ירדן מבקשת מארה"ב: סיוע בהיקף 4 מיליארד דולר בשלוש השנים הקרובות
לפי דיווח של עיתון ירדני, בקשת הסיוע אינה מבוססת רק על קבלת כסף במזומן אלא כוללת גם קבלת הלוואות וכן סיוע טכני לפרויקטים שונים
15:48
12.04.11
עיתון בירדן מדווח כי ממשלת הממלכה פנתה לממשל בארה"ב בבקשה לקבל סיוע בשווי של 4 מיליארד דולר למשך שלוש השנים הקרובות. לפי הדיווח, בקשת הסיוע אינה מבוססת רק על קבלת כסף במזומן, אלא כוללת בין השאר סיוע לקבלת הלוואות וכן סיוע טכני לפרויקטים שונים המתבצעים בממלכה. בין השאר ירדן מחפשת סיוע ל-12 פרויקטים גדולים ובכלל זה פרויקט מסילת הברזל.
ובתוך כך מעריכים גורמים כלכליים כי הגירעון התקציבי של ירדן ימשיך להיות ברמה של 5%-6% מהתוצר המקומי הגולמי בשנת 2011. לאור זאת, הצפי הוא כי כלכלת ירדן תמשיך להישען על סיוע מחו"ל.
שר האוצר של ירדן, ד"ר מוחמד אבו חאמור, הצהיר ביום ראשון כי הממלכה הצליחה להוריד בשנה שעברה את הגירעון התקציבי ל-1.4 מיליארד דולר המהווים 5.4% מהתמ"ג. לדבריו, בשנת 2009 עמד הגירעון על 2.1 מיליארד דולר שהיוו כ-8.5% מהתמ"ג. לדברי השר, הממשלה הפחיתה את הוצאותיה ב-20% ובין השאר נאסרה הזמנת מכוניות ורהיטים חדשים למגזר הממשלתי.
יוזכר כי בשבועות האחרונים שורר אי שקט בירדן על רקע גל המהומות בעולם הערבי, והמצב הכלכלי הגרוע של רוב אזרחי הממלכה.
דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il


