$
מט"ח וסחורות

אגוד: "השקל צפוי להתחזק מול הדולר בטווח הקצר"

זאת בעקבות הברקזיט והפיוס עם טורקיה והשפעתם על שוק הנפט והגז; הליש"ט איבד היום 1.1% וננעל ברמה של 5.116 שקלים

שירות כלכליסט 12:4101.07.16

דולר יורו יורו/דולר

 

הדולר נחלש היום (ו') ברמה של פחות מ-0.1% וננעל ברמה של 3.844 שקלים. היורו נחלש ב-0.3% ונסחר סביב 4.27 שקלים. גם הליש"ט המשיך להיחלש בעקבות הברקזיט ואיבד 1.1% לרמה של 5.116 שקלים.

 

אתמול ירד הדולר ב-0.3% וננעל ברמה של 3.846 שקלים. היורו נחלש בפחות מ-0.1% וננעל ברמה של 4.283 שקלים.

 

 

 

 כלכלני בנק אגוד מעריכים בסקירתם השבועית כי אירועי הברקזיט בבריטניה והחתימה על הסכם הפיוס בין ישראל וטורקיה לאחר שש שנות נתק "יתרמו בעתיד הקרוב לסקטור הנפט והגז והם מחזקים את השקל מול הדולר בטווח הקצר. מנגד, אנו מעריכים כי הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הבינוני בשילוב הצפי שהריבית בישראל תיוותר על כנה בשנה הקרובה והיא תעלה באופן עוקב תוך התחשבות בתוואי העלאות הריבית בארה"ב (על פי בנק ישראל) בטווח הבינוני. נקודת התמיכה הקרובה לדולר נמצאת ב-3.75 שקלים לדולר ונקודת ההתנגדות הקרובה ב-4 שקלים לדולר ואחריה ב-4.05 שקלים לדולר".

 

בנוסף מעריכים באגוד כי "הדולר ימשיך להתחזק מול היורו בטווח הקצר-בינוני לאור ההשלכות של הברקזיט על מדינות גוש היורו, בשילוב עם המשך ההרחבה הכמותית באירופה והשארת הריבית האפסית בגוש".

צילום: בלומברג

 

כלכלני בנק לאומי כותבים בסקירתם השבועית בנושא זה כי "נתוני סחר החוץ של ישראל כוללים ירידה חדה ביצוא הסחורות מתחילת השנה. התפתחויות אלו מקטינות להערכתנו את ההסתברות לתיסוף משמעותי בשקל".

 

ביחס למשאל העם בבריטניה בו הוחלט לפרוש מהאיחוד האירופי מציינים בלאומי כי "נראה שתוצאותיו באו לידי ביטוי בצורה החדה ביותר בשוק המטבעות. הליש"ט בלטה לשלילה ונחלשה בכ-9.6% לעומת הדולר. מול השקל, נחלשה הליש"ט בכ-8.7% ועומדת כעת על 5.17 שקלים, הרמה הנמוכה ביותר מאז שנת 1996. לאור העובדה כי הכלכלה הבריטית צפויה להפגע מהשלכות האירוע, אנו מעריכים שהליש"ט תמשיך להחלש מול המטבעות המרכזיים בעולם. זאת מכיוון שהיא צפויה לשמש כמנגנון התאמה להרעה במצב הכלכלי בבריטניה, בהתאם לשינויים בתנועות ההון".

 

 

 

עוד כותבים בלאומי כי "היורו נחלש בכ-2.2% מול הדולר. זאת לנוכח חששות מפני ההשלכות של המהלך בבריטניה על התפתחויות עתידיות באיחוד האירופי. על אף שנראה כאילו בטווח הקצר להחלטת בריטניה היו השלכות ממתנות על הפוליטיקה האירופית (כפי שבאו לידי ביטוי בבחירות בספרד), עדיין ישנם המציירים תרחיש שלילי, עד כדי פרישת מדינות נוספות מהאיחוד. הדולר התחזק מול מרבית המטבעות העיקריים, במקביל לעלייה במפלס החששות בשווקים והירידה בתיאבון לסיכון. תוואי העלאת הריבית הצפוי בארה"ב אמנם נדחה בעקבות הברקזיט, מה שבתנאים רגילים היה צריך להביא ללחץ לפיחות בדולר, אולם הבנקים המרכזיים בבריטניה, אירופה, שוויץ ויפן צפויים להיות אגרסיביים הרבה יותר בנקיטת מדיניות מוניטארית מרחיבה. לכן, באופן יחסי, תמונת המדיניות המוניטארית בעולם תומכת אף היא בתיסוף בדולר. בנוסף, הצמיחה הכלכלית בארה"ב צפויה להיפגע פחות מאשר באירופה מההתפתחיות בבריטניה. בסיכום שבועי, התחזק האינדקס הדולרי בכ-2.5%".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x