מדד ת"א 100 ירד ב-9.6% ברבעון השלישי - הרבעון הגרוע זה 4 שנים
בסיכום יומי עלה מדד ת"א 25 ב-0.1%, ת"א 100 ירד ב-0.2%; כת"ב זינקה ב-21.6% לאחר זכיית החברה הבת מדיוונד במכרז ענק. טבע ריכזה מחזור ענק של 210 מיליון שקל. המסחר באיזיצ'יפ הופסק: "כלכליסט" חשף שהחברה תימכר למלאנוקס ב-750 מיליון דולר
דיווח שוטף מהמסחר בבורסה של תל אביב: כל העדכונים החשובים של החברות בשוק של ת"א, המניות הבולטות, המחזורים והניתוחים של האנליסטים המובילים בשוק ההון הישראלי
מדדי מניות
ת"א 25 ת"א 100 בנקים תקשורת נפט וגז יתר 50 ביומד
מדדי אג"ח
תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60
אג"ח ל-10 שנים אג"ח ל-5 שנים אג"ח לכ-30 שנה
----------------
14:30 - נעילה בבורסה וסוף רבעון קשה ת"א
יום המסחר ננעל ביציבות, מדד ת"א 25 עלה ב-0.1%, ת"א 100 ירד ב-0.2%, ת"א בנקים עלה ב-0.3%. בסיכום הרבעון השלישי ירד מדד ת"א 100 ב-9.6% - הרבעון הגרוע זה 4 שנים.
כיל ניצבת בנעילה בראש מדד ת"א 25 עם עלייה של 2.4%, אורמת טכנולוגיות בתחתית עם ירידה של 3%. מניית טבע ירדה ב-0.7% במחזור גדול במיוחד של 210.7 מיליון שקל - הרבה מעבר למחזור היומי הממוצע העומד על 144 מיליון שקל. מניית כלל ביוטכנולוגיה בלטה עם זינוק של 21.6% בעקבות זכייתה של החברה הבת מדיוונד במכרז (ראו עדכון מוקדם). כת"ב ריכזה מחזור של כמעט 4 מיליון שקל, מול מחזור יומי ממוצע של 1.2 מיליון שקל.
13:30 - המדדים עברו לעליות ושוב לירידות
המדדים ת"א 25 ות"א 100 יורדים עתה ב-0.2% ו-0.3% בהתאמה.
פרשן כלכליסט אורי טל טנא: "הגורם העיקרי שלוחץ כעת למטה את המניות בתל אביב הוא ההערכות של השוק להיצע מצרפי גדול שיגיע מחר בנעילה למניות מדדי תל אביב 100 ותל אביב 75. ההיצע ינבעמכניסת שתי מניות הביומד החדשות (נבידאה וביוטיים) למדד תל אביב 100 ומהתאמה מחודשת של המשקולת היחסית של מניות טבע ופריגו במדד תל אביב 100 ל 10% (שנובעת מכלל המחזיר את המשקולת המקסימאלית של מניה במדד למשקולת המקסימאלית המקורית אם נכנסת מניה חדשה למדד).
היקף ההיצע המצרפי המדויק במדד תל אביב 100 יהיה תלוי במשקולת של טבע ופריגו במדד בנעילת המסחר היום, ולכן הוא עדיין לא נקבע סופית, אך סביר שיהיה בין 250 ל-300 מיליון שקל. אליו יצטרף היצע מצרפי של כ 120 מיליון שקל למניות מדד תל אביב 75".
12:45 - שקט בשוק האג"ח
אגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות נסחרים ללא שינוי משמעותי: תל בונד 60 נסחר ללא תנועה מהותית, וכך גם האיגרת השקלית הממשלתית ל-10 שנים.
12:05 - טבע ממשיכה ליפול
טבע ביום שלישי של ירידות חדות, עם מינוס 3.1% נכון לעכשיו. בשלושת ימי המסחר האחרונים (היום, אתמול וחמישי) איבדה טבע בת"א 12%.
12:00 - קצוות בת"א 75
אלון רבוע כחול בראש עם זינוק של 7%, אלקו שנייה עם פלוס 2.8%, טאואר שלישית עם עלייה של 2.7%. בתחתית המדד: אי.די.בי פתוח יורדת ב-2.7%, פרטנר וסלקום מאבדות 2.3% ו-2.2% בהתאמה.
11:15 - המדדים עברו לירידות
מדדי ת"א 25 ות"א 100 עברו מעליות של כ-0.5% לירידה קלה של 0.1%. ת"א בנקים עבר מעלייה ל 1% לעלייה של 0.4% בלבד.
10:40 - קצוות בת"א 25
בראש מדד ת"א 25 עומדת כיל עם עלייה של 3.5%, בעלת השליטה החברה לישראל אחריה עם פלוס 2.5%, פרוטרום שלישית עם עלייה של 2.2%. בתחתית המדד - טבע יורדת ב-3%, נייס יורדת ב-2.6% ואורמת טכנולוגיות ב-1.4%.
10:20 - חוזי הפצה לאליום
אליום חתמה על שני הסכמי הפצה בלעדיים בספרד בהיקף כולל של כ-8.7 מיליון שקל ל-5 שנים. המניה מגיבה בעלייה של 5% במחזור לא גבוה.
10:15 - כת"ב מזנקת
כת"ב חזרה לפני כ-10 דק' למסחר עם זינוק של 15%. המחזורים אינם גבוהים.
9:55 - עליות בפתיחה; הפסקת מסחר באיזיציפ ובכת"ב
בפתיחת המסחר - המדדים ת"א 25 ו-100 עולים ב-0.6% וב-0.4%, בהתאמה.
הפסקת המסחר באיזיצ'יפ - עד להודעה החדשה. הפסקת המסחר בכת"ב - עד השעה 10:06.
9:30 - הישג למדיוונד של כת"ב
כלל ביוטכנולוגיה מדווחת כי מדיוונד (המוחזקת על ידי כת"ב בשיעור של 45%) חתמה על הסכםעם הרשות האמריקנית למחקר ופיתוח ביו-רפואי מתקדם BARDA - Biomedical Advanced Research and Development Authority - בהיקף של עד 112 מיליון דולר. ההסכם הינו לפיתוח, ייצור ורכישה של NexoBrid, תרופה
להסרת רקמות עור פגועות בחולים עם כוויות מדרגה בינונית וקשה, כחלק מהיערכות ארה"ב לאירועים רבי נפגעים.
המסחר במניית כת"ב הופסק עד 10.06.

8:55 - ועכשיו עוצרים מסחר באיזיצ'יפ
איזיצ'יפ מוציאה הודעה לבורסה על כוונתה לפרסם דיווח מהותי. המסחר במניה הופסק עד לפרסום ההודעה. ראו בעניין זה בעדכון מוקדם.
8:50 - מתחדש המסחר באי.די.בי פתוח
אי.די.בי פתוח דיווחה הבוקר לבורסה, לאחר עדכונים והבהרות שהעבירה לבורסה ולרשות ני"ע, כי בכוונתה להעביר את מחר לבית המשפט את עמדתה בעניין הצעת הרכש והסוגיות השונות הנוגעות לביצועה בפועל.
בעקבות ההודעה מתחדשה הבוקר המסחר במניית אי.די.בי פתוח, לאחר שהופסק אתמול על ידי הבורסה, על פי בקשת נאמני ההסדר.
8:30 - המשביר בונה על 365 טכנולוגית
קבוצת המשביר מרחיבה את פעילות 365 טכנולוגיות, המתמחה בהסעדה ארגונית. ל"כלכליסט" נודע כי הקבוצה חתמה על הסכם עם חברת ההסעדה ואשה זויניובה להקמת חברה משותפת בשם רמיונרה פולין, שתפעל בפולין להנפקת כרטיסי הסעדה וכן כרטיסי מתנות והטבות שונות לעובדים
7:50 - יציבות בשוק האג"ח
תשואת האג"ח השקלית ל-10 שנים עומדת הבוקר על 2.19%, לאחר עלייה של 2 נ"ב אתמול, בתום יום תנודתי חזק. בארה"ב, תשואת האג"ח האמריקאית ל-10 שנים עלתה ביממה האחרונה בנקודה ל-2.07%. תשואת האג"ח המקבילה בגרמניה עומדת הבוקר על 0.58%.
7:40 - איזיצ'יפ בדרך לרכישה
חברת מלאנוקס הנסחרת בניו יורק תרכוש את איזיצ'יפ בעסקה שהיקפה צפוי לעמוד על 800-700 מיליון דולר. כך חושף הבוקר "כלכליסט". עם השלמת העסקה צפויה איזיצ'יפ להימחק מהמסחר בבורסות ת"א ונאסד"ק, שם היא נסחרת בשווי של כ-2.5 מיליארד שקל (670 מיליון דולר).
7:30 - לקראת פתיחה בבורסה
בורסת ת"א תחתום היום את חודש ספטמבר ואת הרבעון השלישי, בתום יום מסחר מקוצר שיסתיים ב-14:30 (בשל חול המועד). המשקיעים מקווים לצאת מחר לדרך חדשה, לאחר רבעון קשה במיוחד, בעיקר בחודש ספטמבר. מדד ת"א 25 רשם ברבעון זה ירידה של 11%, עם ירידה של 5.6% בספטמבר. מדד ת"א 100 איבד מתחילת הרבעון 9.5%, עם ירידה של 6.1% בסטפמבר.
לאחר המגמה השלילית החזקה של היממה הקודמת, תנאי הפתיחה משתנים לצד החיובי יותר. לאחר נעילה מעורבת אמש בניו יורק - דאו ג'ונס עלה ב-0.3%, S&P 500 עלה ב-0.1% ונאסד"ק ירד ב-0.6% - הבורסות של אסיה רושמות הבוקר עליות נאות, בהובלת טוקיו. הנפילה של 4% אתמול בניקיי מתחלפת הבוקר בעלייה של 2.7%, האנג סנג עולה ב-1.7% ושנגחאי מתחזק ב-0.7%.


