$
שוק ההון

אחרי הריבית: הדולר יורד ב-0.7% ונסחר תמורת 3.92 שקלים

היורו מאבד 0.4% ונסחר ברמה של 4.42 שקלים. מוקדם יותר נקבעו שערים יציגים: הדולר היציג עלה ב-0.5% ונקבע על 3.941 שקלים, היורו עלה ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 4.431 שקלים

מיקי גרינפלד 16:13 24.09.15

 

שוק המט"ח מגיב להחלטה של בנק ישראל להותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 0.1%. אחרי קביעת השערים היציגים הדולר יורד ב-0.7% ונסחר תמורת 3.92 שקלים, בעוד שהיורו מאבד 0.4% ונסחר ברמה של 4.42 שקלים.

 

מוקדם יותר נקבעו שערים יציגים: הדולר היציג עלה ב-0.5% ונקבע על 3.941 שקלים, היורו עלה ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 4.431 שקלים.

 

מבין 17 כלכלנים שנסקרו בבלומברג - רק קרדיט סוויס וגולדמן זאקס סבורים כי בנק ישראל יוריד היום את הריבית לרמה של 0% מרמה של 0.1%.

 

דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון, אינו צופה מהלך של הורדת ריבית מצד הבנק המרכזי. "בנק ישראל ככל הנראה יותיר היום את הריבית ללא שינוי. עם זאת, בעדכון הרבעוני של תחזית חטיבת המחקר בבנק  סביר להניח שנראה הורדה לתחזיות הצמיחה לשנים 2015-16.

 

הדאגה מהמשך מגמת עליית מחירי הדיור בשילוב השקל שנמצא באותה רמה מול סל המטבעות ערב ההודעה הקודמת - יכריעו את הכף לכיוון הותרת הריבית ללא שינוי. גם העובדה שמרבית הורדות המחירים הקרובות הן בעלות אופי חד פעמי, תאפשר לבנק ישראל להותיר את הריבית ללא שינוי בשלב זה", מוסיף רזניק.

 

יניב חברון, הכלכלן הראשי באקסלנס, אומר כי בסבירות גבוהה, בנק ישראל יותיר את הריבית ללא שינוי. "אמנם אי העלאת הריבית בארה"ב הגדילה במעט את ההסתברות לפעולה מצד מקבלי ההחלטות בבנק, אך עדיין אנו מעריכים כי הסיכוי לכך, בטח בהחלטה הקרובה, נמוך. כרגע יעדיפו בבנק לתלות הן את האינפלציה הנמוכה והן את נתוני היצוא החלשים בגורמים זמניים וחד- פעמיים", אומר חברון.

 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "המסחר בדולר-שקל מתחדש היום לאחר הפסקת החג, ואולם בשוק הספוט הצמד הספיק לבצע בימי החג זינוק משמעותי כלפי מעל עד 3.945 והוא מנסה לפרוץ את רמות השיא שבלמו את הטיפוס של הצמד באוגוסט.הדולר נמצא כעת במומנטום בשוק המט"ח העולמי, על רקע ההערכה כי למרות שלא העלה את הריבית בשבוע שעבר, הבנק הפדרלי צפוי עדיין לבצע העלאת ריבית עוד השנה".

 

בארבעת החודשים האחרונים רכש בנק ישראל קרוב ל־4 מיליארד דולר. רכישה של סכום כזה בארבעה חודשים משקפת קצב מוגבר, גם בהשוואה לארבעת החודשים הקודמים השנה, שבמהלכם נרכשו 2 מיליארד דולר, וגם בהשוואה לכל השנה שעברה, שבמהלכה נרכשו 7 מיליארד דולר.

 

במוקד חדשות המט"ח בעולם עומדת הקריסה של הריאל הברזילאי, שצולל לרמת שפל של כל הזמנים. ראו הרחבה בעניין זה כאן.

 

צילום: בלומברג

x