$
בורסת ת"א

איך השלד הבורסאי אורכית שווה כבר חצי מיליארד שקל?

מניית השלד הבורסאי של חברת ציוד התקשורת שהגיעה לפירוק זינקה אתמול ב־50%, אך מאחר שהמניה נסחרת ברשימת השימור, המסחר בה דליל וכל עסקה מקפיצה את שווי השלד. מחזור המסחר במניה הסתכם ב־50 אלף שקל בחודש האחרון

ניר צליק 08:0407.09.15

לפני כמה חודשים נפחה אורכית, חברת ציוד התקשורת, את נשמתה, ופעילותה בתחום התקשורת נמכרה. ביולי האחרון אורכית עברה לבעלים חדשים. קבוצה בראשותו של תומר דפנה, שבה חברים גם רוני קרויטרו, אייזק פייקוף, חיים נרקיס, נוגה שוסטרמן וגל וקנין, רכשה את השלד הבורסאי במיליון שקל.  

הקבוצה מתכננת ליצוק לתוך השלד פעילויות בתחום הנדל"ן בארה"ב, כשערכם הכולל של הנכסים עומד על כ־6 מיליון דולר. אלא שאתמול הגיע השלד של אורכית, שבקופתו יש 125 אלף שקל בלבד, לשווי אדיר של כחצי מיליארד שקל. כעת השאלה הגדולה היא כיצד זינק השווי של השלד הבורסאי לסכום כה גבוה.

 

בעלי השליטה רכשו את השלד מגלי ליברמן

הזינוק בשווי נובע מכך שמדובר במניה הנסחרת ברשימת השימור ולכן שיעור המסחר בה דליל במיוחד, כך שכל עסקה מקפיצה את השווי של השלד. סביר להניח שברגע שהפעילות תתחיל להיסחר ברשימה הראשית, השווי של השלד יחפוף את השווי של הנכסים שייצקו לתוכו. כך, למשל, אתמול במסחר זינק שווי השלד בכ־50%, אולם הזינוק היה במחזור זעום של אלפי שקלים בודדים בלבד. למעשה, מחזור המסחר בשלד עמד על 50 אלף שקל בחודש האחרון. השלד נמכר לתומר דפנה ושותפיו על ידי גלי ליברמן, שפעילה בשוק ההון באופן פרטי קרוב ל־15 שנה.

 

לבעלי השלד הבורסאי החדשים הוקצו כ־99.9% מהמניות. כשפעילות הנדל"ן תוכנס בפועל לתוך השלד, יוקצו מניות למי שיזרים כספים לתוך השלד הבורסאי וכך יתוקן העיוות שנוצר.

 

ליברמן מוכרת בשוק ההון ובעבר היתה מעורבת בלא מעט עסקאות שלדים, בהן השלד הבורסאי ישאל אמלט שנרכש על ידי אמיר ברמלי בספטמבר 2014 במטרה להכניס אליו את פעילות קרן ההשקעות קלע. ליברמן החזיקה בשלד יחד עם שני שותפים נוספים, והשלושה גזרו קופון של 1.65 מיליון שקל בעקבות מכירתו לברמלי.

 

ליברמן גם היתה זו שהציעה לרשת בתי הקפה קופיקס להתמזג עם השלד הבורסאי אגרי. שווי השוק של קופיקס הוא 168 מיליון שקל, וליברמן מורווחת "על הנייר" בסכום של 5.9 מיליון שקל. מיליון שקל היא כבר שלשלה לכיסה מכיוון שמכרה במאי כ־1.1 מיליון מניות, עוד לפני המיזוג.

 

גלי ליברמן גלי ליברמן צילום: אוראל כהן

 

אורכית לא הצליחה לייצר הכנסות מהותיות

חברת אורכית נסחרה בתחילת העשור הקודם בשווי של 2 מיליארד דולר. אך לפני שנה, בעת ההחלטה על הפירוק ומינוי מפרק זמני, שווייה עמד על מיליון דולר בלבד. טרם מינוי המפרק נוהל מו"מ במשך כשנתיים על הסדר החוב לחברה, שנסחרה בבורסות בישראל ובארה"ב.

 

אורכית עסקה בפיתוח ציוד תקשורת לפני כניסתה להקפאת הליכים. החברה, פיתחה קופסאות תקשורת שנמכרו ביפן במאות מיליוני דולרים, אולם בסופו של דבר הסתבר כי היא אינה מסוגלת לייצר הכנסות מהותיות מעבר להסכם זה.

 

לאורך השנים הידרדרה החברה ורשמה הפסדים חוזרים ונשנים, ובסופו של דבר, אחרי הסדר נושים, נאלצה החברה להגיע להקפאת הליכים ולמכור את נכסיה שנותרו, כמה פטנטים והשלד הבורסאי אורכית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x