$
מט"ח וסחורות

אחרי שהגיע לשפל של שנה וחצי: הדולר שינה מגמה ועלה ב-0.8%

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.777 שקלים. הבנק המרכזי בסין הוריד את היואן ב-0.6% מול הדולר - הפיחות החד ביותר זה 8 חודשים. בנק ישראל התערב במסחר בסכומים קטנים. שערו היציג של היורו נקבע על 4.336 שקלים, כמעט ללא שינוי

גיל קליאן ומיקי פלד 15:3204.05.16

הדולר חזר לעלות היום (ד') מול השקל, אחרי שנגע אתמול ברמת שפל של שנה וחצי. בנק ישראל החל אתמול אחרי הצהרים להתערב במסחר ולרכוש דולרים. עם זאת, מדובר בסכומים לא גדולים.

 

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.777 שקלים, עלייה של 0.8%. שערו היציג של היורו נקבע על 4.336 שקלים, כמעט ללא שינוי. בעולם, היורו נסחר ביציבות תמורת 1.15 דולרים.

 

היורו נסחר אתמול בעלייה של 0.8% מול השקל ושערו היציג נקבע על 4.34 שקלים. המטבע האירופי השלים ב-6 ימי מסחר עלייה של 2.6%. הדולר שמר אתמול על יציבות מול המטבע הישראלי ושערו היציג נקבע על 3.747 שקלים, שפל של שנה וחצי.

 

הבנק המרכזי של סין ביצע היום את הפיחות החד ביותר ביואן מול הדולר מאז אוגוסט האחרון. הבנק החליש את המטבע הסיני ב-0.6%, והשווי שלו עומד כעת על 6.4943 יואן לדולר, זאת לעומת שווי של 6.4565 יואן לדולר יום קודם לכן. סין מאפשרת ליואן להיחלש או להתייקר ברמה היומית רק עד שיעור של 2% לכל כיוון. זו נחשבת לאחת הדרכים שבהן המדינה שומרת על השליטה שלה על המטבע.

 

לטענת האנליסטים הפיחות תואם להתחזקות שנרשמה בדולר, והוא חלק מהמאמצים של הרשויות הפיננסיות להפוך את המסחר למכוון יותר לשוק. הדולר התחזק ביום שלישי מול מרבית המטבעות, על רקע החששות סביב הצמיחה העולמית שהובילו לירידות בשוקי ההון ובמחירי הנפט והעלו את הביקוש למטבע האמריקאי, שנחשב נכס מקלט בטוח.  

דולרים דולרים צילום: שאטרסטוק

 

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, כתב היום כי "היורו כבר הגיע לרמה של 1.159 מול הדולר ונראה כי המגמה לא צפויה להתמתן בקרוב. תכנית ההלוואות של דראגי לבנקים תצא לפועל רק בחודש יוני וההשפעה שלה תבוא לידי ביטוי להערכתו רק שני רבעונים לאחר מכן. בינתיים, נתוני מאקרו אנמיים ופד שחושש להעלאות ריבית הם אלו שיכתיבו את המגמה של המטבעות ולכן בחודשים הקרובים אנחנו לא צופים שינוי גדול. כמו רבים וטובים גם דראגי נפל למלכודת של הריבית השלילית ולמרות שהוא טוען שהיא אינה פוגעת בבנקים, היא בוודאי לא מוסיפה לסנטימנט, בטח לא בזמן שאלו מציגים תוצאות עגומות.

 

"הריבית בישראל לא תרד לטריטוריה שלילית, בטח לא לאור הביקורת עליה בעולם והחשש מההשלכות שלה על סקטור הבנקים ועל התרומה האנמית שלה לאינפלציה. בבנק ישראל מתייחסים לריביות השליליות כניסוי שהיו מעדיפים ללמוד את השלכותיו מאחרים ולא מהשוק המקומי.

 

"הריבית בארה"ב תעלה הרבה לפני הריבית בישראל אבל לפחות על פי הציפיות כיום, העלאת הריבית בארה"ב תעשה בקצב הרבה יותר איטי, לא רק בשנה הראשונה אלא גם בשנים שלאחר מכן. זאת בנוסף להאטה גלובלית המאיימת להמשיך ולפגוע בייצוא המקומי ובפרט, האטה בשוק הטכנולוגיה בארה"ב. ישראל תצטרך להפוך את המטבע שלה להרבה יותר תחרותי, כדי להתמודד בזירה העולמית והדרך היחידה לעשות את זה היא פשוט לא להעלות את הריבית, גם שהציפיות בעולם יתחילו להרים ראש וזה יקרה עוד הרבה מאוד זמן. השפעתה של ריבית שלילית קצרת טווח הינה מתונה מאוד על אג"ח בעל מח"מ ארוך, אם בכלל. מה שמשפיע על התשואה הזו היא הציפיות לצמיחה בשנים הקרובות, בעיות במשק ורפורמות מבניות נדרשות. אז ריבית קצרת טווח בישראל לא תרד לטריטוריה שלילית כמו ביפן או באירופה לפחות לא בשלב זה. מצד שני פוטנציאל הצמיחה בישראל וגם האינפלציה גבוה יותר מאשר בכלכלות אלו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x