$
בורסת ת"א

הפסד ענק למגדל: חצי מיליארד שקל ברבעון הראשון

חברת הביטוח מציגה את ההפסד הגבוה בענף וכפול מהמפסידה הגדולה השנייה, כלל ביטוח - כתוצאה מהפרשות גבוהות לחיזוק עתודות, בעיקר בתיק ביטוחי החיים שלה

רחלי בינדמן 21:4931.05.16

חברת הביטוח מגדל שבשליטת שלמה אליהו היא האחרונה מבין חברות הביטוח שמפרסמת את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון. החברה המתינה, ולא בכדי – מדובר בדוח"ות החלשים בענף עם הפסד ענק של כחצי מיליארד שקל.

 

ההפסד עליו פורסם היום (ג') הוא תולדה של ריתוק הון בגובה של 837 מיליון שקל לפני מס שביצעה החברה בשל ירידת עקום הריבית חסרת הסיכון וכן מעדכון שיעור ריבית ההיוון בענפי רכב חובה וחבויות בעקבות פרסום המלצות ועדת וינוגרד. ההפרשה המשמעותית בוצעה בביטוחי החיים - 711 מיליון שקל לפני מס בעקבות סביבת הריבית הנמוכה, כאשר מגדל מחזיקה כידוע בתיק ביטוח החיים הגדול בענף. כאשר סביבת הריבית יורדת, נדרשות חברות הביטוח לחזק את העתודות שעומדות למול ההתחייבויות הביטוחיות למבוטחים בתיק ביטוחי החיים הישן, שם קיימת הבטחת תשואה של 4.86% לעמיתים. זאת מתוך הנחה כי הסיכוי להשיג את התשואה בסביבת ריבית נמוכה יורד וחברת הביטוח עלולה להידרש להשלים את ההתחייבות לתשואה מכיסה.

 

חשוב להדגיש כי לא מדובר בסכומי כסף ש"נעלמים" אלא הם רק עוברים לעתודות ההון וברגע שהריבית תשוב ותעלה מגדל תוכל לשחרר את אותם סכומים ולהכיר בהם כרווח. המתחרה הגדולה, כלל ביטוח, שדיווחה אף היא על תוצאותיה היום רשמה הפסד של 250 מיליון שקל.

 צילום: עמית שעל

 

ברבעון המקביל אשתקד נרשם הפסד של 85 מיליון שקל בלבד וזאת למרות הפרשה של 1.24 מיליארד שקל לפני מס בשל ירידת הריבית – אלא שההפרשה האמורה באותה תקופה קוזזה ברובה בשל עלייה ניכרת בתשואות שהושגו על ידי מגדל בשווקי ההון. בשנים האחרונות ירידת הריבית הובילה במקביל לרווחי השקעות גבוהים יותר בשל רווחי הון שנרשמו בשוק האג"ח ועליות בשוק המניות אלא שבתקופה האחרונה ירידת הריבית חסרת הסיכון לא נותנת יותר רוח גבית לשווקי ההון, בעיקר בשל צמצום המרווחים בשוק האג"ח עד לרמה אפסית ותנודתיות בשוק המניות על רקע מיצוי כלי הריבית על ידי הבנקים המרכזיים.

 

מה דעתך על מניית מגדל ביטוח:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

 

ואמנם, ברבעון הראשון של 2016 רשמה מגדל רווחי השקעות של 826 מיליון שקל בלבד (לתיק הנוסטרו ולתיקי העמיתים) לעומת רווחי השקעות של 3.88 מיליארד שקל ברבעון המקביל.

 

הערך הגלום של פעילות ביטוחי החיים, הפנסיה והבריאות של מגדל הסתכם ב-14.6 מיליארד שקל – מדובר בסוג של הערכת שווי לפעילות – ועלייה של 8.7% לעומת הערכת השווי של הפעילות ל-2014.

 

שווי העסקים החדשים שצורפו בשנת 2015 מוערך ב-519 מיליון שקל, ירידה של 20% לעומת 2014.

 

 

 

ביחס לחוסר בהון של מגדל לעומת דרישות ההון הצפויות במסגרת הסולבנסי 2 שיכנסו לתוקף ב-2017 מגדל לא מעדכנת מעבר לעדכון בדוחות השנתיים על חסר של כ-2.5 מיליארד שקל.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x