$
בורסת ת"א

גרגורי גורטובוי החשוד בהברחת כספים מוילי פוד שוחרר למעצר בית של שבועיים

רשות ני"ע עצרה ביום רביעי את גורטובוי בחשד שהסתייע בנושאי משרה כדי להוציא במרמה 3 מיליון דולר מקופת וילי פוד, וכן ליצור עיוות מצטבר של עשרות מיליוני שקלים בדו"חות אשכול החברות "ישראל 18". על גורטובוי נאסר להגיע למשרדי החברות למשך 45 יום

תומר גנון 14:0019.02.16

גרגורי גורטובוי, בעל השליטה באשכול החברות "ישראל 18" (הכולל, בין היתר, את בי.ג'י.איי ו-וילי פוד) החשוד בעבירות מרמה, שוחרר היום (ו') למעצר בית של 14 יום, שבו יהיה רשאי לפגוש רק את עורכי הדין הפליליים שלו - כך סוכם בין רשות ניירות ערך לסנגוריו של איש העסקים בעל האזרחות הישראלית והרוסית רותי ליטבק ומוטי לזר. נוסף על כך נקבע שגורטובוי יפקיד ערבות בנקאית של 1.2 מיליון שקל, וכן ייאסר עליו להגיע למשרדי החברות למשך 45 יום.

 גורטובוי נעצר ביום רביעי במסגרת חקירת הרשות, בחשד לביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות דיווח כדי להטעות משקיע סביר, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים והלבנת הון. יחד איתו נעצר גם יוסי שניאורסון, דירקטור בוילי פוד ומנכ"ל BGI לשעבר, ששוחרר אתמול למעצר בית של 4 ימים.  

יוסי שניאורסון יוסי שניאורסון צילום: טל שחר

 

"ישראל 18" היא בעלת השליטה בשרשור במספר חברות ציבוריות, וביניהן בי.ג'י.איי, בי.אס.די קראון, ו-וילי פוד השקעות הציבורית השולטת בוילי פוד אינטרנשיונל הנסחרת בארה"ב. ל"ישראל 18" חובות משוערים של כ-50 מיליון שקל לגורמים שמהם היא רכשה 20% ממניות בי.אס.די, ולבי.ג'י.איי חוב של 7.2 מיליון שקלים שמועד פירעונו קרוב למחזיקי אג"ח.

 

על פי ממצאי החקירה, פיקדונות החברה המוצגים בדו"חות הכספיים המאוחדים של בי.ג'י.איי כנכסים שוטפים אינם נזילים. על פי החשד, בתקופה הרלוונטית פעלו גורטובוי ושניאורסון עם גורמים נוספים כדי לאפשר משיכה שלא כדין מקופת חברת הבת של וילי פוד של סכומים משמעותיים, בסך מיליוני דולרים.

 

על פי ממצאי החקירה, במהלך ינואר 2016 הועברו מחשבון חברת בת של וילי פוד סך של 3 מיליון דולר לטובת השקעה לכאורה באג"ח של חברה במדינה אירופאית, בתחום פעילות שאינו קשור לתחום המזון שבו עוסקת אינטרנשיונל. על פי ממצאי החקירה, מדובר בהשקעה חריגה בהיקפה ובמהותה מתיק ני"ע של החברה, כאשר על פי החשד השקעה זו שימשה מעין ערובה להלוואה שניתנה לצרכיו האישיים של גורטובוי.

 

במסגרת פרשה נוספת, קיימים ממצאים לכאורה, שלפיהם משנת 2013 גרם שניאורסון לעיוות הדוחות הכספיים של בי.די.אס בהיקף מצטבר של עשרות מיליוני שקלים, וזאת בהצגת יתרת נכסים שוטפים שנמצאים בחו"ל ושעתידים לשמש לפירעון חובותיה של החברה, לרבות תשלום למחזיקי אג"ח. בפועל סכומים אלה אינם זמינים לרשות החברה, ואינם מהווים נכסים שוטפים. על פי החשד, השתמש שניאורסון במסמכים שאינם מקוריים לצורך כך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x