$
שווקי חו"ל

מנהיגי ה-G20 דורשים הסבר מסין: איך את מתכוונת להרגיע את השווקים?

ראשי 20 המדינות המתועשות שנועדים בסוף השבוע בטורקיה, הביעו בפני הנציגים הסינים את דאגותיהם לסכנת קריסה של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם ולהשלכות הקשות של אירוע כזה על השוק הגלובלי. שר האוצר של דרום קוריאה: "יש להציג אלטרנטיבות ממשיות - לא רטוריות"

שירות כלכליסט 19:4904.09.15

מנהיגים כלכליים של ה-G20 שנפגשים בטורקיה השבוע, מבקשים פרטים מנציגים סינים לגבי תוכניותיה של בייג'ינג להרגעת השווקים הסוערים שלה ולמניעת קריסה של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם.

 

מגמות השווקים בסין ונתונים חלשים מלבים חששות בקרב 20 הכלכלות המובילות בעולם שקיפאון כלכלי בסין עלול להוביל למכירות בזק גלובליות שידחפו את העולם עמוק יותר לתוך מיתון ארוך טווח.

 

הטלטלה בסין, תחזית צמיחה קודרת והסיכויים לעלייה בעלויות הלוואות עם העלאת הריבית בידי הפד לראשונה זה עשור, הכו שוב בשוקים היום. הרובל הרוסי שקע ב-2.3% כנגד הדולר; הראנד הדרום אפריקאי השיל 0.5% והלירה הטורקית גלשה לרמות שפל נגד הדולר.

 

נפילות בבורסת שנגחאי, סין. מנהיגי ה-G20 רוצים הסבר מסין איך היא מתכוונת לפעול נפילות בבורסת שנגחאי, סין. מנהיגי ה-G20 רוצים הסבר מסין איך היא מתכוונת לפעול צילום: Gettyimages, אימג'בנק

 

מכירת החיסול היום מגיעה חרף הסימנים מהבנק המרכזי של אירופה אתמול כי ייתכן כי יאריך את ההקלה הכמותית על מנת להמריץ את כלכלת אירופה, הנאבקת עם קיפאון בצמיחה ואינפלציה כמעט אפסית. הלחץ המתמיד על השווקים, מידי המדינות המתפתחות מדגיש את החששות לגבי יכולתה של סין לבלום ירידה בשוקי ההון שמגדילים את הסיכונים הכלכליים.

 

"יש להציג אלטרנטיבות ממשיות - לא רטוריות", אמר שר האוצר של דרום קוריאה, צ'וי קיונג הואן, בראיון לפני מפגש שרי האוצר והבנקאים המרכזיים של ה-G20 היום ומחר.

קרן המטבע העולמית השבוע אמרה כי היא מתכוונת להוריד את התחזיות הגלובליות שלה לשנה הקרובה, שכבר עתה עומדות בשיעור הצמיחה הנמוך ביותר מאז המשבר הכלכלי. זאת בחלקו כתוצאה מההאטה בסין המכבידה על התוצר הגלובלי במידה גדולה ממה שצפתה הקרן בעבר.

 

הנתונים מבייג'ינג אמינים?

 

התנהלותה של סין במשבר השווקים שלה העלתה ספקות לגבי יכולתה לשלוט באופן מלא בכלכלתה ואם הממשלה הקומוניסטית אכן תבלום את הרפורמה הכלכלית שהבטיחה. חוסר ודאות זה הזין טלטלה בשווקים, שם המשקיעים חוששים שהצמיחה בסין למעשה נמוכה בהרבה מהשיעור הרשמי של ביי'גינג - 7%.

 

סין התחייבה להסיט את כלכלתה מאסטרטגיות השקעה מכוונות ייצוא ומבוססות אשראי, לכלכלה מוטית צריכה פרטית. מרכיב מרכזי במאמץ זה הוא לאפשר לשווקים למלא תפקיד גדול בהרבה בכלכלה המנוהלת בקפדנות בסין.

 

אולם ארה"ב ומדינות G20 אחרות מודאגות שהמגמות האחרונות בשווקים הסיניים עלולות לחתור תחת התמיכה הפוליטית לרפורמה הכלכלית, ולהאט את קצב השינויים. אם אכן דבר זה יקרה, הרי שהתחזיות לצמיחה לטווח ארוך עלולות להיפגם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x