נעילה חיובית בת"א; קבוצת דלק טיפסה ב-4.5%
מדד ת"א 25 עלה ב-0.4%, ת"א 100 ת"א עלה ב-0.3%, ת"א נפט וגז ננעל בעלייה חדה של 2.7%. שותפות לווייתן הודיעו על השקעה של 120 מיליון דולר בפיתוח המאגר - דלק קידוחים ואבנר טיפסו ב-3.4% ו-2.5% בהתאמה, רציו התחזקה ב-3.4%
מדדי מניות
ת"א 25 ת"א 100 בנקים תקשורת נפט וגז יתר 50 ביומדמדדי אג"ח
תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60אג"ח ל-10 שנים אג"ח ל-5 שנים אג"ח לכ-30 שנה
17:30 - נעילה בבורסה, פחות מ-24 שעות לפני פתיחת הקלפיות באנגליה: מדד ת"א 25 עלה ב-0.4%, ת"א 100 ת"א עלה ב-0.3%, ת"א בנקים עלה ב-0.3% ות"א נפט וגז בלט עם עלייה חדה של 2.7% - דלק קידוחים ואבנר טיפסו ב-3.4% ו-2.5% בהתאמה, בעלת השליטה בהן קבוצת דלק עלתה ב-4.5%, שותפתן בלווייתן רציו התחזקה ב-3.4%.
בראש מדד ת"א 75 ות"א 100 ניצבת מניית מזור רובוטיקה שסיימה את היום בעלייה של 6.5%. מחזור המסחר בשוק הסתכם ב-1.14 מיליארד שקל. האג"ח הממשלתיות נסחרו ברובן ללא שינוי מהותי, תשואת האג"ח השקלית ל-10 שנים עומדת על 1.81%
15:30 - שעתיים לנעילה, בזק מרכזת את המחזור הגבוה בת"א 25 ובבורסה, 46.5 מיליון שקל. רציו מרכזת את המחזור הגבוה בת"א 75 (מקום 4 בבורסה), 29 מיליון שקל.
14:45 - חברת הנדל"ן האמריקנית GFI, בשליטת אלן גרוס, התקשרה בהסכם לרכישת מלוא הזכויות במתחם Lakes at Deerfield שבדרום פלורידה, ארה"ב תמורת כ-34 מיליון דולר. המתחם כולל 212 יחידות דיור להשכרה.
14:00 - חברות הנדל"ן אנגל משאבים שבשליטת קבוצות דיוויד מוריס וגבאי ומגה אור שבשליטת צחי נחמיאס, השלימו אתמול את השלב המוסדי של שתי הנפקות וגייסו 200 מיליון שקל. אנגל משאבים ביצעה גיוס אג"ח בהיקף של 160 מיליון שקל בריבית שקלית של 4.95% ומגה אור ביצעה הנפקת מניות בהיקף של 40 מיליון שקל. את ההנפקה של מגה אור הובילה ווליו בייס חיתום בניהולו של פלג פאר את הגיוס של אנגל משאבים ביצעה פועלים אי.בי.איי בניהולו של ארז גולדשמידט.
12:55 - חברת פורסייט, שמפתחת מערכות נהיגה אוטונומיות או אוטונומיות למחצה, שיווחה כי השלימה בדיקת היתכנות של מערכת לגילוי הולכי רגל, ובפרט ילדים, בין מכוניות חונות. כעת, תתחיל החברה בפיתוח המערכת. הפתרון לגילוי ילד בין שתי מכוניות חונות, יהווה חלק מהמערכת הכוללת למניעת תאונות דרכים, שמפתחת החברה. לחברה אין עדיין מוצר גמור.
11:15 - סאנפלאואר הודיעה כי חברת הבת, סאנפלאואר איטליה (המוחזקת בשיעור של 85%) חתמה על שני הסכמי מכר למכירת כ-16 מגה וואט של פרויקטים סולאריים המוחזקים על ידה באיטליה תמורת כ-21.3 מיליון יורו. עם השלמת המכירה צפויה חברת הבת להשיב לסאנפלאואר הלוואות בעלים בסך 18 מיליון יורו.

9:55 - חברת ביי2 של אביב רפואה הגישה תביעת פטנט נגד גוגל בארה"ב. במסגרת התביעה, טוענת החברה, כי גוגל מפירה פטנט של החברה באמצעות שירות אותו היא מספקת לגולשים המוכר בשם "I’m Feeling Lucky" (בעברית "יותר מזל משכל") המאפשר לגולשים לעבור ישירות לאתרי אינטרנט רלבנטיים.
9:45 - הבורסה בתל אביב פתחה את המסחר ביציבות. ת"א 25 עולה ב-0.1% ות"א 100 נסחר ללא שינוי ניכר. מניית מזור רובוטיקה בולטת עם קפיצה של 7.7% במחזור מסחר גבוה יחסית. עוד בולטת בפתיחה - מניית פריון שהודיעה על מוצר חדש המיועד לפייסבוק.
9:35 - שותפויות הגז דלק קידוחים, אבנר ורציו, שמחזיקות יחדיו בכ-60% ממאגר הגז לוויתן, מדווחות הבוקר על אישור השקעה של כ-120 מיליון דולר בשירותי תשתיות של אסדת הפיתוח שמיועדת להגיע לשם.

8:40 - פרשן "כלכליסט" אורי טל טנא כותב הבוקר: "ביום שישי בסמוך לשעת נעילת המסחר יבצעו קרנות הסל המבוססות על מדדי ראסל את התאמת האחזקות השנתית שלהן. בזירה הישראלית המניות אבן קיסר וסיליקום (שנסחרות שתיהן בארה"ב אך לא בישראל) יכנסו למדד ראסל 2000 ויזכו לביקושים של כ-20 ו-5 מיליון דולר (בהתאמה). מנגד, מניית נבידאה תצא ממדד זה ותספוג היצע של כ-2.5 מיליון דולר".
8:30 - יניב חברון, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס, כותב כי "גם במקרה של יציאת בריטניה מהאיחוד האירופי, הירידות החדות שמיד יכו בשווקים לא יימשכו יותר מדי זמן, ובהמשך יוחלפו באופטימיות ומשקיעים שבורחים מאותה ריבית אפסית יחפשו, כמו תמיד, מניות במחיר הזדמנות". לדבריו, "יציאה אפשרית של בריטניה מאירופה אינה סוף העולם גם במידה שתתרחש. מנגד, רצוי שנבין כי היעדר צמיחה פוגע בפוטנציאל העלייה ברווחים של החברות ולכן, אינו מעודד משקיעים להגדיל חשיפה למניות כדרך קבע. זו בדיוק הסיבה שכאשר מופיע פוטנציאל למשבר, עלינו להיות דרוכים מכיוון שהמשקיעים מהר מאוד ינסו לנצל את ההזדמנות והפאניקה בשווקים כדי להגדיל חשיפה מחודשת. במידה שבריטניה אכן תישאר באיחוד, נראה כי לשווקים באירופה נותרו עוד 4%-5% לעלות ושאר חופי המבטחים (זהב, יין, ותשואות בארה"ב גרמניה ויפן) יחזרו לתקן".

7:45 - המדדים בוול סטריט סיימו אתמול ביציבות. דאו ג'ונס ונאסד"ק עלו ב-0.1%, ו-S&P 500 התחזק ב-0.3%. שוקי אסיה נסחרים הבוקר במגמה מעורבת, כאשר נמשכת ההמתנה בשווקים לתוצאות משאל העם על היפרדות בריטניה מהאיחוד האירופי.
אתמול, עם נעילת יום המסחר - מדד ת"א 25 ירד ב-0.1%, ת"א 100 ירד ב-0.2%, ת"א בנקים ירד ב-0.7%, ת"א נפט וגז עלה ב-1.6%. אופקו הובילה את ת"א 25 עם עלייה של 6.2% אחרי שקיבלה אישור FDA, קבוצת דלק היתה הרחק מאחור במקום השני עם עלייה של 1.9%. מיילן סגרה את המדד עם ירידה של 2.1%.
מניית אפריקה נפלה אתמול ב-7% לאחר שלושה ימי עליות חדות, במהלכם טיפסה בכ-28%. מחזור המסחר הסתכם ב-1.07 מיליארד שקל. האג"ח השקלית ל-10 שנים שמרה על יציבות, התשואה נסגרה ב-1.82%.



