$
בורסת ת"א

חברת הנדל"ן האמריקאית ECI ביטלה את ההנפקה בתל אביב

הריבית במכרז המוסדי נסגרה על 6.25% - מעל סף המקסימום עליו החליט סת' גרינברג, מבעלי השליטה בחברה. מקורבים לחברה: סכסוך שליטה בין השותפים עמד ברקע לביטול ההנפקה

אורן פרוינד 14:4624.11.15

גל ההנפקות של החברות האמריקאיות בישראל מציג ביטול שני: לאחר ביטול ההנפקה של וורטון פרופרטיז השנה, חברת אמריקאית נוספת מבטלת את ההנפקה בישראל לאחר המכרז המוסדי. הפעם זו ECI האמריקאית שבשליטת משפחות גרינברג והירש, שביצעה אמש את השלב המוסדי. את ECI הביאו לישראל היועץ רו"ח

אייל הורוביץ, שחקן חדש בתחום של ההנפקות האמריקאיות בישראל, שפועל בשיתוף גוף החיתום לאומי פרטנרס. 

 

בניגוד להנפקה של וורטון פרופרטיז,, ECi החליטה לבטל את ההנפקה למרות שקיבלה ביקושים גבוהים של 470 מיליון שקל מתוך סכום גיוס מבוקש של 340 מיליון שקל בשלב המוסדי (כחלק מגיוס כולל של עד 500 מיליון שקל). אלא שהריבית שבה נסגר המכרז, ברמה של 6.25%, הייתה גבוהה מידי עבור החברה ולכן החליטה לגייס את הכסף באמצעות מקורות מימון אחרים.

 

סת' גרינברג, מבעלי השליטה שהוביל הרוד שואו בישראל, לא היה מוכן להתפשר מעבר לריבית של 6%, ככל הנראה עקב אלטרנטיבות אחרות בארה"ב. האג"ח של ECI קיבלו ממעלות דירוג אשראי של A והיו בעלות מח"מ של 4.6 שנים. ריבית המקסימום במכרז עמדה על 6.7%.

 

ההחלטה של גרינברג הפתיעה לא מעט פעילים בשוק ההון הישראלי. למעט ההנפקה של אקסטל, מויניאן ורילייטד, שנחשבות לחברות ענק מבין האמריקאיות שהגיעו לישראל, כל הגיוסים הראשוניים של החברות האמריקיאות בוצעו בריביות של למעלה מ-6%. כך למשל, חברת סטרוברי פילדס, המדורגת בדירוג מקביל של A עם מח"מ קצר יותר (ככל שהמח"מ קצר יותר כך הריבית שתידרש תהיה נמוכה יותר) של 3.9 שנים גייסה בשבוע שעבר 225 מיליון שקל בשלב המוסדי בריבית של 6.4% ועדיין ביצעה את ההנפקה.

 

מקורבים לחברה הסבירו כי לא הייתה זו הריבית שהביאה לביטול ההנפקה. אלו טענו כי מריבה בין שתי המשפחות (הירש וגרינברג) לגבי השליטה בחברה, היא זו שהביאה לביטול ההנפקה. עוד טענו המקורבים כי חתמי ההנפקה אף הסכימו להפחית בעמלה שלהם בכדי להביא את הריבית לגובה של 5.6%, אולם גרינברג הודיע להם כי בכל זאת הוא אינו מעוניין לבצע את ההנפקה. יחד עם זאת, אותם מקורבים לא ידעו להסביר מדוע גרינברג והירש החליטו בכל זאת לבצע את השלב המוסדי ואת כל התהליך של ההנפקה שעלתה לחברה למעלה ממיליון דולר, בהנחה שהם ידעו מראש כי הם לא מתכוונים להשלים את הגיוס.

 

הביטול של אי.סי.איי עשוי להשפיע על החברות האחרות בגל הנוכחי. מעבר לאי.סי.איי וסטרוברי שכבר ביצעו את השלב המוסדי, ישנן עוד שלוש חברות אמריקאיות שצפויות לצאת להנפקה בימים הקרובים. אובראנקורפ הקנדית, שמגיעה לישראל בתיווכם של אייפקס הנפקות מבקשת לגייס עד 300 מיליון שקל, ושתי חברות נוספות שמגיעות בתיווכו של יהונתן כהן, מנכ"ל כלל חיתום לשעבר, דלשך וקליין גרופ שמבקשות לגייס 250 מיליון שקל כל אחת, צפויות גם הם לצאת להנפקה בימים הקרובים.

 

 

צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x