$
שווקי חו"ל

כישלונו של טראמפ מחק את השפעת בנק ישראל: הדולר נסחר תמורת 3.60 שקלים

כישלונו של הנשיא הנבחר בהעברת חוק הבריאות מפיל את הדולר בעולם - ומוחק את התמיכה שסיפק בנק ישראל לדולר בשוק המקומי, ברכישות של השבוע שעבר; הדולר יורד ב-0.3% מול השקל בהשוואה לשער היציג שנקבע היום. היורו יורד ב-0.1% ונסחר תמורת 3.92 שקלים

מיקי גרינפלד 18:2127.03.17

בנק ישראל בלם בשבוע שעבר את מגמת ההתחזקות של השקל, באמצעות רכישות במאות מיליוני דולר. ואולם ההתפתחויות בשווקים העולמיים מפילות היום את הדולר, וכך גם השקל חזר לעלות בחדות מייד עם פתיחת שבוע המסחר במט"ח: הדולר יורד ב-0.3% מול השקל (בהשוואה לשער היציג שנקבע היום) ונסחר תמורת 3.60 שקלים. היורו יורד ב-0.1% ונסחר תמורת 3.92 שקלים.

 

מוקדם יותר היום, השער היציג של הדולר נקבע קבע על 3.618 שקלים - ירידה של 0.8% בהשוואה ליציג שנקבע ביום שישי האחרון. היורו ירד ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 3.932 שקלים. בשוק העולמי נופל הדולר מול הין ב-1% ל-110.2 ין. היורו מטפס מול המטבע האמריקאי ב-0.8% ל-1.089 דולר, הליש"ט מזנקת ב-1.1% ל-1.260 דולר.   

ברקע לירידות בדולר: השווקים בעולם מגיבים לסימני השאלה בעניין יכולתו של נשיא ארה"ב להוציא לפועל את תוכניותיו - בעקבות משיכת חוק ביטוח הבריאות החדש של המפלגה הרפובליקאית ביום חמישי, לאחר שהתברר כי הצעת החוק לא תזכה לתמיכת הרוב בבית הנבחרים. בשוק רואים בכישלון סימן מבשר רעות, המטיל ספק ביכולתו של הנשיא להעביר בהמשך את המהלכים המשמעותיים יותר מבחינת המשקיעים, של רפורמה במס ותוכנית ההשקעה בתשתיות. ספקות אלה מזינים יציאה של משקיעים מהדולר.

 

"החששות מהממשל של טראמפ התעוררו מחדש לאחר הכישלון בהעברת חוק הבריאות. התגובה החדה היא לקיחת מרחק מסיכון גבוה מדי, ובסיטואציה הזו היא מכבידה על הדולר. בפועל, אין שום דבר שאמור לתת כרגע דחיפה מחודשת לדולר, כך שהשוק מצפה להמשך ההיחלשות של המטבע", אמר היום שין קאדוטה (Shin Kadota), אסטרטג בכיר של ברקליס טוקיו.

 

בשוק המקומי מצפים לראות האם בנק ישראל ימשיך במהלך שהחל בשבועות האחרונים, של התערבות חדה בשוק על מנת לתמוך בשקל. דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון, מעריך כי הבנק ככל הנראה ימשיך בתקופה הקרובה בצעדים דומים. 

 

"השבוע התערב בנק ישראל במסחר במט"ח מספר פעמים תוך שהוא רוכש בכל פעם מאות מיליוני דולרים באמצעות הבנקים המקומיים אך גם באמצעות בנקים זרים. כתוצאה מהעלייה ברמת ההתערבות של בנק ישראל נעצרה לפי שעה מגמת התחזקות השקל מול סל המטבעות. בנק ישראל צפוי להמשיך ברמת התערבות גבוהה יחסית, בעיקר כל עוד השקל נסחר סביב רמות השיא מול סל המטבעות", אומר רזניק.

 

בנק ישראל בנק ישראל צילום: בלומברג

  

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר שלאחר שבשבוע שעבר התערב בנק ישראל שלוש פעמים במסחר, השבוע תהיה לנו הזדמנות לבחון טוב יותר את ההשפעה האמיתית של האסטרטגיה האגרסיבית על השוק. "בסופו של דבר המהלך של הבנק הצליח להעלות את שער החליפין בפחות מ-4 אגורות מרמות השפל האחרונות. בה בעת, המהלך של הבנק עשוי לייצר הרתעה בשוק ולמנוע מהשורטיסטים לבחון את סבלנותו".

 

"מה שמקשה על המפנה בשקל הוא חולשתו של הדולר בעולם, שספג מכה נוספת לאחר שדונלד טראמפ נכשל בניסיונו להעביר את רפורמת הבריאות שלו בקונגרס. כישלונו של טראמפ מהווה עבור המשקיעים אות אזהרה באשר ליכולתו להעביר יוזמות משמעותיות בקונגרס, כאשר כישלונו בשבוע שעבר מעמיד בסימן שאלה את יכולתו להעביר תכניות כלכליות משמעתיות של תמריצים פיסקאליים", מוסיפים ב-FXCM.

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, טוען שבנק ישראל פחות מודאג ביום המסחר הנוכחי מהיחלשות הדולר, שכן עער החליפין הנומינלי אפקטיבי דווקא בעלייה (בשל תנועת השקל מול יתר המטבעות)." בבנק ישראל מודעים היטב לעובדה שאנחנו בשנת בחירות באירופה ולכן הפוטנציאל לתנודתיות הוא גבוה מאוד, מסיבה זו הוא מעדיף לשמור את התחמושת של ההתערבות לשמור אותה לזמנים קשים, כאשר הפוקוס העיקרי שלו הוא השער הנומינלי האפקטיבי, שפחות נפגע ביום המסחר.

 

בה בעת, מגמת ההתחזקות של השקל תימשך, לכן ללא מסר תקיף של בנק ישראל במסגרת מסיבת עיתונאים ושינוי של שיטת ההתערבות, לא נראה שיהיה שינוי אמיתי של שערי החליפין", מציין פריימן.

 

 

 צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x