$
בורסת ת"א

הפניקס תיישם מודל צ'יליאני גם על החוסכים הקיימים

בניגוד לקרנות הפנסיה המתחרות, בהפניקס בחרו להחיל מודל השקעות מותאם גיל גם על חוסכים שהיו עד כה במסלול הכללי. החשיפה המנייתית שהקצו לחוסכים עד גיל 50 היא 36% בלבד לעומת 50% במבטחים

רחלי בינדמן 20:1909.02.16

בקרן הפנסיה של חברת הביטוח הפניקס בחרו להסב את המסלול הכללי — אותו מסלול שבו היו עד כה כלל החוסכים ללא קשר לגילם — למסלול מותאם גיל. זאת במסגרת הנהגת המודל הצ'יליאני בשוק הפנסיה, שמחייב לשייך מצטרפים חדשים לחיסכון פנסיוני למסלול שרמת הסיכון בו מתאימה לגילם.

 

משמעות המהלך היא שכל החוסכים בהפניקס, קיימים ומצטרפים, ישויכו לאותו מודל השקעות, ורמת הסיכון שלהם תרד בהגיעם לגיל 50 ולאחר מכן שוב בגיל 60. ייתכן שזו הסיבה לכך שבהפניקס בחרו בחשיפה מנייתית נמוכה יותר לעומת המתחרות, שכן אחרת היו צריכים לשנות באופן משמעותי את תמהיל התיק הקיים ולבצע רכישה גדולה של מניות בשוק. מנגד, מאחר שמדובר בתיק קיים שכבר מנהל מיליארדי שקלים, לא תהיה בעיה לחשוף את החוסכים גם להשקעות בנדל"ן — וזאת באופן מיידי.

 

הפניקס היא החברה היחידה עד כה שבחרה באפשרות הזו. רוב קרנות הפנסיה שפתחו מסלולים מותאמי גיל לא יוכלו להשקיע בשלב הראשון בנדל"ן עבור חוסכיהן החדשים הצעירים, כיוון שמדובר במסלולים שעדיין לא נצבר בהם די כסף שיצדיק את ההשקעה.

 

12 מיליארד שקל מנוהלים

קרן הפנסיה של הפניקס, המנהלת כ־12 מיליארד שקל, הגדירה לחוסכים הצעירים מדיניות חשיפה למניות בגובה 36% בלבד לעומת חשיפה של 33% שהיתה נהוגה עד כה לכלל החוסכים ללא קשר לגילם. לשם השוואה, קרן מבטחים של מנורה הגדירה לצעירים חשיפה למניות של 50%, ומקפת של מגדל תחשוף את הצעירים ל־46% מניות.

 

בהפניקס מעדיפים להקצות לצעירים חשיפה גבוהה יותר לאג"ח קונצרניות (21% לעומת 14% במבטחים), לאג"ח ממשלתיות (5% לעומת 2% במבטחים) ולנדל"ן (4% לעומת עד 2% במבטחים).

 

עבור החוסכים הקיימים בקרן של הפניקס, המשמעות היא שהחשיפה המנייתית של הצעירים שביניהם (שגילם עד 50) תגדל מ־33% לחשיפה של 36%. החשיפה המנייתית של חוסכים בני 50 עד 60 תרד לשיעור של 30%, אלא אם ידרשו אחרת.

 

החשיפה למניות של חוסכים מעל גיל 60 תרד ל-24%. לעומת זאת, חוסכים שהצטרפו לקרנות הפנסיה המתחרות לפני שנת 2016 ימשיכו להיות חשופים ל־30%–35% מניות לכל אורך תקופת החיסכון, ללא קשר לגילם, אלא אם יבחרו לשנות זאת.

 

השוואה בלתי אפשרית

בני שיזף, משנה למנכ"ל הפניקס וראש חטיבת החיסכון ארוך הטווח, הסביר ל"כלכליסט" את ההחלטה להמיר את המסלול הכללי במסלול מותאם גיל: "לא רצינו לפתוח מסלול חדש שלא היה מאפשר בשנים הראשונות להיחשף להשקעות לא סחירות. לכן בחרנו להמיר את המסלול הקיים עם כל העמיתים והסכומים הצבורים בו למסלול מותאם גיל. כך יוכלו החוסכים להמשיך ליהנות מהשקעות לא סחירות, במיוחד בתקופה של ריבית אפסית".

 

לבחירה של כל גוף במדיניות השקעה שונה במסלולים מותאמי הגיל יש סייגים: היא תהפוך את השוואת הביצועים שלהם, עבור חוסך שירצה לדעת אם הקרן שלו טובה ביחס לשוק, למשימה בלתי אפשרית.

 

בני שיזף הפניקס בני שיזף הפניקס צילום: סטודיו עדיף

בטל שלח
    לכל התגובות
    x