$
שווקי חו"ל

יפן בחופש ועליבאבא מפרסמת דו"חות: מה מצפה לנו השבוע בשווקים

לאחר סערת השבוע שעבר בשווקים – שהחל עם הדוחות החלשים של אפל והסתיים עם החבטה שנתן הבנק היפני לין - המשקיעים בעולם נכנסים הלילה לשבוע רגוע יחסית, עם כמה ימי חופשה, ושמגביר הילוך לקראת סופו

השווקים הבינלאומיים נכנסים היום (א') לשבוע רגוע יחסית. זאת לאחר סערת השבוע שעבר, שהחלה עם הדוחות החלשים של אפל, המשיכה בהחלטת הריבית בארה"ב והסתיימה עם הטיל שדחף הבנק היפני לין, שטס למעלה וטלטל את השווקים.

המשקיעים בבורסה של טוקיו יוכלו השבוע לנשום מעט לרווחה: לאחר הירידות החדות שנרשמו בניקייי בעקבות החלטת הבנק היפני והראלי של הין, הבורסה היפנית תצא לחופשה ביום שלישי לרגל חג מקומי. החופשה תימשך עד יום חמישי, והפעילות תתחדש ביום שישי.

 

הבורסות בסין, הונג קונג ובבריטניה יסגרו מחר לרגל יום העבודה. בארה"ב ימתינו המשקיעים לדוח התעסוקה לחודש אפריל, שיתפרסם ביום שישי. שצפוי לאשש מחדש את העמדה הרווחת, המקובלת גם על ההנהת הפד, בדבר התאוששותו הכמעט מלאה של שוק התעסוקה. 

 

בשבוע שעבר הבנק המרכזי האמריקאי, הפדרל ריזרב בראשותה של ג'נט ילן החליט להותיר את שיעור הריבית ברמתה הנוכחית (0.25%-0.5%). "הפד מבין שההשפעות של השינויים הגלובאליים על הכלכלה האמריקאית הן מוגבלות מאוד", כך אמר אורי גרינפלד הכלכלן הראשי של פסגות.

 

לדבריו, אם הנתונים יוותרו כמו שהם ובטח אם ירשמו שיפור, יש בהחלט מקום להעלאת ריבית ביוני. מצד שני, מסביר גרינפלד שעד יוני השווקים יכולים עוד לעשות קולות של לחץ, בטח על רקע משאל העם בבריטניה (שבוע לאחר החלטת הפד) "אולם בכל מקרה, בטווח הארוך, העלייה באינפלציה תוביל את הפד להמשיך בתוואי העלאות עוד השנה" ציין.

 

 צילום: בלומברג

 

לגבי השוק היפני התייחס גרינפלד והסביר שהתגובה החדה להודעת הריבית ביפן מלמדת שכל מה שהמשקיעים רוצים זה עוד קצת התערבות של הבנקים המרכזיים. לדבריו, "אי אפשר כמובן להאשים את המשקיעים, הבנק המרכזי היפני רוכש כיום אג"ח ממשלתיות בהיקף שנתי של 80 טריליון ין, כפול מהיקף ההנפקות".

 

על פי הערכות, עד סוף השנה הוא יחזיק כנראה כ-40% מסך מלאי האג"ח כך שלכל צעד שלו יש השפעה אדירה על השוק. הבנק המרכזי היפני מתערב כידוע גם בשוק המניות ורוכש ETF בסך של 3.3 טריליון ין בשנה ומחזיק כבר היום יותר מ-50% משוק ה-ETF המנייתיות ביפן.

 

גרינפלד מסביר כי בזכות היקף הרכישות שלו, הבנק המרכזי נמצא בין עשרת המחזיקים הגדולים של 90% מהמניות במדד הניקיי. "מה יקרה אם הבנק היפני אכן יגדיל את היקף הרכישות רק כי השוק מבקש".

 

הדוחות המרכזיים שיתפרסמו השבוע

עונת הדוחות לרבעון הראשון בעיצומה ומגיעה לעוד שבוע גדוש בחברות המובילות בארה"ב, בראשותה של פייזר שתפרסם ביום שלישי את תוצאותיה. בתחילת חודש שעבר, הנהלת ענקית הפארמה הודיעה על ביטול המיזוג עם אלרגן, בעקבות הודעת ממשל אובמה על שינוי חוקי המס באופן שימנע ממנה ליהנות מהעברת הרישום לאירלנד. על פי הדיווחים אז החברה צפויה לשלם לאלרגן פיצוי של עד 400 מיליון דולר.

 

ביום רביעי יתפרסם דוחתיהן של חברת המשקאות אנהאוזר בוש שדיווחה בחודש שעבר שחברת אסהי גרופ הולדינגס (Asahi Group Holdings) היפנית תרכוש את מותגי הבירה היוקרתיים של החברה תמורת 2.9 מיליארד דולר. וחברת האנרגיה רויאל דאץ' שהודיעה על רכישת BG תמורת 69.6 מיליארד דולר.

 

ביום חמישי צפוייה עליבאבא להציג את הדוחות המסכמים של הרבעון הראשון. בשבוע שעבר הודיעה ענקית המסחר המקוון כי חברת הבת, Ant Financial, מפעילת שירות התשלומים עליפיי (Alipay) השלימה גיוס של 4.5 מיליארד דולר לפי שווי של 60 מיליארד דולר. גיוס ההון הגדול ביותר של חברת טכנולוגיה פרטית.

 

פייזר פייזר צילום: בלומברג

בטל שלח
    לכל התגובות
    x