקוונים הגדולים בבריטניה: אמזון, טסקו, HMV ו־Play.com. איי התעלה מעוניינים עתה כי בתי המשפט ימנעו סתימת פרצה שתוציא אל מחוץ לחוק את הפטור מתשלום מע"מ כבר ב־1 באפריל. מוצרים שנרכשים ומיובאים מחוץ לאיחוד האירופי בסכומים של פחות מ־15 ליש"ט פטורים ממע"מ לפי חוק מס אירופי שנוסח לפני כמעט 30 שנה. ההטבה נועדה במקור כדי לוודא שמוצרים מתכלים לא ייתקעו בדואר. 

x