הנפט ננעל בשפל של חודשיים ומשך את דאו ג'ונס לירידות
הנפט מסוג WTI ירד ב-4.8% לרמה של 45.1 דולר לחבית; פפסיקו עלתה ב-1.5% לאחר שדיווחה על הכנסות של 15.7 מיליארד דולר ברבעון השני
דיווח שוטף מהמסחר באסיה ואירופה: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים
דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500 ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס קאק פוטסי
23:00 - וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת כאשר דאו ג'ונס איבד 0.1% משוויו בעקבות הירידות בנפט, שחתכו את העליות בראשית המסחר. גם S&P 500 נחלש בשיעור דומה, ואילו נאסד"ק עלה ב-0.4%. המגמה השלילית ב-S&P 500 נרשמה על רקע הירידה במניות מגזר התשתיות, המאופיינות בתשלומי דיבידנדים, ומגזר האנרגיה שאיבד יותר מ-1.5% מערכו. המשקיעים ממתינים לדו"ח התעסוקה החשוב בארה"ב לחודש יוני שיפורסם מחר ב-15:30 (שעון ישראל).
21:30 - הנפט מסוג WTI איבד 4.8% מערכו וננעל ברמה של 45.1 דולר לחבית - הרמה הנמוכה ביותר שלו מאז ה-10 במאי השנה - ולאחר שאתמול עלה ב-1.8%. הנפט מסוג ברנט נחלש ב-4.9% וננעל ברמה של 46.4 דולר לחבית. המגמה השלילית נובעת מחששות לביקושים נמוכים וירידה קטנה מהצפי בהיקף המלאים בארה"ב (ברמה של 2.2 מיליון חביות בשבוע שעבר, לעומת צפי ל-2.6 מיליון), ועל אף ירידה שבועית בתפוקה שם. הירידה במחיר הנפט משפיעה על מניות חברות האנרגיה, ובעקבות כך מאבד דאו ג'ונס כ-100 נקודות משוויו.
20:50 - הזהב נחלש ב-0.4% וננעל ברמה של 1,362.1 דולר לאונקיה. מדובר ביום ראשון של ירידות במתכת היקרה לאחר שלושה ימים רצופים של עליות. אתמול ננעל הזהב ברמתו הגבוהה מאז מרץ 2014. הכסף ירד ב-1.8% לרמה של 19.8, לאחר שאתמול כבר סיים בשיא של שנתיים.
20:30 - מניות הבנקים האמריקאים נסחרות כעת בעליות שערים זאת בניגוד למגמה השלילית בבורסות בניו יורק: ג'יי פי מורגן עולה ב-0.3%, גודלמן זאקס מתחזק ב-0.4% ובנק אוף אמריקה מוסיף 0.8% לערכו.

20:00 - הנפט נחלש ב-5% ומוריד את הבורסות בניו יורק. נאסד"ק נחלש ב-0.2%, דאו ג'ונס יורד ב-0.4%. תשואות האג"ח האמריקאית נסחרת ביציבות ב-1.383%. נזכיר כי מדובר עדיין ברמת שפל היסטורית.
18:35 - הבורסות באירופה נעלו את יום המסחר בעליות שערים: מדד פוטסי הבריטי הוסיף לערכו 1.3% ובלט מבין המדדים. בנוסף, מדד קאק הצרפתי התחזק ב-0.9% ודאקס הגרמני עלה ב-0.6%. המדד היבשבתי, יורוסטוקס 600 סיים את היום עם עלייה של 1.2%.
18:15 - משרד האנרגיה האמריקאי (EIA) פרסם שמלאי הנפט הגולמי של החברות המסחריות האמריקאיות ירד במהלך השבוע שחלף ב-2.2 מיליון חביות נפט, זאת לעומת ירידה של 4 מיליון חביות בשבוע שקדם לו.
הנפט מסוג WTI נחלש ב-1.8% ונסחר תמורת 46.5 דולר לחבית, והנפט מסוג ברנט נחלש ב-1.7% ונסחר תמורת 47.8 דולר לחבית.
17:40 - סמסונג אלקטרוניקס פרסמה את התחזית שלה לתוצאות הדו"ח לרבעון השני של 2016, וכפי שחזו האנליסטים, החברה מעריכה כעת כי היא תרשום את הרבעון הטוב ביותר שלה מזה כשנתיים. לפי סמסונג, ברבעון האחרון החברה רשמה רווח תפעולי בגובה 8.1 טריליון וון קוריאני (או 7.1 מיליארד דולר), גבוה יותר מממוצע תחזיות האנליסטים שעמד על 7.8 טריליון וון.
מניית החברה נסחרת בבורסה בלונדון ובבורסה בסיאול, בירת קוריאה הדרומית.

16:50 - "ג'יי פי מורגן יאלץ להעביר אלפי עובדים מתוך בריטניה", כך אמר היום מנכ"ל הבנק, ג'יימי דימון, לעיתון איטלקי. "המעבר עשוי להיות נחוץ עבור בנק ההשקעות אם בריטניה תאבד את זכותה למכור שירותים פיננסיים למדינות האיחוד האירופי בעקבות הברקזיט" אמר.

16:30 - הבורסות המובילות בניו יורק פותחות את יום המסחר בעליות שערים של עד 0.3%. פפסיקו מתחזקת ב-2% לאחר הדוחות.
16:00 - משרד התעסוקה האמריקאי פרסם שמספר התביעות הראשוניות לדמי האבטלה במהלך השבוע שחלף הסתכם ב-254 אלף תביעות. מדובר בירידה של 16 אלף תביעות לעומת השבוע שקדם לו. הכלכלנים ציפו שמספר התביעות יסתכם ב-270 אלף.
15:30 - על פי סקר ה-ADP, הבוחן את כמות המשרות החדשות שנוספו בסקטור הפרטי בארה"ב, המשק האמריקאי הוסיף 172 אלף משרות חדשות במהלך חודש יוני. הנתון הפתיע את הכלכלנים שציפו לתוספת של 159 אלף משרות. בחודש הקודם נוספו למשק האמריקאי 168 אלף משרות.

15:10 - חברת אבטחת המידע Avast רוכש את מתחרתה AVG בעסקה בשווי 1.3 מיליארד דולר – כך הודיעו החברות היום (ה'). העסקה תתבצע לפי שווי של 25 דולר למניה, שמייצג פרמיה של כ-33% לעומת מחיר מניית AVG עם סגירת המסחר בבורסת ניו-יורק אתמול. העסקה כבר אושרה על ידי הדירקטוריונים של שתי החברה, ודירקטוריון AVG ממליץ לבעלי המניות לקבל את הצעה הרכישה.
14:45 - החוזים העתידיים על המדדים המובילים הנסחרים בבורסות בניו יורק נסחרים בירידות שערים של עד 0.2%. במוקד העניין היום תהיה חברת פפסיקו שפרסמה את תוצאותיה הרבעוניות. חברת המשקאות והחטיפים דיווחה על רווח של 1.35 דולר למנייה, 5 סנט מעל התחזיות, ועל הכנסות שהתסתכמו ב-15.7 מיליארד דולר. המנייה מתחזקת ב-2% בטרום המסחר.
![]() | |||
14:00 - הזהב שומר על יציבות ונסחר תמורת 1,366 דולר לאוקנייה. נזכיר כי המתכת היקרה נסחרת ברמת מחירים שנרשמה לאחרונה רק במרץ 2014.
13:25 - LGIM, אחת מקרנות ההשקעה הגדולה בבריטניה, המחזיקה בלמעלה מ-100 נכסים מסחריים, חותכת את שוויה המוערך בכ-2.3 מיליארד ליש"ט ב-10% נוספים וזאת לאחר שהפחיתה כבר 5% מערכה. דובר החברה אמר כי "עדיין קשה לחזות את ההשפעות המדויקות של הברקזיט על שוק הנדל"ן המסחרי".
13:00 - תשואת אג"ח ארה"ב על 1.37%, תשואת אג"ח גרמניה ל-10 שנים ברמה שלילית של 0.17%-, תשואת האג"ח המקבילה באנגליה על 0.76%.
12:00 - ב-HSBC מעניקים המלצת 'קנייה' ל-ADO Properties הנסחרת בפרנקפורט - ונשלטת על ידי שיכון ובינוי - במחיר יעד של 45.5 יורו למניה. המניה עולה ב-0.3% בפרנקפורט ונסחרת בשווי של 34.90 דולר למניה.
11:40 - לאחר הנפילות של הימים האחרונים, הבנקים הבריטים חוזרים לטפס בבורסת לונדון: RBS ולוידס מזנקים ב-5%, ברקליס עולה ב-4%. העלייה בפוטסי מגיעה עתה ל-1.8%.
11:30 - איירבאס דיווחה אתמול כי רשמה בחודש יוני 27 הזמנות חדשות למטוסים, וסיפקה 64 מטוסים. מתחילת השנה נרשמו לה הזמנות ל-183 מטוסים, כשהיעד השנתי שהציבה עומד על 650 מטוסים. לשם השוואה, חברת בואינג, יצרנית המטוסים הגדולה בעולם, רשמה עד סוף יוני 276 הזמנות.
בצד המשלוחים, איירבאס סיפקה עד כה 45% מיעד האספקה השנתי שלה. במסגרת זו העבירה ללקוחות 12 מטוסים מהדגם החדש A350. החברה אמרה מוקדם יותר כי תספק השנה 50 מטוסים מדגם זה, כך שהיא נדרשת לעבודה מאומצת במיוחד על מנת לעמוד ביעדים.

11:20 - מארקס אנד ספנסר סיימה את הרבעון הפיסקאלי הראשון של 2017 עם ירידה של 4.3% במכירות, פעילות המזון בחנויות הזהות רשמה ירידה של 0.9% במכירות, פעילות הביגוד והמוצרים לבית ירדו ב-8.0%. המכירות מחוץ לאנגליה, האחראיות על 10% מההכנסות, עלו ב-0.7%.
11:10 - דנונה קופצת ב-7% בפריז לאחר הדיווח על רכישת חברה המזון האורגני WhiteWave מארה"בתמורת 10 מיליארד דולר.
10:30 - פתיחת יום המסחר באירופה: דאקס עולה ב-0.9%, קאק עולה ב-1.2% ופוטסי ב-1.4% - לאחר שלושה ימי ירידות, שבאו לאחר שלושה ימי עליות, שהגיעו אחרי הקריסה שאחרי משאל העם. תנודתיות במיטבה.
הנפט (WTI) עולה ב-0.7%, נסחר ב-477 דולר לחבית.
בנעילה באסיה-פסיפיק: ניקיי ירד ב-0.7%, שנגחאי סיים ביציבות, הבורסה של סידני טיפסה ב-0.6%.
9:20 - סמסונג דיווחה היום שהיא צפויה לסיים את הרבעון השני עם גידול של 17.4% ברווח התפעולי (בהשוואה לרבעון השני אשתקד), בזכות המכירות החזקות של דגם הסמארטפון החדש, גלקסי S7. הרווח הנקי צפוי לעמוד על 8.1 טריליון יואן (7 מיליארד דולר), הרמה הגבוהה ביותר בשנתיים האחרנות ומעל הצפי בשוק שעומד על 7.8 טריליון יואן. הדוח המלא של החברה הקוריאנית יתפרסם בסוף החודש.
9:00 - זה לא נגמר: עוד קרן השקעות בנדל"ן בבריטניה מקפיאה את הפדיונות, השביעית במספר מיום שני בערב. Aberdeen Asset Management מצטרפת לשש הקרנות שפרסמו ביומיים האחרונים הודעה דומה ועוצרת היום בשעה 13:00 (שעון אנגליה) ת האפשרות למשוך כספים. על המשיכות שיתבצעו קודם לכן תיגבה עמלה גבוהה במיוחד.

8:10 - האווירה בניו יורק החלה אתמול להשתנות לטובה לאחר פרסום מדד מנהלי הרכש של מגזר השירותים, שטיפס ביוני
ל-56.5 נק', מול 52.9 נק' במאי ומעל תחזיות הכלכלנים שעמדו על 53.3 נק'. כך אמר בעניין זה כריס ווסטון (Chris Weston), האסטרטג הראשי בחברת הברוקראז' IG: "נראה שהאנשים היותר רגועים הכתיבו את המגמה אתמול בארה"ב, ואנחנו שוב במצב שבו הכלכלה האמריקאית נראית בסדר בעוד שבאירופה ובאנגליה גוברת השבריריות"
8:05 - לאחר העליות של אמש בניו יורק, ניקיי של טוקיו נסחר היום בירידה של 0.3%, שנגחאי יורד ב-0.5% ומנגד האנג סנג מתחזק ב-0.8%. בשוקי אגרות החוב הממשלתיות בעולם נשמרת בשעה זו יציבות יחסית. הבורסה האוסרטלית של סידני נסחרת בעלייה של 0.5%, למרות הורדת תחזית הדירוג כאמור.
אתמול בארה"ב רשם מדד דאו ג'ונס עלייה של 0.4%, S&P 500 עלה ב-0.5% ומדד נאסד"ק הוסיף לערכו 0.8%.
בנפט עולה הברנט ב-0.5% ל-49 דולר לחבית, WTI עולה ב-0.5% ל-47.7 דולר לחבית. החוזה על הזהב עולה ב-0.2% ל-1,369.5 דולר לאונקיה.
8:00 - סוכנות הדירוג Standard & Poor’s הורידה את תחזית דירוג האשראי של אוסטרליה מיציבה לשלילית - הדירוג עצמו נותר על AAA. ההחלטה נומקה ברמת הסיכון הגוברת לנוכח הגירעון התקציבי במדיה. "התחזית השלילת משקפת את עמדתינו לפיה ללא הצגת מדיניות פיסקאלית ראויה מצד הממשל, הגירעון התקציב צפוי להימשך גם בשנים הבאות", נאמר בהודעת S&P.




