$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

אדום לוהט: שוק המניות העולמי בטריטוריה דובית; הנפט נסגר בשפל של כמעט 13 שנים

דאו ג'ונס ירד ב-1.6%, נאסד"ק - ב-0.4% ו-S&P 500 - ב-1.2%; הזהב זינק ב-4.5% ל-1,247.8 דולר לאונקיה - שיא של שנה; הנפט מסוג WTI ירד ב-4.5% וננעל ברמה של 26.2 דולר לחבית, אך לאחר הסגירה התאושש קלות בעקבות דיווח כי חברות אופ"ק עשויות לשקול קיצוץ בתפוקה; טבע איבדה 4.9%, ובואינג נחלשה ב-6.8%; יו"ר הפד, ג'נט ילן, אמרה בעדותה בסנאט כי אינה פוסלת ריבית שלילית, אך האפשרות אינה סבירה בשלב זה

מיקי גרינפלד ואמיר רוזנבאום 23:0311.02.16

דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה וניו יורק: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 


 
23:00 - סיום שלילי בוול סטריט
 
המדדים המובילים בניו יורק ננעלו בירידות זה היום החמישי ברציפות, אם כי אלה התמתנו מעט לקראת סיום המסחר: דאו ג'ונס ירד ב-1.6%, נאסד"ק - ב-0.4% ו-S&P 500 - ב-1.2%. הירידה במניות הבנקים הובילה את המגמה השלילית, בעוד המשקיעים פונים לנכסים הנתפסים כבטוחים יותר, כמו זהב ואגרות חוב ממשלתיות.
 
מדד MSCI העולמי שננעל בשעה 23:15 (שעון ישראל) איבד היום 1.3% מערכו. מדד זה ירד ב-20% מנקודת השיא שלו במאי שעבר ונכנס לטריטוריה דובית. מדובר בירידה החדה ביותר מאז תחילת משבר החוב באירופה ב-2011. כל המגזרים איבדו מערכם, כאשר מניות הפיננסים ירדו ב-25%, ומגזרי האנרגיה והסחורות - ב-30%.
 
במקביל הדולר ירד לשפל של שנה ושלושה חודשים מול הין (111 ין לדולר) ושל שלושה וחצי חודשים מול היורו (1.132 דולר ליורו) בתחילת המסחר היום, אך בהמשך התמתנו הירידות. מדד ICE הבודק את חוזקו של הדולר מול ששת המטבעות המובילים בעולם ירד ב-0.4% לרמה של 95.48 נקודות.
 
22:45 - דיווח: אופ"ק תשקול קיצוץ תפוקה
 
התאוששות נרשמת במחיר הנפט לאחר דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל" לפיו חברות אופ"ק עשויות לשקול שיתוף פעולה להפחתת התפוקה. הדיווח מתבסס על סמך דברי שר האנרגיה של איחוד האמירויות, סוהייל בן מוחמד אל-מזראווי, שאמר כי הירידה במחירי הנפט מאלצת כבר עתה את היצרניות שאינן חברות אופ"ק לפקח על התפוקה, אך צמצומה בפועל יחייב שיתוף פעולה של כולם. לאחר הפרסום עלה המחיר לחבית נפט מסוג WTI לקצת יותר מ-27 דולר, ובעקבות כך התמתנה המגמה השלילית בוול סטריט
 
21:25 - הנפט בשפל של כמעט 13 שנים
 
הנפט מסוג WTI איבד היום 4.5% מערכו וננעל ברמה של 26.2 דולר לחבית - רמתו הנמוכה ביותר מאז מאי 2003. זהו יום המסחר השישי ברציפות של ירידות, והנפט כבר הגיע לרמה של 26.05 דולר לחבית במהלך המסחר. הנפט מסוג ברנט איבד 2.5% מערכו היום, וננעל ברמה של 30.1 דולר לחבית. המשך הירידות נרשם על רקע ההערכות שהביקושים נמוכים והיצע הנפט בעולם גדול. זאת למרות שאתמול פורסם כי מלאי הנפט בארה"ב נפל בשבוע שעבר ב-800 אלף חביות - הירידה הראשונה מזה חמישה שבועות.

 

21:10 - שיא של שנה בזהב

 

בעקבות הקריסה בשווקים ונהירת המשקיעים אל הזהב, ננעלה המתכת היקרה בעלייה של 4.5% לרמה של 1,247.8 דולר לאונקיה - הרמה הגבוהה ביותר מאז פברואר 2015. בסך הכל מדובר בתוספת של 53.2 דולר לאונקיה, והיא הגדולה ביותר מאז ספטמבר 2013. כך גם מבחינת שיעור העלייה.

 

20:40 - עדכון מניות מהדאו ג'ונס

 

אמצע יום המסחר בוול סטריט ומדד הדאו ג'ונס יורד ב-2% ורק שתי מניות בלבד עולות:סיסקומזנקת ב-10% ו-וולט דיסני מוספיה 1% לערכה.

 

בתחום השלילי בולטת בואינג שנופלת ב-9.8% בעקבות חקירה שנפתחה נגדה בארה"ב. אחריה נופלים הענקים הפיננסים גולדמן זאקס ו-ג'יי.פי.מורגן שיורדים ב-4.1%.

 

דופונט ו-ג'נרל אלקטריק משילות 3% מערכן.

 

20:00 - הירידות מתמתנות

 

ברקע לעדותה של נגיד הבנק הפדרלי בארה"ב ג'נט ילן, הירידות בשווקים מתמתנות: נאסד"ק יורד ב-1% דאו יורד ב-1.8% ו-S&P 500 נחלש ב-1.5%.

 

 

19:25 - עדות ילן: "דולר חזק מעיד על כלכלה אמריקאית חזקה"

 

בנוגע להתחזקות של המטבע האמריקאי, הדולר, אמרה ילן כי הוא מהווה "פקטור" בהחלטת הריבית. למרות התחזקותו הוסיפה כי "הכלכלה ממשיכה לייצר תעסוקה אפילו בסקטורים אשר נפגעו כתוצאה מהייסוף". לדבריה "דולר חזק מעיד על כלכלה אמריקאית חזקה".

 

19:10 - עדות ילן: "לא סביר שהורדת ריבית יהיה הצעד הבא"

 

בנוגע לאפשרות להורדת ריבית, ילן אמרה שהיא אינה סבורה שזה יהיה הצעד הבא של הפד. לדבריה, הבנק המרכזי יעשה את כל הנדרש במסגרת המנדט שלו למען שיעור אינפציה יציב ותעסוקה מלאה, והורדת ריבית "אינה התרחיש הסביר ביותר". היא שבה וציינה כי הפד יספק תחזית כלכלית לאחר הפגישה באמצע החודש הבא.

 

 

18:52 - עדות ילן: "שיפור מאוד מאוד הדרגתי בשוק הדיור"

 

הסנאטור הרפובליקני פטריק טומי ניסה להניא את ילן מלאמץ ריבית שלילית, ולדבריו מהלך זה לא סייע לכלכלות שביצעו זאת, וארה"ב אף תמצא את עצמה בעיצומה של מלחמת מטבע עולמית. "ריבית שלילית מהווה גם מס על חסכונות", הוא אמר. ילן ענתה שהופתעה מכך שבנקים מרכזיים אחרים הצליחו להוריד את הריבית לטריטוריה שלילית ואמרה שהחוסכים הקטנים לא הושפעו. היא הסכימה שהבנקים ייאלצו להתמודד עם שולי רווח קטנים.

 

ילן ציינה שהיא רואה שיפור "מאוד מאוד הדרגתי בשוק הדיור". היא ציינה כי המחירים עלו מעט, ובניית בתי המגורים עדיין נמוכה. לדבריה, תמיד יש סיכוי כלשהו למיתון, והיא אינה מעוניינת למסור הערכה בעניין לגבי האפשרות שכך יקרה השנה. בכירי הפד ייפגשו ב-16-15 במרץ השנה ויבצעו הערכה בעניין.

 

 

18:50 - אירופה ננעלה בירידות חדות

 

על רקע הסערה בשווקים, הבורסות האירופאיות נעלו את יום המסחר בירידות חדות: מדד דאקס הגרמני איבד 2.9% מערכו. קאק הצרפתי נפל ב-4% ומדד פוטסי הבריטי ירד ב-2.4%.

 

מדד Stoxx Europe 600 איבד היום 3.7% וסגר ברמתו הנמוכה ביותר מאז ספטמבר 2013. מגזר הבנקים במדד זה איבד 6.3%, ובשנה האחרונה נחתך ב-29%. מניית קרדיט סוויס איבדה 8.4% וירדה לרמתה הנמוכה מאז ינואר 1991. בנק סוסייטה ג'נרל בצרפת ירד ב-13%.

 

 

18:25 - ילן: "לא פוסלת ריבית שלילית"

 

יו"ר הפד, ג'נט ילן, בחלקה השני של עדותה בת היומיים בפני הקונגרס האמריקאי: "הפד לא מוריד מהשולחן אפשרות של ריבית" שלילית. לדבריה, "אנחנו כל הזמן מעריכים מחדש את הכלכלה ובוחנים אותה".

 

ילן מגינה על ההחלטה של הפד להעלות הריבית בדצמבר,לראשונה מזה עשור. ואומרת כי "ההחלטה נבעה ברצון להתאים את גובה הריבית לתנאי השוק. רצינו להעלות את הריבית בשיעור מתון על מנת שלא יהיהו זעזועים בשווקים".

 

ג'נט ילן ג'נט ילן איור: דניאל גולדפרב

 

 

 

18:00 - עדכון בנקים עולמיים

 

בצרפת, BNP Paribas  וסוסייטה ז'נרל מאבדים 5.5% ו12.4% בהתאמה. בשוויץ, קרדיט סוויס מתרסק ב-7.6% לשפל של 27 שנים ו-UBS מאבד 3.2% מערכו.

 

בגרמניה, דויטשה בנק נחלש ב-6%. בבריטניה HSBC יורד ב-4%. בארה"ב סיטי ובנק אוף אמריקה נופלים ב-6%. ביפן, מיצובישי יו.אף.ג'יי התרסק ב-15% ביומיים.

 

 צילום: רויטרס

 

16:30 - פתיחה אדומה בוול סטריט

 

הסערה בשווקים הגיעה גם לבורסות בניו יורק שפותחות את יום המסחר בירידות חדות: מדד דאו ג'ונס מאבד 1%, מדד נאסד"ק נחלש ב-1.2% ו-S&P 500 יורד ב-1.5%.

 

מבין המניות הבולטות: מיילן צוללת ב-15%, זינגה ב-16%, וטוויטר ב-5%. מבין המניות הישראליות לייבפרסון צוללת ב-25%, פוטומדקס ואבן קיסר מאבדות 6%.

 

 צילום: רויטרס

 

 

16:00 - עוד 3 העלאות ריבית עד סוף השנה?

 

בשעה זו, החוזים העתידיים על הריביות בארה"ב מתמחרים בתוכם שלא תהיה העלאת ריבית לפחות עד שנת 2018, וזאת בנגד להצהרת ג'נט ילן, נגידת הבנק המרכזי של ארה"ב, כי בכוונתה לעלות עוד 3 פעמים את הריבית עוד השנה.

 

נתון תעסוקה מעודד

משרד העבודה האמריקאי דיווח כי מספר תביעות האבטלה הראשונות בארה"ב ירד בשבוע שעבר ל-269 אלף זאת לעומת 285 אלף בשבוע הקדום. אנליסטים ציפו שמספר התביעות יעמוד על 280 אלף.

 

 

15:30 - לקראת פתיחה המסחר בוול סטריט

 

כשעה לפתיחת המסחר בוול סטריט, החוזים העתידיים על המדדים המובילים בבורסות בניו יורק נסחרים בירידות בחדות של למעלה מ-1.6%.

 

דו''חות מאכזבים למיילן

חברת התרופות מיילן פרסמה הלילה בתום המסחר בארה״ב את התוצאות הכספיות לרבעון האחרון של 2015 שעמדו בסימן חולשה בהכנסות - אלה הסתכמו ב-2.49 מיליארד דולר לעומת צפי של 2.66 מיליארד דולר. המנייה נופלת ב-12% בטרום המסחר.

מה דעתך על מניית CISCO SYSTEMS:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

סיסקו הכתה את התחזיות ברבעון השני

חברת סיסקודיווחה שהדו"חות הרבעוניים האחרונים של שנת 2015 היו טובים מהצפוי - הרווח ברבעון השני עמד על 3.1 מיליארד דולר (או: 62 סנט למניה) לעומת 2.4 מיליארד דולר (46 סנט למניה) ברבעון המקביל. ההכנסות נותרו יציבות - 11.9 מיליארד דולר. המנייה מזנקת ב-6% בטרום המסחר.

 

תוצאות מעורבות לטוויטר

תוצאות מעורבות לטוויטר ברבעון האחרון של 2015: בשעה שהכנסות החברה ורווחיה ברבעון תאמו את ציפיות האנליסטים (ואף עלו עליהן במקרה של שורת הרווח), מספר המשתמשים בשירות לא צמח כלל מאז הרבעון הקודם - נתון גרוע אף יותר מזה של הרבעונים הקודמים, בהם עדיין הצליחה החברה להראות צמיחה איטית במספר המשתמשים. מניית החברה יורדת בטרום המסחר ב-7%.

 

 

14:00 - למה זה קורה? רונן מנחם ממזרחי טפחות מסביר 

 

"הירידות בשווקים הן תוצאה משולבת של מספר התפתחויות, כשהיום הן מתמקדות בחברות הסחורות, לנוכח המשך ירידה של מחיר הנפט", מסביר רונן מנחם מנהל מחלקת המחקר בבנק מזרחי טפחות.

 

הירידה היא על רקע דו"ח שבועי של מנהל האנרגיה האמריקאי, שהצביע על גידול נוסף בעודף ההיצע. "ככל שהירידה נמשכת, הסיכוי לכך שתינקט פעולה על ידי המדינות המייצאות את הנפט גדל, מה שעשוי להסביר את התנודתיות הגבוהה". מציין מנחם

 

הוא מסביר כי "ניכרת התגובה של השווקים דווקא להצהרות המנסות להרגיע. כך, באווירה הנוכחית, אמירות לגבי חוסנו של בנק כמו דויטשה בנק, לדוגמא, עלולות להחטיא את תכליתן", ומוסיף כי "בתקופות מעין אלו" אמירות הרגעה שמתקבלות בספקנות אינם נדירות.

 

"הסיכוי למהלך מתואם של מקבלי ההחלטות - גדל"

"קשה, ברמה יום יומית ובאווירה הנוכחית, לתרץ את היקף הירידות עם הנתונים הכלכליים – הן ברמת המדינות והן ברמת החברות. כך, לדוגמא, כשחברה מודיעה על החטאה של יעדי הכנסותיה, או רווחיה, דבר שקורה מעת לעת, התגובות חדות ומהירות. כמו כן, יש לקחת בחשבון שבין הכלכלות הריאליות לשווקים הפיננסיים יש היזונים חוזרים ואחד החששות הוא שגם אם הסביבה הכלכלית תקינה, יחסית, הלחצים בשווקים ישפיעו עליה לרעה – כל שיימשכו", אומר מנחם

 

"כשהמציאות מוכיחה כי ככל שהתגובות מקיפות יותר וחסרות הבחנה פחות – כך תהיינה יותר מניות ואג"ח שישובו, בהמשך, לגלם את ערכן הכלכלי. בנוסף, צריך גם לזכור כי ככל שהבעיה נראית מערכתית יותר – הסיכוי למהלך מתואם של מקבלי ההחלטות, כפי שהיה מספר פעמים בעבר – גדל", הוא מסכם.

 

 צילום: אוראל כהן

 

12:50 - דויטשה בנק חוזר לאבד גובה

 

לאחר שירד ב-40% מתחילת השנה ותקין בעלייה של 10% אמש, הבנק הגדול ביותר בגרמניה, דטוישה בנק, מאבד 5.5% בבורסה בפרנקפורט.

 

הבנק הגרמני דיווח אתמול כי הוא שוקל לקנות בחזרה את האג"ח שלו בשווי של מיליארדי יורו, זאת על רקע התגברות החששות כי הבנק הגדול בגרמניה יתקשה לעמוד בתשלומים של האג"ח בעלות הסיכון הגבוה.

 

דויטשה בנק דויטשה בנק צילום: בלומברג

 

 

11:55 - תשואות האג"ח נופלות

 

תשואת האג"ח הגרמנית ל-10 שנים צוללת ב-10 נקודות בסיס עד ל-0.16% בלבד, ירידה דומה מפילה את תשואת האג"ח האמריקאית ל-1.60%.

 

11:50 - הטלטלה בדויטשה בנק נמשכת

 

לאחר התאוששות המניה אתמול שבה היום מניית דויטשהבנק לירידות חדות - היא נסחרת עתה בפרנקפורט בנפילה של 6.8%.

 

11:00 - מתגברות הירידות באירופה

 

בורסות אירופה מאבדות עד 4%. מניות המכרות מובילות את ההפסדים בלונדון, ריו טינטו פרסמה "אזהרת דיבידנד" וצוללת ב-9%. הנפט מאבד 3% אל 26.9 דולר לחבית. החוזים העתידיים בניו יורק בירידות של 1.8%.

 

10:30 - ירידות חזקות באירופה, מניות המכרות נופלות

 

מדד דאקס הגרמני יורד ב-1.5% בתחילת היום, קאק הפריזאי יורד ב-1.9%, פוטסי מאבד 2.3% בהובלת מניות המכרות הנסחרות בלונדון.

 

מניית ריו טינטו נופלת בלונדון ב-8.5% לאחר פרסום הדו"חות ו"אזהרת הדיבידנד" (ראו עדכון קודם), אנגלו אמריקן יורדת ב-4.5%, גלנקור ב-6% ו-BHP ביליטון ב-5%.

 

10:20 - ריו טינטו מסכמת שנה, שוקלת מחדש מדיניות דיבידנד

 

ענקית הסחורות ריו טינטו (Rio Tinto) דיווחה על הפסד של 866 מיליון דולר בשנת 2015, מול רווח של 6.53 מיליארד דולר ב-2014. דוחות החברה הציגו מחיקה של 1.8 מיליארד דולר בגין הפסקת פעילות מכרות ברזל באפריקה. בניכוי אירועים חד פעמיים, החברה רשמה נפילה של 51% בשורת הרווח ל-4.54 מיליארד דולר - פחות מציפיות האנליסטים שעמדו על 4.66 מיליון דולר רווח מתואם.

 

העניין האמיתי של המשקיעים במניות המכרות טמון בהמשך תשלום הדבידינדים, וכאן מגיעה הבשורה שממנה חששו בשוק. אף שריו טינטו אישרה תשלום דיבידנד שנתי של 2.15 דולר למניה (בדומה ל-2014), היא הבהירה כי מעתה והלאה, לנוכח אי הוודאות בשווקים, שאלת תשלום הדיבידנד תהיה תלויה במצבה של החברה ובתמונת השוק. "הדירקטוריון מאמין שמדיניות הדיבידנד הנוכחית תפגע בפעילות החברה ותהיה מנוגדת לאינטרס של בעלי המניות בטווח הארוך", אמר יו"ר ריו טינטו, ז'אן דו פלסיס (Jan du Plessis).

 

מתכם כרייה של ריו טינטו מתכם כרייה של ריו טינטו צילום: בלומברג

 

10:15 - רויאל דץ' של תממן לבד את עסקת BG

 

רויאל דץ' של עידכנה כי היא מבטלת את כוונתה לקחת אשראי של 14.4 מיליארד דולר לצורך מימון רכישת BG, לנוכח אפשרותה לממן ממקורותיה את העסקה. סכום הרכישה עומד על קרוב ל-50 מיליארד דולר.

 

8:20 - הונג קונג משלימה פערים

 

הבורסות הגדולות באסיה, בטוקיו ובשנגחאי, שובתות היום מפעילות - בשנגחאי ממשיכה חופשת ראש השנה הסיני, וביפן מציינים יום ההיווסדות. בה בעת, הבורסה של הונג קונג ששבתה מפעילות מתחילת השבוע לרגל החגיגה הסינית חוזרת היום לפעולה וסוגרת פערים מול השוק היפני והעולמי, עם ירידה של 4.3%.

 

טוקיו תשוב לפעילות מחר. בסין תימשך החופשה והבורסות יחזרו לפעילות רק ביום שני הבא.

  

אתמול העידה יו"ר הפד ג'נט ילן בפני הקונגרס והעלתה את החשש שמצב השווקים עלול לעכב את כוונתו של הפד להעלות את הריבית. על רקע החששות האלה ננעלה אתמול וול סטריט במגמה מעורבת

 

יו"ר הפד ג'נט ילן. העלתה חששות לגבי התאוששות השווקים יו"ר הפד ג'נט ילן. העלתה חששות לגבי התאוששות השווקים צילום: איי פי

 

הבורסות בסין ויפן סגורות היום לרגל חגים. בסין הבורסות עדיין סגורות לרגל ראש השנה הסיני. ביפן הבורסה אינה פועלת לרגל יום ההיווסדות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x