$
עולם

עורכי דין ביוון בחנו את האפשרות של יציאה מגוש היורו

זאת לפי דיווח של עיתון ביוון. עזיבת גוש היורו היא אסורה מבחינה טכנית, עורכי הדין יכולים לנהל משא ומתן על תנאי העזיבה, במידה שמדינה באמת מעוניינת בכך

סוכנויות הידיעות 16:55 31.08.11

 

המשקיעים ככל הנראה אינם היחידים שבוחנים את האפשרות שיוון תעזוב את היורו. על פי דו"ח שפורסם היום בעיתון היווני Eleftherotypia, עורכי דין יוונים בחנו את האפשרות של עזיבת גוש היורו במהלך פגישה שנערכה בתחילת השנה.

 

על פי הכתבה, ב-3 בפברואר, בכירים מיוון נפגשו עם עורכי דין מהמשרד הניו יורקי קלירי, גוטליב, סטין והמילטון על מנת לקבל ייעוץ לגבי האפשרות של פריסת החובות והעזיבה של יוון את גוש היורו. בראש צוות המומחים עמד על פי הדיווחים לי בוצ'איט, שסייע לאיסלנד, ארגנטינה ואורוגוואי לנהל את בעיות החובות שלהן.

 

אף שעזיבת היורו היא אסורה מבחינה טכנית, עורכי הדין יכולים קרוב לוודאי לנהל משא ומתן על תנאי העזיבה, במידה שמדינה באמת מעוניינת בכך. הערכות היו שצעד מסוג זה עשוי להציל את שאר אירופה מאסון פיננסי.

x