$
שווקי חו"ל

הבורסות באירופה ננעלו בירידות; כלכלת רוסיה התכווצה ב-3.7% בינואר-אוקטובר

המדדים דאקס, קאק ופוטסי איבדו 0.3%; הצריכה הפרטית בצרפת נפלה באוקטובר, לראשונה מאז מרץ; התמ"ג בבריטניה צמח ב-0.5% ברבעון השלישי; באסיה: בורסת שנגחאי צנחה ב-5.5%

שירות כלכליסט 19:0527.11.15

המסחר בבורסות אירופה ננעל בירידות שערים - דאקס, קאק ופוטסי איבדו 0.3%. מדד יורו סטוקס 600 ירד ב-0.2%, אך סיים את השבוע בעלייה של 0.5%.

 

אתמול ננעלו בורסות היבשת בשיא של שלושה חודשים, לנוכח הציפייה המוגברת שהבנק האירופי המרכזי ירחיב את התמריצים המוניטאריים. 

 

דאקס קאק פוטסי

 

כלכלת רוסיה רשמה התכווצות של 3.7% בחודשים ינואר עד אוקטובר השנה. בנוסף נרשמה התכווצות בשיעור זהה בחודש שעבר לבדו בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. עם זאת, בהתאמה עונתית הכלכלה דווקא התרחבה ב-0.1% בעקבות תפוקה טובה יותר בסקטורי הכרייה והחקלאות. כלכלת רוסיה נפגעה מירידת מחירי הנפט והסנקציות שהטילו מדינות המערב, ולפיכך במשרד האוצר מעריכים כי הכלכלה תתכווץ השנה ב-3.7%.

 

 

נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין צילום: איי פי

 

הצריכה הפרטית בצרפת נפלה באוקטובר, לראשונה מאז חודש מרץ, לאחר שמשקי הבית קיצצו בכל התחומים החל ממכוניות ועד לבגדים. לשכת הסטטיסטיקה המרכזית דיווחה כי הצריכה הפרטית בכלכלה השנייה בגודלה בגוש היורו נפלה באוקטובר ב-0.7% לעומת חודש ספטמבר. עם זאת, לאורך מרבית השנה נרשמה עליות יציבות, כך שלעומת השנה שעברה נרשמה עלייה של 2.1% בהוצאות. הירידה הזו בחודש שעבר בצריכה הפרטית מתווספת לחששות שההתאוששות הכלכלית בצרפת מאבדת תנופה. 

 

נתון מאקרו נוסף: התמ"ג בבריטניה צמח ב-0.5% ברבעון השלישי. בסיכום שנתי מדובר בעלייה של 2.3%. בשלושת החודשים עד ספטמבר, הביקוש המקומי המשיך להיות הכוח הדוחף מאחורי הצמיחה הכלכלית בבריטניה, והצריכה הפרטית עלתה, זה החודש ה-17 ברציפות - ב-0.8% לעומת הרבעון הקודם. 

 

אכזבה ביפן, חקירה בסין

 

בורסות אסיה ננעלו היום בירידות על רקע נתוני מאקרו חלשים שפורסמו ביפן ובסין ופגעו באמון המשקיעים, וכן על רקע חקירות נגד שתי חברות ברוקראז' בסין.

 

ניקיי שנגחאי האנג סנג 

 

ההסלמה במתיחות בין רוסיה וטורקיה בעקבות הפלת המטוס הרוסי בשמי סוריה השבוע פגעה גם כן בסנטימנט המשקיעים. מחירי הנפט, שעלו כתוצאה מהתקרית, חוזרים היום לירידות. הנפט מסוג WTI יורד ב-2.2% ל-42.1 דולר לחבית.

 

 צילום: בלומברג

 

מדד ASX 200 האוסטרלי סגר בירידה של 0.2%, לאחר שחברות המחצבים והבנקים מחקו במהלך היום את העליות שנרשמו בתחילתו. מניית ריו טינטו לדוגמה נחלשה ב-0.6%.

 

בסין נרשמו ירידות חדות - שנגחאי ירדה ב-5.5%, הירידה החדה זה שלושה חודשים, ושנזן - ב-6.1% - לאחר שפורסם כי נרשמה ירידה שנתית של 4.6% ברווחי התעשייה באוקטובר. "זו מגמה לטווח הארוך. אף שהבנק הסיני המרכזי ממשיך להוריד את הריבית, זה לא עוזר יותר מדי", הגיב דיקי וונג מחברת קינגסטון סקיורטיס.

 

עוד ברקע למסחר בסין: סוכנות הברוקראג' הגדולה במדינה, סיטיק סקיורטיס (Citic Securities), הודיעה אתמול כי תשתף פעולה עם רשות הרגולציה על הבורסה, שפתחה בחקירה נגדה בחשד כי הפרה חוקים רגולטוריים. במקביל, גאוסן סקיורטיס (Guosen Securities ), חברת הברוקראג' השלישית בגודלה בסין חשפה גם כן כי היא נמצאת תחת חקירה.

 

 

 

ביפן, מדד ניקיי נחלש ב-0.3% והתרחק אף יותר מרף ה-20 אלף נקודות, אליו לא הצליח להגיע מאז אמצע אוגוסט.מדד הליבה של המחירים לצרכן נפל זה החודש השלישי ברציפות, והדגיש את הפגיעות של הכלכלה. המדד, שאינו כולל את מחירי המזון הטרי, נפל בחודש שעבר ב-0.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בעקבות ירידת מחירי הסחורות. במקביל, שיעור האבטלה ביפן ירד באוקטבור ל-3.1%, הנמוך ביותר מאז אוקטובר 1995. המחסור בעובדים הוביל לכך שיותר אנשים נכנסו למעגל העבודה. אולם לפי דו"ח נפרד, הוצאות משקי הבית במדינה ירדו ב-2.4% באוקטובר לעומת השנה שעברה. 

 

טייוואן נכנסה למיתון ברבעון השלישי, כך עולה מנתונים מעודכנים שפורסמו היום (שישי), ונראה כי ההאטה בסין פוגעת בכלכלת האי בצורה קשה יותר מכפי שהעריכו עד כה. מהנתונים המעודכנים עולה כי הכלכלה התכווצה ברבעון השלישי ב-0.3% לעומת הרבעון הקודם, זאת לאחר שהתכווצה ב-1.14% ברבעון השני. מיתון טכני מוגדר כשני רבעונים רצופים של התכווצות.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x