$
בורסת ת"א

הישג קטן למיעוט: דקסיה יחלק 40 מיליון שקל דיבידנד

בעלי מניות המיעוט דרשו חלוקת דיבידנד של 150 מיליון שקל, אך יסתפקו בסכום קטן בהרבה. הדיבידנד יחולק לשתי מנות שישולמו ב־2016 וב־2017

רעות שפיגלמן 07:4217.02.16

בנק דקסיה לא חילק דיבידנדים מאז 2011, אז חולקו כ־5 מיליון שקל, ואתמול רשם ציבור בעלי מניות המיעוט (34.7%) בבנק הישג קטן, כאשר הוחלט באסיפת בעלי המניות על חלוקת דיבידנד של 40 מיליון שקל. הדיבידנד יחולק בשתי מנות, 25 מיליון שקל ב־2016 ומנה נוספת של 15 מיליון שקל ב־2017.  

המדובר כאמור בהישג קטן, שכן בעלי מניות המיעוט ביקשו לקבל דיבידנד של 150 מיליון שקל בגין שנים שעברו וכן הסכמה על מדיניות דיבידנד של 25% מדי שנה.

 

בנוסף, לא התקבלה דרישתם של בעלי מניות המיעוט להקמתה של ועדה מיוחדת לצורך קבלת החלטות על מכירת הבנק או מיזוגו – כאשר בוועדה יהיו שני דירקטורים – האחד מטעם בעלי השליטה בבנק, מרכז השלטון המקומי ודקסיה קרדיט לוקאל, והשני אחד שייצג את הציבור. עמדתם של בעלי מניות המיעוט זכתה לתמיכתה של חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי.

 

עוד לפני קיום האסיפה הצהירה הנהלת הבנק שלא ניתן לחלק דיבידנד גבוה יותר בשל מגבלות קבוצת לווים של הפיקוח על הבנקים. . עו"ד עופר חנוך ממשרד גרוס המייצג את הבנק אמר ל"כלכליסט" כי הבנק מתמודד עם המגבלה להעמדת אשראי לשלטון המקומי – אחד הלקוחות הבודדים של הבנק – ולכן לא ניתן לחלק את הסכום שבעלי המיעוט דורשים.

 

כל המוסדיים בהצבעה אמש הצביעו נגד עמדת בעלת השליטה בבנק - מה עשוי לסמן די בבירור משבר אמון בין שני הצדדים.

 

אוליבייה גוטמן מנכ"ל דקסיה אוליבייה גוטמן מנכ"ל דקסיה צילום: יצחק כהן

 

מנגד, בעלי מניות המיעוט טוענים כי הדיבידנד שאושר אתמול מהווה סכום מזערי מהיתרות הראויות לחלוקה. לטענתם, בנק דקסיה המציג תשואה של 30% על ההון, הגבוהה ביותר בקרב הבנקים בישראל, כפוף למגבלת קבוצת לווים רק עבור לווים גדולים כמו עיריות תל אביב, חיפה או ירושלים, שם מרווח הריבית שהבנק גוזר הוא נמוך, וכי ניתן בקלות להקטין את חשיפת הבנק ללווים בסדר גודל כזה על ידי מכירת תיקי הלוואות למוסדיים וכך תתאפשר חלוקת דיבידנדים. עוד טוענים בעלי מניות המיעוט שהנהלת הבנק ובעלי השליטה נמנעים לאורך שנים מביצוע פעולות שייטיבו עם כלל בעלי המניות, וכי גם ההחלטה על חלוקת הדיבידנד נועדה בראש ובראשונה לאפשר למרכז השלטון המקומי לשלם את חובותיו עבור תביעות ייצוגיות שמסתכמות ב־800 אלף שקל.

 

בתגובה לדברים אמר עו"ד חנוך: "בישראל יש 30 רשויות גדולות שצורכות 70% מהאשראי של כלל הרשויות המקומיות ולכן יש חשיבות רבה מבחינת עסקי הבנק ויציבותו, ודירוג האשראי שלו לכך שחלק גדול מחשיפתו תהיה לרשויות הגדולות". עוד הוסיף חנוך כי הבנק לא מכיר את הטיעון שלפיו ההחלטה על חלוקת הדיבידנד נועדה לשרת את תשלום חובותיו של מרכז השלטון המקומי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x