$
שווקי חו"ל

נעילה שלילית בוול סטריט על רקע חששות מהברקזיט; נאסד"ק נחלש ב-1.3%

דאו ג'ונס ירד ב-0.7% ו-S&P 500 איבד 0.9% מערכו. הנפט צנח ב-3% ונקבע על 49 דולר לחבית. הגירעון של ארה"ב תפח ב-11% במהלך השנה החולפת; באירופה נרשמו ירידות השערים היומיות החדות ביותר מאז פברואר. OECD: יש להימנע מהעלאת ריבית; שר האוצר של גרמניה: "שיעורי הריבית הנמוכים צריכים להיות זמניים בלבד"; הבנק המרכזי של רוסיה הוריד את הריבית ל-10.5%; בורסות אסיה ננעלו בטריטוריה אדומה - ניקיי איבד 0.4%, האנג סנג השיל 0.7% מערכו

שירות כלכליסט 23:0510.06.16

דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה וניו יורק: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

קאק דאקס פוטסי

האנג סאנג ניקיי שנגחאי

דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

23:00 - המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ו') בירידות שערים על רקע חששות המשקיעים מהברקזיט - עזיבת בריטניה את האיחוד האירופי. מדד דאו ג'ונס נחלש ב-0.7%, מדד S&P 500 ירד ב-0.9% ונאסד"ק השיל 1.3 מערכו.

 

21:50 - הנפט ירד היום ב-3% ומחירו נקבע על 49.07 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק. עם זאת, בסיכום שבועי רשם הנפט עלייה של 0.9%.

 

21:30 - הגירעון בתקציב האמריקאי הסתכם ב-53 מיליארד דולר בסוף חודש מאי - כך מסר היום משרד האוצר האמריקאי. הגירעון במאי השנה נמוך ב-31 מיליארד דולר מהגירעון בחודש המקביל בשנה שעברה. ההוצאות הממשלתיות לחודש מאי סתכמו ב-277 מיליארד דולר - נמוך ב-7% מהשנה שעברה. ההכנסות הכלליות עלו ב-6% והסתכמו ב225 מיליארד דולר. עוד נמסר, כי הגירעון עלה ב-11% בשנה הפיסקאלית האחרונה. ההערכה האחרונה בממשל האמריקאי גורסת כי הגירעון לשנת 2016 יעמוד על 534 מיליארד דולר בסך הכול - כ-100 מיליארד דולר יותר מאשר בשנת 2015. השנה הפיסקאלית של הממשל בארה"ב היא מאוקטובר ועד סוף ספטמבר.

 

20:45 - מספר הבארות הפעילים בארה"ב עלה ב-3 בשבוע שנגמר כיום והוא עומד כעת על 328 בארות. פרסום הנתון לא שינה את המסחר בנפט שממשיך לרשת מתחת למחיר של 50 דולר לחבית.

 

18:55 - המסחר בבורסות אירופה ננעל הערב (ו') בירידות חדות - מדד פוטסי הבריטי איבד 1.9% מערכו, מדד דאקס הגרמני נחלש ב-2.5%, מדד קאק הצרפתי השיל 2.2% מערכו ובורסת מילנו נחלשה ב-3.3%. מדד יורוסטוקס 600 איבד 2.4% מערכו לרמה הנמוכה ביותר מאז ה-6 במאי השנה ורשם את הירידה היומית החדה ביותר שלו מאז ה-11 בפברואר.

 

18:20 - החוזים העתידיים של הנפט מסוג WTI נחלשים בשעה זו בבורסת הסחורות בניו יורק בשיעור של כ-1.7% לרמה של 49.72 דולר לחבית

 

פולקסווגן זייפה כביכול גם רמות של רעש, ולא רק של זיהום אוויר - כך עולה ממסמכים שהוגשו על ידי משרד התובע הכללי בקוריאה הדרומית. בשנה שעברה נחשפה פרשת "דיזלגייט", שבה התקינה פולקסווגן מתקנים מיוחדים שנועדו להתל בבוחני זיהום אוויר ולגרום למכוניות לפלוט מעט זיהום. קוריאה הדרומית נחשבה לאחת המדינות המחמירות ביותר ביחסן כלפי פולקסווגן וזימנה לחקירה בכירים רבים מהנהלת הקונצרן בקוריאה. כעת, לפי מסמכי התביעה שהוגשו בקוריאה הדרומית, מתברר שהשלטונות חושדים ביצרנית לא רק במניפולציית זיהום אוויר: על פי מסמכי התביעה, 26 דגמים של פולקסווגן שיובאו לקוריאה קיבלו אישורים תוך הגשת נתונים מזויפים לא רק על זיהום אוויר - אלא גם על רמות הרעש שמייצר הרכב. 

 

16:30 - המסחר בוול סטריט נפתח במגמה שלילית. דאו ג'ונס יורד ב-0.7%, מדד S&P 500 משיל 0.8% ומדד נאסד"ק נחלש בכ-1%. נמשכת המגמה השלילית בבורסות אירופה, כאשר המדדים המובילים ביבשת - פוטסי, דאקס וקאק - נחלשים ביותר מ-2%.

 

15:15 - ארגון המדינות המפותחות, ה-OECD, הודיע היום כי על הבנק המרכזי האירופי לשקול להצהיר על מחויבותו הברורה להימנעות מהעלאת ריבית בשנתיים הבאות, אם שיעור האינפלציה יעלה על היעד של הבנק שהינו מעט מתחת ל-2%.

 

15:00 - יצרנית המכוניות החשמליות טסלה הודיעה כי אין כל כשל בטיחותי ברכביה מסוג S או X, וכי רשות הבטיחות בדרכים של ארה"ב (NHTSA) לא פתחה בכל חקירה בנושא.NHTSA הודיעה אתמול כי היא בוחנת דיווחים שלפיהם יש בעיות במערכת המתלים של רכבי טסלה מודל S, ומחפשת נתונים נוספים מבעלי רכבים מדגם זה ומטסלה עצמה. בתגובה לדיווחים, מסרה טסלה כי באפריל היא שיתפה פעולה באופן מוחלט עם ה-NHTSA כחלק מ"בדיקות שגרתיות" של המתלים, וכי הסוכנות לא ביקשה ממנה מידע נוסף.

 

אפלהקימה חברה בת חדשה, Apple Energy, כדי למכור חשמל נקי בר-קיימא; כך לפי בקשה שהגישה החברה לנציבות האנרגיה הפדרלית (Ferc) בבקשה לשווק חשמל בכל ארה"ב.

החשמל שעתידה החברה הבת למכור הוא חשמל עודף שאפל מייצרת בעבור פעילותה השוטפת במתקנים סולאריים, הידרואלקטריים ועוד. כיום, כל מרכזי המחשוב של החברה ומרבית החנויות הקמעונאיות שלה עושים שימוש בחשמל ממקורות בני-קיימא שפותחו על ידי אפל עצמה.

 

14:00 - יאהו קיבלה כמה הצעות רכישה בסכום של יותר מ-5 מיליארד דולר במהלך סבב התמחור השני לרכישת נכסי הליבה שלה - כך לפי דיווח של CNBC. הצעות אלו קרובות כבר למחיר היעד המקורי שדירקטוריון יאהו קבע לנכסים הנמכרים, אחרי שבסבב התמחור הראשון הן היו נמוכות בהרבה ונעו בין 2 מיליארד ל-3 מיליארד דולר בלבד.

 

13:45 - הבנק המרכזי ברוסיה הוריד את הריבית מ-11% ל-10.5%.שיעור האינפלציה במאי עמד על 7.3%, זה החודש השלישי ברציפות. הנימוקים למהלך, לפי הבנק, הם התתייצבות האינפלציה, הירידה באינפלציה הצפויה, וההאטה הגלובלית. במאי 2017 מקווים בבנק כי האינפלציה תהיה פחות מ-5%, ובסוף שנה זו - פחות מ-4%.

 

 

13:30 - מתחזקות הירידות בבורסות אירופה; מדד קאק בפריז מאבד 1.9%, דאקס בפרנקפורט משיל 2.2% מערכו, ובלונדון יורד מדד פוטסי ב-1.7%. בוול סטריט, החוזים העתידיים על המדדים המובילים מאבדים עד 0.7%.

 

"המשקיעים נותנים משקל גדול למשאל העם בבריטניה ולמשמעויות הכלכליות של ברקזיט", אומר דייב ג'יל מ-Interactive Investor. "הכיוון של הריבית בארה"ב ברור חמדי, אבל האי-ודאות לגבי תזמון המהלך ממשיכה להדאיג את השווקים. המשקיעים חוששים גם מפני האטה בצמיחה הגלובלית".

 

 

12:00 - עדכון משוק הסחורות: מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI יורד ב-1.5% מתחת ל-30 דולר לחבית. עם זאת בסיכום שבועי, הנוזל השחור נמצא כרגע בפלוס 3% - לאחר שבתחילת השבוע הודיעה סוכנות המידע באנרגיה בארה"ב כי נרשמה ירידה במלאי הנפט.

 

10:30 - מתחזקות הירידות באירופה - המדדים מאבדים מעל 1%.

שר האוצר הגרמני, וולפגנג שויבלה, אמר היום כי "שיעורי הריבית הנמוכים צריכים להיות זמניים בלבד". לדבריו, ממשלת גרמניה בוחנת כל העת את ההשלכות של הריבית הנמוכה.

 

יותר מ-10 טריליון דולר של אג"ח ממשלתיות ברחבי העולם נמצאות כרגע בטריטוריה אדומה - כלומר המשקיעים צריכים לשלם כדי להחזיק בהן. 

 

 

10:15 - המסחר בבורסות באירופה נפתח בירידות שערים של עד 0.6%

חששות המשקיעים מעזיבה של בריטניה את האיחוד האירופי ממשיכים לחלחל לשוק איגרות החוב: האיגרת של גרמניה ל-10 שנים הגיעה לתשואת לתשואת שפל של 0.031%. גם דו"ח התעסוקה החלש שפורסם בארה"ב בסוף השבוע הקודם, ואשר הקטין את הציפיות של השוק להעלאת ריבית של הפד ביוני - תורם ירידה בתשואה בשוק האג"ח.

 

מייקל האוסן, אנליסט ראשי ב-CMC, אמר כי "מעבר של האג"ח הגרמניות לטריטוריה שלילית משמעותה שהמשקיעים משלמים כסף לממשלה כדי להלוות לה כסף, כמו שקורה ביפן".

 

גם תשואת האג"ח הבריטיות יורדת לכיוון הצבע האדום - איגרת לעשר שנים נסחרת בתשואה של 0.007%. 

 

10:00 - המסחר באסיה הסתיים בירידות שערים. מדד ניקיי בטוקיו איבד 0.4%, וסיים את השבוע בירידה של 0.3%. האנג סנג השיל 0.8% מערכו, ואולם בסיכום שבועי נמצא בפלוס של כ-1%. מדד MSCI אסיה-פסיפיק ירד ב-0.8%, אך בסיכום שבועי עלה ב-1.4%.

 

 

בורסת טוקיו בורסת טוקיו צילום: אם סי טי

 

08:30 - הבורסות באסיה רושמת הבוקר ירידות שערים. מדד MSCI אסיה פסיפיק מאבד 0.6%. מדד ניקיי מאבד 0.7%, והאנג סנג משיל 0.7% מערכו. הבורסה בסין סגורה לרגל חג.

אתמול ננעלו הבורסות בניו יורק בירידות קלות של עד 0.3%, לאחר 3 ימים של עליות.

 

"המשקיעים חוששים מתוצאות משאל העם בבריטניה על עזיבת האיחוד האירופי, מאחר שהסקרים האחרונים הצביעו על עלייה בשיעור התומכים בברקזיט", אומרים בחברת ניהול הנכסים היפנית PineBridge. "במצב כזה, לא ניתן לרכוש נכסים עם סיכון גבוה - גם אם רוצים בכך".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x