$
עולם

גם ברזיל קונסת את מקדונלדס על חלוקת צעצועים

אחרי שארגונים שונים בארה"ב התרעמו ובסן פרנסיסקו אסרו על השיטה - גם בברזיל רוצים שמקדונלד'ס תפסיק לעודד ילדים לתזונה לא בריאה בעזרת חלוקת צעצועים בחינם

סוכנויות הידיעות 20:45 07.12.11

 

רשת המזון המהיר הגדולה בעולם מקדונלד'ס נקנסה בברזיל על הוספת צעצועים לארוחת הילדים המסורתית שלה. העיתון "אקונומיק טיימס" מדווח כי גובה הקנס הסתכם ב-1.77 מיליון דולר - סכום סמלי עבור ענקית המזון המהיר, אך כזה המאותת על שינוי הגישה כלפי הרשת גם במדינות מתפתחות.

 

הקנס הוטל לבקשת ארגון מקומי המגן על זכויות צרכנים. הטענה שהעלה הארגון היא כי באמצעות מתן צעצועים מעודדת מקדונלד'ס תזונה לא בריאה בקרב ילדים ומקנה להם הרגלי אכילה לא נכונים. בתגובה מסרה הרשת כי לא עשתה שום דבר בלתי חוקי והדגישה כי הצעצועים מוצעים בה במגוון צורות - ניתן לרכוש אותם גם בנפרד ללא קשר למנת הילדים.

 

ברזיל אינה הראשונה שיוצאת נגד חלוקת צעצוע במתנה ביחד עם מנת הילדים - לפניה יצאו במחאה נגד שיטת השיווק הזו גם הרשויות בסן פרנסיסקו. על מנת להתאים את עצמם למדיניות החדשה הוחלט במקדונלד'ס כי הצעצוע יימכר בנפרד מארוחת הילדים ויעלה לרוכש המנה 10 סנט נוספים. גם ברשת המתחרה בורגר קינג החליטו להתחיל למכור את הצעצועים במקום לחלק אותם עם הארוחות על מנת להתמודד עם איסור הרשויות על חלוקת מתנות לרוכשי המבורגרים.
x