$
מט"ח וסחורות

השקל המשיך להתחזק: הדולר ירד ב-0.6%

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.850 שקלים, היורו נחלש ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 4.333 שקלים. הראל: "התחזקות ממושכת של השקל תוציא את בנק ישראל מעמדת המתנה"

מיקי גרינפלד 15:3307.10.15

בשוק המט"ח המשיך גם היום (ד') השקל במסע ההתחזקות שלו, בעיקר מול המטבע האמריקאי. שערו היציג של הדולר ירד ב-0.6% ונקבע על 3.850 שקלים (לאחר ירידה של 1.3% אתמול). היורו נחלש ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 4.333 שקלים (המטבע האירופי נחלש אתמול ב-0.8%).

  

מנתונים שפרסם היום בנק ישראל עולה כי רכישות הדולרים שביצע הבנק בחודש שעבר תרמו להגדלת יתרות המט"ח שבניהולו בחודש ספטמבר בכ- 340 מיליון דולר, ובסוף החודש הן עלו לשיא חדש של יותר מ- 89.3 מיליארד דולר.

 

בהראל ביטוח ופיננסים אומרים כי "התחזקות ממושכת של השקל תוציא את בנק ישראל מעמדת ההמתנה - המפתח היה ונשאר שער החליפין שקל סל".

 

"כל עוד השקל נחלש מול סל המטבעות, בנק ישראל לא צפוי לנקוט בפעולה כלשהי, והוא צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי גם כאשר הריבית בארה"ב תעלה (אם וכאשר זה ייקרה), בכדי ליצור פיחות בשקל. במקרה של התחזקות השקל או מדיניות מרחיבה נוספת באירופה - אנחנו לא פוסלים שהבנק יפעיל מדיניות מוניטרית מרחיבה עוד יותר, ואף ישתמש בכלים לא קונבנציונליים", אומרים בהראל. 

 

שוק המט"ח העולמי ממשיך להתנהל בתפר שבין הציפייה להודעה המוניטארית של הבנק האירופי, לבין בהשפעת דוח התעסוקה החלש שפורסם ביום שישי בארה"ב - ובהשלכותיו על האפשרות של הפד להעלות ריבית בקרוב. המשקיעים מצפים שנשיא הבנק האירופי מריו דראגי יודיע השבוע על הגדלת תוכנית ההרחבה הכמותית (עומדת כעת על סכום כולל של 1.2 טריליון יורו), או על הארכת התוכנית מעבר לתאריך הסיום שננקב (ספטמבר 2016).

 

 "הפד היה צריך להעלות את הריבית מוקדם יותר השנה (עוד לפני ספטמבר) כאשר הנתונים המקרו כלכליים מבית ומחוץ היו טובים, וכן גם תפקודם של השווקים הפיננסיים. ההרעה שחלה בחודשים האחרונים בנתוני המקרו של הכלכלה העולמית (בדגש על סין) ובשל כך גם בביצועים של השווקים הפיננסיים, ולאחרונה גם בנתוני הכלכלה האמריקאית, מעלה את השאלה: האם נסגר חלון ההזדמנויות שעמד לרשות הפד להעלות את הריבית השנה או בטווח ארוך יותר", אומרת בעניין זה איילת ניר, הכלכלנית הראשית של בית ההשקעות יצירות.

 

"הפסימיים טוענים כי חלון הזמן שהיה לפד להעלות את הריבית נסגר, וכי הריבית צפויה להישאר ברמתה הנמוכה זמן רב. לעומתם טוענים האופטימיים, כי לא לאורך זמן יכול המשק להמשיך ולייצר משרות בקצב של 200 אלף בחודש, וכי הכלכלה מוסיפה להיות חזקה, גם בהווה. בנוסף טוענים אלו התומכים בהעלאת הריבית במשק, כי הפד צריך להתייחס גם לאינפלציית הנכסים הקיימת במשק. החלטת הריבית, כתמיד, תהיה תלויה במשתנים המקרו כלכליים הרבים שיפורסמו בחודשיים הקרובים, בהם שני פרסומים של שוק העבודה", מוסיפה ניר.

 

מריו דראגי. יפרסם מחר את החלטת ה-ECB מריו דראגי. יפרסם מחר את החלטת ה-ECB צילום: בלומברג

 

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר כי ירידה של הדולר אל מתחת לרמת 3.85 שקלים "עשויה להוציא מהמשחק כמות גדולה של סוחרי לונג ולהאיץ את הירידה לעבר 3.83 שקלים".

 

"הירידה של הדולר-שקל מקבילה למגמת היחלשות הדולר בעולם בימים האחרונים, על רקע התגברות ההערכות כי הבנק הפדרלי ידחה את העלאת הריבית עד לרבעון הראשון של 2016. הירידה בציפיות הריבית החזירה את הקורלציה השלילית בין הדולר לבין המניות, לפחות באופן זמני, כאשר הסנטימנט החיובי ביממה האחרונה בשוקי ההון על רקע עליית מחירי הנפט, הוסיפה ללחץ השלילי על הדולר", מוסיפים ב-FXCM.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x