$
תעשייה ופיננסים

מערת נטיפים סינית הצליחה להירשם למסחר בוול סטריט

סוכנות רויטרס חשפה כי האתר הנידח המכונה "הקניון הגדול של סין" נרשם למסחר כבר לפני שנתיים ואושר, אך טרם יצא להנפקה. ההרשמה נעשתה על ידי מיזוג עם חברות אחרות בתהליך המנטרל בדיקה של הרגולטורים

רחל בית־אריה, בייג'ינג 07:0205.12.11

מערת הנטיפים יישווי, המכונה "הקניון הגדול של סין" במחוז שנדונג - שם היא נמצאת, אינה מוכרת במיוחד בסין ולא נמצאת ברשימת האטרקציות התיירותיות. למרות זאת, המערה תככב בקרוב ברשימה חשובה יותר: זו של החברות הנסחרות בבורסה של ניו יורק, לאחר שנרשמה למסחר שם.

 

הדרך

שבה מערה ממזרח סין הגיעה לבורסה הגדולה בעולם מפותלת לא פחות מהשבילים שבתוך המערה עצמה. היא מעידה על הרצון של חברות סיניות להגיע למסחר בכל מחיר, תוך שימוש בחברות קש, וגם על התיאבון העצום של משקיעים לכל נייר ערך שיאפשר להם גישה לצמיחה הבלתי נגמרת של סין.

 

הסיפור של יישווי התחיל כאשר יזם מקומי חכר אותה ל־60 שנה מממשלת העיר ליניי ב־2004, מילא אותה באורות צבעוניים והחל לפתח תיירות במקום. כיום מבקרים במערה 670 אלף תיירים בשנה, שכמעט כולם סינים. היזם, ג'אנג שאנג'ו, החליט כבר לפני ארבע שנים להנפיק את חברת התיירות שלו, לונגקונג, שמפעילה את המערה. הוא הסביר אז למגזין תיירות מקומי, כי "עבור יזמים, הפיכת החברה לציבורית נותנת תחושה של הכרה. התקשורת תשים לב אלינו יותר, ולונגקונג תוכל למנף זאת כדי לקבל הלוואות בקלות רבה יותר". היום ג'אנג מסרב לשוחח על ההנפקה.

 

סוכנות רויטרס חשפה בסוף השבוע כי החברה נרשמה למסחר בניו יורק כבר באוקטובר 2010, ואושרה, אך טרם יצאה להנפקה. כמו חברות סיניות אחרות, לונגקונג הגיעה לשוק המניות הגדול בעולם דרך סדרה של חברות אחרות בתהליך שמכונה "מיזוג הפוך" (reverse merger). התהליך מאפשר לחברות להירשם למסחר בלי להיות חשופות לחקירה שעורכת הבורסה לפני הנפקה.

 

לונגקונג מוחזקת על ידי חברת אחזקות בהונג קונג, שלמעשה מהווה כתובת דואר בלבד. חברה זו מוחזקת על ידי חברת אחזקות אחרת באיי הבתולה שבעצמה נמצאת בבעלות של חברה שלישית — לונג פורצ'ן ואלי טוריזם (Long Fortune Valley Tourism). האחרונה רשמה למסחר את המערה בתהליך מיזוג הפוך, בסיוע של חברה מדאלאס המתמחה במיזוגים כאלה. לונג פורצ'ן מוזגה עם חברה פושטת רגל מדלוואר, שהיתה רשומה למסחר. כך למעשה הרישום בניו יורק הוא של חברה אמריקאית — אף שהעסק עצמו נמצא בסין.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x