$
שוק ההון

פעילים בשוק: מדוע בנק ישראל לא חיכה לסוף יום המסחר?

בשיחות עם "כלכליסט" טענו מנהלי השקעות כי ההודעה של בנק ישראל שפורסמה היום על האפשרות למוסדיים להגדיל האחזקות בבנקים מהותית דיה כדי להצדיק הפסקת מסחר. בעקבות ההודעה זינקו מניות הבנקים במסחר בתל אביב

רחלי בינדמן ורעות שפיגלמן 19:30 16.06.16

 

פעילים בשוק ההון ומשקיעים במניות הבנקים הביעו בשיחות עם "כלכליסט" תסכול על עיתוי הפרסום של הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל היום (ה').

 

היום פירסם בנק ישראל הקלה משמעותית לגופים המוסדיים - לפיה יוכלו להגדיל את אחזקותיהם בבנקים לשיעור של 7.5% ממניות הבנק. זאת, לעומת 5% כיום.

 

רוב המשקיעים המוסדיים נמצאים בתקרת ההחזקות החוקית, כך שהודעת בנק ישראל מביאה לכך שפעילים בשוק הניחו כי בתי ההשקעות יגדילו את חלקם במניות הבנקים. לכן הביאה ההודעה לעליות חדות במניות הבנקים. מדד הבנקים קפץ היום ב-3.3%, כאשר מניית פועלים קפצה ב-3%, לאומי התחזק ב-2.6% ומניית דיסקונט זינקה ב-5%.

 

ההודעה מחזקת הערכות על כך שהבנקים יוכלו לגייס הון לקראת יישום הנחיות באזל - שמחייבות את הבנקים להגדיל בסיס ההון העצמי.

 

פעילים בשוק טענו כי מדובר באירוע מהותי דיו כדי שיתפרסם מחוץ לשעות המסחר. לדברי אחד מהם, "ההודעה על מניות הבנקים הייתה חייבת להיות לאחר המסחר, או לפחות לעשות הפסקת מסחר במניות הבנקים. זה מייצר חוסר הוגנות בסיסי במסחר".

 

ל"כלכליסט" נודע, כי הן הבורסה והן רשות ניירות ערך ידעו על ההחלטה וכי לפי תקנון הבורסה ניתן לעצור המסחר רק בהתרחש אירוע מקרו כלכלי מהותי או אירוע מהותי לחברה מסויימת, מה שלכאורה לא התרחש במקרה זה.

 

בורסת תל אביב
בורסת תל אביב

x