$
שוק ההון

יום לאחר החלטת הריבית: היורו נחלש ב-0.7%, היציג: 4.4 שקלים

הדולר התחזק ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.949 שקלים; כלכלני בנק אגוד: הדולר צפוי להתחזק בטווח הארוך והבינוני

שירות כלכליסט 12:42 25.09.15

 

יום למחרת החלטת הריבית: הדולר התחזק היום (ו') בעלייה של 0.2% וננעל ברמה של 3.949 שקלים. זאת לאחר שהבוקר כבר נסחר בירידות בשיעור דומה. היורו נחלש ב-0.7% וננעל ברמה של 4.4 שקלים.

 

 

 

בנק ישראל החליט אתמול להותיר את הריבית על 0.1%, ובהמשך לכך הדולר ירד ב-0.7% ונסחר תמורת 3.92 שקלים, בעוד שהיורו איבד 0.4% ונסחר ברמה של 4.42 שקלים. מוקדם יותר נקבעו שערים יציגים: הדולר היציג עלה ב-0.5% ונקבע על 3.941 שקלים, היורו עלה ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 4.431 שקלים.

 

 

צילום: שאטרסטוק

 

כלכלני בנק אגוד כותבים בסקירתם השבועית כי כתוצאה מתוכן הודעת הריבית בארה"ב בשבוע שעבר, וההחלטה להותירה על כנה, "שוק המניות החל לרדת ואילו הדולר שמהווה מטבע הגנתי, התחזק מול מרבית המטבעות. התנודתיות בשוק המט"ח צפויה להימשך, כאשר בטווח הבינוני והארוך להערכתנו הדולר צפוי להמשיך להתחזק.

 

 

 

"בסיכום שבועי התחזק הדולר מול השקל בכ-2% ונסחר כעת סביב שער של 3.94 שקל לדולר. התחזקות זאת נובעת בין השאר מהתחזקות הדולר בעולם וכן מציפייה שהייתה בשווקים להורדת ריבית בישראל. כאמור בנק ישראל הותיר את הריבית ברמתה הנוכחית בהתאם לציפיותינו. אם בנק ישראל יחליט לבצע פעולה, יהיה זה להערכתנו על ידי הרחבה מוניטרית. בהנחה שלא תהיה התערבות צפוי הדולר להיחלש בטווח הקצר אך כאמור בטווח הבינוני ארוך צפוי הדולר להתחזק. נקודת תמיכה הינה 3.84 שקל לדולר ואילו נקודת התנגדות קרובה עומדת על 3.97 שקל לדולר"

 

 

x