הדולר היציג התחזק ב-0.2% ונקבע על 3.888 שקלים
היורו נחלש ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 4.221 שקלים. עדותה של יו"ר הפד בקונגרס חיזקה את ההערכות להעלאת ריבית בישיבת הפד של דצמבר
הדולר היציג התחזק היום (ה') ב-0.2% ונקבע על 3.888 שקלים, היורו איבד 0.4% ושערו היציג נקבע על 4.221 שקלים. בעולם נסחר היורו בעלייה של 0.2% מול הדולר - הצמד עומד על 1.088 יורו לדולר.
ברקע למסחר במט"ח עדותה של יו"ר הפד ג'נט ילן בקונגרס אתמול, שתמכה באפשרות להעלאת ריבית בישיבת הפד של דצמבר - מהלך שצפוי לתמוך בהתחזקות הדולר.
ילן אמרה שהכלכלה האמריקאית נמצאת במצב טוב, ושהצפי הוא להמשך צמיחה בקצב שיאפשר את שיפור התנאים בשוק העבודה ואת עליית האינפלציה ליעד של ש-2% בטוווח הבינוני. ילן אמרה כי .אם הנתונים הקרובים יתמכו בציפיות הבנק, אזי העלאת ריבית בדצמבר היא אפשרות קיימת.
לפיכך, הוסיפה ילן, בשנים הבאות מתכוונים בפד לנקוט באמצעים "שישלימו את הצעדים שכבר הוחלו", עם זאת היא לא פירטה באילו צעדים מדובר. כמו כן, ילן ציינה כי הפד עובד בשיתוף עם סוכנויות אחרות במערכת הבנקאית האמריקאית כדי לזהות רגולציות "מיושנות, לא נחוצות או מקשות".
מאוחר יותר היום בנק ישראל צפוי לפרסם את יתרות המט"ח שנמצאים במגמת עליה כבר 4 חודשים ברציפות.



