$
שוק ההון

רשות ני"ע בארה"ב חוקרת חשד למניפולציה של הבנקים בשוק הנגזרים

הרשות מנסה לקבוע האם בוצעה הטעיה של המשקיעים בנוגע למדדים הרלוונטיים בתחום חדלות הפירעון, שהמסחר בו גדל בשנים האחרונות

בלומברג 10:47 05.12.15

 

הרשויות בארה"ב חוקרות חשדות לקשירת קשר בין הבנקים לביצוע מניפולציות בשוק הנגזרים, כך אמר בסוף השבוע גורם מקורב לעניין.

 

רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) בודקת אם מוסדות פיננסיים קשרו קשר כדי לסלף מחירים בשוק השווה 6 טריליון דולר, שבו מהמרים משקיעים על סיכוני אשראי, אמר הגורם. הגוף הרגולטורי מנסה לקבוע האם הטעו הסוחרים בשוק משקיעים לגבי מחירי המדדים הרלוונטיים. מדדי הבנצ'מרק לחדלות פירעון בשוק זה מאפשרים למשקיעים לנחש את ההסתברות לחדלות פירעון של חברות מסחריות, של מדינות או של ניירות ערך מגוובי משכנתאות. דוברת הרשות, ג'ודי ברנס, סירבה להגיב.

 

צילום: איי אף פי

 

 

חקירה זו מגיעה לאחר הצלחת הרגולטורים בתביעות נגד חברות וול סטריט, שהטעו בכוונה תחילה לקוחות לגבי שיעורי ריבית ומט"ח. תביעות אלו הוכיחו כי סוחרים הציגו בכוונה תחילה מחירים שגויים ותיאמו ביניהם שינויי הערכות שווי לטובתם, לעתים באמצעות תוכנות צ'אט ברשת - נוהל המנוגד לחוקי ההגבלים העסקיים. הממשלה ביססה תביעות דומות בשוקים אחרים על תביעות אלו.

 

 

 

עסקאות החלף בשוק חדלות הפירעון, ששמן יצא לשמצה בעת המשבר הכלכלי בשל חלקם בהגדלת ההפסדים וחלוקת הסיכונים שהביאו לקריסת שוק הנדל"ן ברחבי העולם, הפכו מאז למוקד עניין של הרגולטורים. המסחר בחוזים מדדיים של החלפים אלו גדל בשנים האחרונות בשל רצונם של משקיעים למצוא מטרות קלות לספקולציות כדוגמת חברות בתחום הבריאות בארה"ב או הסיכון לגידול בחדלויות הפירעון לקראת ההעלאה הצפויה בריבית בארה"ב - לראשונה זה שבע שנים.

 

קבוצת בנקים בוול סטריט שולטים בתחום זה באופן מסורתי, בעסקאות שהם מבצעים עבור קרנות גידור, חברות ביטוח ומשקיעים מוסדיים אחרים. הסוחרים מטעמם שולחים ציטוטים ללקוחות דרך האימייל ובהם הם מציינים את מחירי הקנייה או המכירה.

x