$
שווקי חו"ל

הליש"ט צוללת ב-3.8% - היורו מתקרב לשווי של דולר אחד

הפיחות הבריטי החזק מוריד את את הליש"ט עד לרמה של 1.316 דולר, שפל של 31 שנה. היורו מאבד 1.2% ל-1.098 דולר. בשוק המקומי: הדולר היציג עלה ב-0.4% ל-3.900 שקלים, היורו נחלש ב-0.6% ונקבע על 4.291 שקלים. בשעה 16:00 - החלטת הריבית של בנק ישראל

מיקי גרינפלד 15:3227.06.16

שוק המט"ח חוזר לפעילות, לאחר הטלטלה של יום שישי והנפילות שנרשמו בליש"ט וביורו בעקבות ההחלטה הבריטית על פרידה מהאיחוד - וכשהליש"ט הבריטית ממשיכה בדרך למטה. . 

 

 לאחר קריסה של כ-8% ביום שישי - במהלכו ירדה בשלב מסויים לרמות שפל של 31 שנה - רושם היום (ב') המטבע הבריטי ירידה חדה של 3.8% מול המטבע האמריקאי ונסחר ב-1.316 דולר - ובכך חוזר לרמות השפל האמורות של 1985. היורו נופל ב-1.2% ונסחר ב-1.098 דולר.

 

במקביל, הדולר נסחר בירידה של 0.6% מול הין לסביבת 101.56 ין - בשעה שיפן מצהירה  ההנהגה על נכונות להתערב בשוק במידת הצורך.  

 

בשוק המקומי הדולר היציג עלייה של 0.4% ונקבע על 3.900 שקלים, היורו ירד ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 4.291 שקלים.

 

הנגידה קרנית פלוג הנגידה קרנית פלוג צילום: אלכס קולומויסקי

בנק ישראל יפרסם היום בשעה 16:00 את הודעת הריבית לחודש יולי - וצפוי להותירה ללא שינוי, ברמה של 0.1%. הודעת הריבית הנוכחית כוללת תחזית מאקרו־כלכלית חדשה ומסיבת עיתונאים, ובהחלט ייתכן שזו תכלול התייחסות להתפתחויות האחרונות בבריטניה. .

 

ל פי הערכות, צפויה חטיבת המחקר של הבנק להנמיך את תחזית הצמיחה תוך כדי דחיית הערכת מועד העלאת הריבית הראשון מהרבעון השני לרבעון השלישי או הרביעי של 2017.

 

לדברי ורד יצחקי, ראש תחום המט"ח באקסלנס, הטלטלה התנודתית בפאונד ביום שישי מצביעה על כך שהשוק עדיין לא יודע איך לנתח את משמעות תוצאות ההצבעה. "בימים הקרובים שוק המט"ח צפוי להתאפיין בתנודתיות גבוהה ביותר, כאשר תגובות ראשוניות שיתחילו להגיע וההבנה שתחלחל לאט לאט באשר להשלכה של ההצבעה צפויות להוביל להיחלשות מחודשת של הליש"ט בימים הקרובים".

 

"המסחר בשוק המטבעות יתאפיין ברגישות גבוהה לכל עדכון שיגיע מבכירי האיחוד האירופי. צורת ההתנהלות של ראשי האיחוד בימים הקרובים תהיה גורם מהותי ביותר בהשפעתו על שוק המט"ח, ובפרט על הליש"ט והיורו", אומרת עוד יצחקי.

 

במיטב דש מציינים כי הודעת שרי האוצר של מדינות G-7 שפורסמה ביום שישי מדגישה את הנזק המשמעותי שעלול להיווצר כתוצאה מהתנודתיות החריגה בשוק המט"ח. "בהודעה נאמר שהבנקים המרכזיים נוקטים בצעדים הנדרשים כדי להרגיע את השווקים. יש בכך ביטוי לאפשרות של פעולה מתואמת בשוק המט"ח", אומר אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש.

 

לדברי זבז'ינסקי, "בלימת המשבר תלויה ביכולת הבנקים המרכזיים והממשלות להציג די מהר צעדים שירגיעו את הפאניקה בשווקים", ואכן ובאנגליה וארה"ב אף הודיעו על נכונות להזרמת סכומי עתק לשווקים במידת הצורך."הבעיה היא שלא ברור באיזה צעדים ממשיים יכול לנקוט הבנק המרכזי האירופאי מעבר למה שכבר נעשה על ידו. אנו חוששים שמחסן הכלים שלו די ריק", אמר זבז'ינסקי.

 

 

מקור: בלומברג, מיטב דש ברוקראז' מקור: בלומברג, מיטב דש ברוקראז'

 

על פי לאומי שוקי הון, ההחלטה של בריטניה, ככל הנראה, תגרור את העולם לתקופה ארוכה יותר של ריביות נמוכות - וסביר כי נראה עליית מדרגה בהרחבות המוניטאריות בעולם.

 

ככרגע נראה כי האפשרות להורדת ריבית בבריטניה הפכה לממשית. במקביל, הפד יתקשה בתרחיש שנוצר לעלות את הריבית השנה, מעבר לעלייה אחת סמלית לכל היותר. בסופו של דבר ההרחבות המוניטאריות והריביות אפסיות צפויות להעביר בהדרגה את המשקיעים לשוקי המניות והנכסים האחרים (כמו נדל"ן), בהיעדר אלטרנטיבות השקעה ראויות אחרות", אומר דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x