$
בורסת ת"א

קרנות ההשתלמות הניבו רק 0.6% במחצית הראשונה

הברקזיט משך את השוקים ביוני מטה והרע עוד יותר את ביצועי הענף. הקרן של ילין לפידות היא היחידה שרשמה תשואה חיובית ביוני

אורן פרוינד 09:1618.07.16

חצי שנה מאכזבת לקרנות ההשתלמות הישראליות שרשמו תשואה ממוצעת של 0.6% בלבד במחצית הראשונה של 2016. בחודש יוני בלבד הניבו קרנות ההשתלמות תשואה ממוצעת שלילית של 0.3%, זאת בעקבות הנפילות בשוקי העולם לאחר הברקזיט.

 

מדד ת"א 25 ירד ב־3.2% ביוני ובמחצית הראשונה של 2016 נפל ב־8.6%. שני המגזרים הבודדים שהניבו תשואה חיובית בת"א במחצית הראשונה היו הגז והנפט (3.9%) והנדל"ן (12.8%).

 

היחידה מבין קרנות ההשתלמות שהניבה תשואה חיובית בחודש יוני היא קרן ההשתלמות הכללית של ילין לפידות עם תשואה של 0.17%. ילין לפידות פתחה פער משמעותי של 1.57% מהמתחרות שלה בתשואה מתחילת השנה שעומדת אצלה על 3.31%. את המקום האחרון בתשואה מתחילת השנה תפסה הלמן אלדובי עם תשואה שלילית של 0.58% וקצת לפניה ברשימה מהסוף כלל ביטוח עם תשואה שלילית של 0.54%.

 

מתרחקים מאירופה

יאיר לפידות, מנכ"ל משותף בבית ההשקעות ילין לפידות, אמר ל"כלכליסט" כי "אנחנו מכוונים לארה"ב ולא לאירופה, וזה עזר לנו מאוד. בישראל היו לנו בחירות פרטניות מוצלחות. שתי מניות שעזרו לנו הם פרוטרום ומליסרון שתרמו לרווח שלנו".

 

על ההחלטה של בריטניה לפרוש מהאיחוד האירופי וההשפעה שלה על השווקים אמר לפידות כי "ההיסטריה נרגעה ואנו רואים שוק שבולם את עצמו. אנחנו לא מהמרים על שוק כזה. הפוזיציה שלנו בחו"ל מוטית בעיקר לארה"ב והיא תישאר ככה. במינונים מסוימים יש פה הזדמנות השקעה בבריטניה אבל זה לעולם לא יהפוך לרכיב מרכזי בתיק שלנו".

 

עוד אמר לפידות כי "יש הרבה אי־וודאות באירופה עכשיו. מה שכן, סביבת הריבית הנמוכה לא הולכת להעלם במהירות. זה תהליך איטי. העולם לא חזר למצב שבו מרבית חלקיו במומנטום רציני ולכן סביבת הריבית ליוותה ותמשיך ללוות אותנו תקופה ארוכה. תהיה עליית ריבית, אבל לא בטווח הקצר".

מתמקדים בנדל"ן מניב

 

את המקום השני מקרנות ההשתלמות תפסה קרן ההשתלמות של אנליסט, עם תשואה של 1.74% מתחילת השנה. לדברי נועם רוקח, סמנכ"ל השקעות באנליסט, "התשואה העודפת הושגה על ידי בחירה פרטנית של מניות ואג"ח חברות שהכו את מדד הייחוס. כמו כן, החזקנו משקל חסר באירופה והגדלנו אחזקה באג"ח חו"ל כי סברנו שהעקום האמריקאי גילם העלאות ריבית גבוהות מדי".

 

לגבי השוק קדימה אמר רוקח כי "רמות המחירים בשוק אינן זולות ואנו מחפשים כל העת רעיונות השקעה הנשענים על המחקר שלנו. מניות הנדל"ן המניב עדיין מעניינות להשקעה, כאשר מכפילי ה־FFO בהם הן נסחרות סבירים, בוודאי ביחס לשווקים בחו"ל".

 

רוקח התייחס גם הוא לברקזיט וההשפעה שלו על השווקים קדימה: "השפעת הברקזיט היא בעיקר על האג"ח שהתשואה בהן ירדה לשפל. באירועים מסוג זה צריכים להיות זהירים. דווקא מי שפעל מהר, בבוקר הברקזיט, עשה את הטעויות הכי גדולות. לנו יש נטייה דווקא לחפש רעיונות יצירתיים בימים כאלה". לגבי התחזית שלהם לעליית ריבית אמר רוקח כי "הריבית האפסית תישאר עוד זמן רב. באירופה אין מה לדבר על העלאות ריבית בעת הנראית לעין, וגם הריבית האמריקאית תישאר נמוכה, מקסימום העלאת ריבית אחת בארה"ב עד סוף השנה".

 

יניב כהן, מנהל כספי עמיתים בהפניקס שהניבה במחצית הראשונה של 2016 תשואה חיובית של 1.37% ותפסה את המקום השלישי, ציין כי "לא עשינו שום שינוי בגלל הברקזיט. אין לי יכולת חיזוי או ניבוי על השוק בנוגע לאירועים מסוג זה. קנינו קצת בימים של הירידות אחרי הברקזיט בעיקר נכסי סיכון. כלומר, אג"ח ומניות בחו"ל. הגדלנו חשיפה לאירופה אבל לא בצורה משמעותית. מה שהברקזיט בעיקר עשה זה הוריד את הציפיות להעלאת ריבית בכל העולם".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x