קוקה קולה הורידה משקאות יוגורט מהמדפים בסין לאחר ש-4 בני אדם נפגעו
על פי הדיווחים, ילד בן 11 מת לאחר ששתה משקה יוגורט בטעם תות מתוצרת החברה. מחקירה ראשונית עולה כי המשקאות זוהמו על ידי חומרי הדברה. קוקה קולה מכחישה כל קשר
חברת קוקה קולה יצאה להגנת משקאות היוגורט שלה הנמכרים בסין לכבוד חג המולד, והכחישה כל קשר למותו של ילד ולפגיעה בשלושה אנשים אחרים שצרכו את המשקה. עם זאת ענקית המשקאות ציינה כי הורידה את המוצר מהמדפים כצעד מנע.
על פי הדיווחים בתקשורת הסינית, ילד בן 11 ממחוז ג'ילין מת לאחר ששתה משקה יוגורט בטעם תות ב-28 בנובמבר, ואילו אמו מאושפזת בטיפול נמרץ לאחר ששתתה את אותו המשקה. אם נוספת וביתה חלו גם כן לאחר ששתו בקבוק נוסף של אותו משקה בג'ילין כמה ימים קודם לכן, בעקבות הטיפול שקיבלו חל שיפור במצבן.
"ליבנו עם המשפחות ומסרנו להן את הדאגה שלנו", מסרה ג'ואנה פרייס, דוברת החברה. "במקרה זה לא מעורבים נושאים של איכות המוצר, והרשויות הממשלתיות החלו בחקירה מפורטת של המקרה".
התקשורת המקומית מדווחת כי מחקירה ראשונית עולה כי המשקאות זוהמו על ידי חומרי הדברה, אולם עדיין לא התקבל מידע נוסף לגבי מתי ואיך הוכנסו החומרים המזיקים לשתייה. "העדיפות העליונה שלנו היא תמיד להבטיח את בטיחות המזון והאיכות של המוצרים שלנו", הוסיפה פרייס.
"לאחר ששמענו על התקרית, התחלנו מיד בבדיקה מקיפה של המוצרים, הלוגיסטיקה ותהליכים אחרים שלנו, ואף ערכנו בדיקות במעמד צד שלישי של דגימות של המוצר ומצאנו שהכל בטוח".


