בפעם השנייה בתוך חודש: טויוטה מעלה את תחזית הרווח
יצרנית הרכב העלתה את תחזית הרווח ב-11% כך שהוא צפוי לעמוד על כ-2.6 מיליארד דולר בשנה שתסתיים ב-31 במרץ
טויוטה מוטור העלתה את תחזית הרווח ב-11% בעקבות התאוששות המכירות בארה"ב, שסייעה ליצרניות הרכב היפניות לצאת משנה קשה בה נפגעו כתוצאה מאסונות טבע.
הרווח הנקי יעמוד על 200 מיליארד ין (2.6 מיליארד דולר) ב-12 החודשים שיסתיימו ב-31 במרץ, לעומת התחזית לרווח של 180 מיליארד ין מדצמבר, הודיעה היום החברה. ממוצע ההערכות של 20 האנליסטים בסקר בלומברג עמד על 285.4 מיליארד ין.
טויוטה העלתה את תחזית מכירות הרכב בפעם השנייה תוך פחות מחודש, עם השקת הגרסאות החדשות של פריוס ההיברידית ומכוניות היוקרה לקסוס, והיא מצטרפת להונדה מוטור בציפייה למשלוחי שיא ב-2012. ההתאוששות שלהן מאותתת שג'נרל מוטורס, פולקסווגן ויונדאי מוטור עשויות לאבד חלק מנתח השוק שצברו ב-2011 למתחרות היפניות.
"יש להם הרבה מכוניות חדשות בדרך, כולל סדרת לקסוס GS, והם יגבירו את הייצור לרמה המירבית", אמר קוניהיקו שיאוהארה, אנליסט רכב בקרדיט סוויס בטוקיו. "דגם ה"קאמרי" החדש של טויוטה מוביל במכירות בארה"ב מאז סוף השנה שעברה".
טויוטה נסגרה ללא שינוי ב-2,986 ין במסחר בטוקיו אמש, לפני שהחברה פרסמה את התחזיות.


