$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

לונדון לא רצתה לקבל את מגנוליה - אולי ת"א תסכים

אחרי שני ניסיונות כושלים להנפיק את רשת התכשיטים בבורסת לונדון, מנהל קרן מרקסטון רון לובש משנה כיוון ומנסה לדחוף את הסחורה לבורסה המקומית. לפני שלושה חודשים מכרה הקרן את אחזקותיה בפסגות לקרן אייפקס

גולן חזני 07:2301.12.15

אחרי ניסיון ההנפקה השני שלה בלונדון, שלא צלח, קרן מרקסטון פונה להנפיק את חברת התכשיטים מגנוליה בבורסה בתל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן, המנוהלת על ידי מוטי ויס ורון לובש, פתחה בהכנות לקראת הנפקת החברה בישראל, ובימים הקרובים צפויה לפגוש חתמים כדי להוביל את ההנפקה.

 

לפני מרקסטון, המנהלת קרב מאסף כדי לסיים את חייה בכבוד, ניצבות שתי ברירות: למכור את רשת התכשיטים או להנפיק אותה.

 

מגנוליה היא אחת האחזקות האחרונות שנותרו בידי הקרן הכושלת. לאחר שערוריית שוחד בארה"ב התפטר יו"ר הקרן ומייסדה אליוט ברוידי בשלהי 2009. בארץ היו לקרן כמה השקעות לא מוצלחות, ובראשן בית ההשקעות פריזמה. השקעה זו מחקה לקרן 300 מיליון דולר, ובשנים 2014-2013 הביאה אותה לנטילת הלוואות - צעד חריג לקרן השקעות. השקעה זו הסתיימה לפני שלושה חודשים, לאחר שהקרן מכרה את אחזקותיה בפסגות (לתוכה מוזגה פריזמה) לקרן אייפקס שבראשה עומדת זהבית כהן.

 

רשמה שני סטרייקים בבורסת לונדון

קרן מרקסטון ניסתה פעמיים להנפיק את מגנוליה בבורסת לונדון. בניסיון הראשון, שנערך במחצית הראשונה של 2014, ביקשה הקרן להנפיק את מגנוליה לפי שווי של 300 מיליון שקל. ואולם, לנוכח העובדה שמגנוליה מדשדשת, לא הצליחה מרקסטון להשיג בעבורה את השווי המבוקש.

 

סכום זה נראה כעת כחלום רחוק, בייחוד לנוכח העובדה שגם בניסיון השני - שבו ביקשה מרקסטון להנפיק את רשת מגנוליה לפי שווי של עד 150 מיליון שקל ולגייס סכום של 30 מיליון שקל בלבד - לא עלה יפה וירד מעל הפרק.

 

רון לובש רון לובש

 

לקראת ההנפקה השנייה, שתוכננה ליולי 2015, חשפה מרקסטון את תוצאות הרשת, שהציגו ירידה של 20% בשנת 2014 לעומת 2013. הכנסות רשת התכשיטים ב־2014 הסתכמו ב־56.5 מיליון דולר, לעומת הכנסות של 71 מיליון דולר ב־2013.

 

רווח גולמי של מגנוליה בשנת 2014 עמד על 36.3 מיליון דולר, ושיעור הרווח הגולמי היה 64%; לעומת 2013, שבה רשמה הרשת רווח גולמי של 39.1 מיליון דולר ושיעור רווח גולמי של 54%.

 

באותה שנה סיימה הרשת עם רווח תפעולי של 35 מיליון שקל בשיעור גבוה יותר של 14%. הרווח התפעולי התזרימי המתואם היה כ־5 מיליון דולר, ושיעורו 9%.

 

נכון לסוף שנת 2014, הרשת רשומה בספרי הקרן לפי שווי של 61 מיליון דולר — כ־240 מיליון שקל, כמו שווי ההשקעה הכוללת של מרקסטון בה. הקרן נכנסה להשקעה במגנוליה בשנת 2008.

 

ההנפקה נועדה לממן פלטפורמת אינטרנט

מגנוליה הצהירה כי ההנפקה בלונדון נועדה לממן פיתוח של פלטפורמת שיווק רב־ערוצית ופלטפורמה אינטרנטית, שמטרתן להרחיב את הפעילות הבינלאומית של הרשת. ההנפקה המתוכננת ירדה מהפרק בעקבות מותו בתאונה של אמיר קס, מנהל שותף בקרן.

 

בעבר הביעה קרן פורטיסימו עניין ברכישת רשת מגנוליה. המניע של מרקסטון לביצוע המגעים הללו היה הצורך לשלם חוב למחזיקי האג"ח, שמהם גייסה מרקסטון 100 מיליון שקל לאחר שלא יכלה לעמוד בתשלומי ריבית של 15 מיליון שקל.

מגנוליה, שהוקמה בישראל בשנת 1996, פועלת כיום באמצעות 148 חנויות הממוקמות בקניונים בחמש מדינות. 60% מנקודות המכירה של הרשת ממוקמות בישראל, והיתר פזורות בקנדה, בפורטוגל, באוסטרליה ובבריטניה.

 

מרקסטון היא קרן השקעות פרטית שהוקמה בשנת 2004 על ידי רון לובש, אמיר קס וג'רי שטוך בגיוס של כמעט 800 מיליון דולר ממשקיעים בישראל ובארה"ב, מרביתם גופים מוסדיים. בין היתר השקיעה הקרן בדפי זהב, ברשת חנויות הספרים סטימצקי ובחברת ההשקיה נטפים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x